Elváltam. Szeretném a kapcsolatot egyházilag is megszakítani. Római katolikus esküvőnk volt. Milyen lehetőségeim vannak?
"Megéltem ezt hála Égnek, így lettem hívő. Felismertem a pillanatot, amikor felismertem a másik felemet, és Isten látja lelkem, ez tényleg ÖRÖKRE szól. Még ha le is akarnám választani magam Róla, akkor sem tudnám. Ja igen és nem voltam még férjnél. Ehhez képest, egy egyházi esküvő csak egy lightosabb fajta "szerelmi kötés". "
Az mindenesetre messziről látszik, hogy egész másban hiszel, mint amiben a katolikusok, úgyhogy ne keverjük a szezont a fazonnal.
Ami miatt úgy érzed, hogy nem tudnád leválasztani magadat az illetőről, az egyszerűen a biokémia. Elmúlik. A katolikus értelemben vett házasságkötés egész másról szól.
"Az mindenesetre messziről látszik, hogy egész másban hiszel, mint amiben a katolikusok, úgyhogy ne keverjük a szezont a fazonnal."
Én abban hiszek, amit megéltem, nem abban, amit mondanak nekem. Spirituális értelemben a Tisztítótűzön kellett "átkelnem" a páromért. Ezért aggódom az egyházi tanítások miatt, mert úgy tűnik, mintha félreértelmeznék ezt, és a világon milliók kerülnek olyan "csapdába" mint a Kérdező, teljesen feleslegesen.
Hogy lehet félreérteni, ami annyira világosan le van írva a Bibliába? Már majd hogy nem annyira egyszerűen van megfogalmazva, mint a 'Ne ölj!" parancs. Remélem annál sem keresel kibúvókat.
Jól írta előző hozzászóló, a katolikusoknál nem köt össze senkit sem a pap. Ebben vagy félreinformált vagy, esetleg rosszabb, máskoat próbálsz szándékosan félrevezetni. A katolikus esküvön a pár köti össze egymás életét Isten színe előtt, a pap csak az Egyház tanújaként van jelen.
Pontosan.
Nincsen "lélekpár".
Olyan ember van, akivel jól összeillünk, meg össze tudunk csiszolódni.
Olyan ember NINCSEN, akivel tökéletesen összeillünk. A házasságban nagyon fontos dolgok: a türelem, a kommunikáció, és alkalomadtán némi elnézés és megbocsátás.
Ismerem az enyémet, ezért tudom, hogy van.
A tiéteket nem ismerem :) De ha ti se, akkor nem biztos, hogy értitek a házasság lényegét...
Nem, nincs.
Olyan ember lehet, akivel az idők folyamán annyira összecsiszolódtál, hogy már összetartoztok.
De ott se feledd, hogy te kialakítottál egy képet róla, és EZ a kép illik tökéletesen hozzád!
Ne értsd félre, nem kötekedni szeretnék. Megtaláltad életed párját, az nagyon jó dolog.
Mindössze leírtam, hogy mit tanít a Biblia. Azt is elfogadom, ha valaki nem a Biblia tanítása szerint vélekedik, éli életét.
"soha nem volt szerencsém olyan templomi esküvőn részt venni, ahol a pap valóban meggyőződött volna arról, hogy a házasulandó felek valóban a lélekpárjukkal kötik össze az életüket"
Mégis hogy kellene ezt egy papnak, főleg az esküvőn ellenőriznie? És miért? Miért a pap felelőssége a házasulók döntése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!