Szerinted az ember kezdetben jó (úgyértve születésétől jó), majd késöbb rosszá vállik?
Ez tényleg érdekelhet másokat is, ezért külön kiemeltem a kérdésedet, és ezért elnézésedet kérem kedves hozzászóló.
Szóval jöhetnek a párbeszédek:-)
"Tehát, kedves Living Witness, szerinted az ember kezdetben jó (úgyértve születésétől jó), majd késöbb rosszá vállik? Mert azt ugye tudod, hogy a Bibliában nem ez áll. :) De úgy érzem eltávolodtam a kérdezőtől, amit nem szerettem volna, ezért kedves Living mit szólnál ahhoz, hogy ha ezt Privátban vitatnánk meg? :)"
Mindenkinek köszönöm, aki elmondta a véleményét, én nem reagálok rá, mert számonkérték tőlem a kérdés kiírásának jogát.
Ismételten köszönöm mindenkinek.
"Balinhun, ennek nagy részét én is így gondolom, és a kiírt kérdéssel kapcsolatban reagáltam arra, hogy az ember alapból el lenne fordulva Istentől (ezt egyébként nem te állítottad). Én ezt nem hiszem. Azt sem, hogy ez mindaddig így lenne még el nem fogadja a megváltást. Úgy gondolom az ember alapvetően jó, amikor meg nem, akkor az egy torzult állapota. Ha elfogadja Istent és a megváltást ha nem, Isten teremtett mindenkit és meg lettünk váltva egytől-egyig. Ki mit kezd ezzel, az már más kérdés. Az ember szerintem sem élhet bűntelenül. Szerintem ha Jézus nem tudta volna magáról, hogy kicsoda és miért jött, neki sem sikerült volna. De eredendően senki sem rossz vagy gonosz, akkor sem ha tagadja Istent és a megváltást."
Kedves válaszoló, Krisztus jól tudta, hogy ki Ő hiszen nem egyszer ki is mondta, hogy Ő maga az Atya. :) Ugyan akkor az utolsó mondatoddal nem értek egyet én, mivel nem biblikus. UGyanis, a Biblia szerint, mindenki aki nem vallja azt, hogy Jézus valóban a Krisztus az az antikrisztus és a hazug. Mindenki aki tagadja az Atyát tagadja a Fiút és ez fordítva, azé nem lehet egyik, ha tagadja a másikat. (1János 2:15-29) Tehát, e értelembe véve, az igenis rossz az, aki tagadja az Atyát vagy a Fiút. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!