Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted az ember kezdetben...

KZitus kérdése:

Szerinted az ember kezdetben jó (úgyértve születésétől jó), majd késöbb rosszá vállik?

Figyelt kérdés

Ez tényleg érdekelhet másokat is, ezért külön kiemeltem a kérdésedet, és ezért elnézésedet kérem kedves hozzászóló.

Szóval jöhetnek a párbeszédek:-)

"Tehát, kedves Living Witness, szerinted az ember kezdetben jó (úgyértve születésétől jó), majd késöbb rosszá vállik? Mert azt ugye tudod, hogy a Bibliában nem ez áll. :) De úgy érzem eltávolodtam a kérdezőtől, amit nem szerettem volna, ezért kedves Living mit szólnál ahhoz, hogy ha ezt Privátban vitatnánk meg? :)"

2017. ápr. 17. 11:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló, valóban a megváltásig van így, de a megváltást, azaz Isten áldozatát, azt, hogy meghalt értünk azt te elfogadhatod, illetve azt el kell fogadnod ahhoz, hogy Tiszta legyél lélekben. De ettől te nem szűnsz meg vétkezni, ez EGYENLŐRE "csak" annyit jelent, hogy megvagy váltva és örök életed van (ha ezt lehet CSAK-nak nevezni, ugye). Ha úgy vesszük valóban addig is tart, ameddig mondod. VISZONT! Mindenkiért meghalt Isten, de ezt sajnos NEM mindenki fogadja el! Sokan azt mondják, nekik jó így és ők megvannak így elégedve az életükkel, hogy nincs ott Isten. Tehát, egy olyan valaki aki megmondhatja nekik, hogy mitkéne tenni. Sok ilyen ember van sőt... sajnos az emberiség nagy része ilyen, akik nem akarják Istent. Kizárólag azért nem, mert nem akarnak erkölcsösen élni, ugyan akkor mi emberek nap, mint nap káromoljuk Istent (akár csak egy kis "Istenem" felkiáltással is) Azt mondja Jézus a paráznaságra, hogy aki csak rátekint vággyal egy nőre az már parázna volt a szívében. Egy kis gondolattal, már én a szívemben embert ölök, ha csak rágondolok, hogy: "na erre én most haragszom és ugy megverem...". :) Vétkezünk a mai napig, pedig megvagyok ÉN térve, elfogadtam Krisztus-t IStenemnek és megváltómnak, de TÖKÉLETES ebben a testben NEM lehetek. :) Ezért van a megváltás, hogy HA azt elfogadod akkor örökéleted van a mennyben, és a lelked tökéletes lesz, mert ott lesz a Szent Szellem benned. DE! A tested marad az ami megtérésed előtt is volt, romlandó test (ahogyan ezt a Biblia írja) és az akár tetszik nekünk akár nem, mivel csak lélekben tisztúltam meg, vétkezni fogok testben. Ha érted... Ha nem akkor, kérdezz és megpróbálok a Biblia alapján választ adni neked. Békesség neked! :)
2017. ápr. 19. 17:32
 22/26 anonim ***** válasza:
Balinhun, ennek nagy részét én is így gondolom, és a kiírt kérdéssel kapcsolatban reagáltam arra, hogy az ember alapból el lenne fordulva Istentől (ezt egyébként nem te állítottad). Én ezt nem hiszem. Azt sem, hogy ez mindaddig így lenne még el nem fogadja a megváltást. Úgy gondolom az ember alapvetően jó, amikor meg nem, akkor az egy torzult állapota. Ha elfogadja Istent és a megváltást ha nem, Isten teremtett mindenkit és meg lettünk váltva egytől-egyig. Ki mit kezd ezzel, az már más kérdés. Az ember szerintem sem élhet bűntelenül. Szerintem ha Jézus nem tudta volna magáról, hogy kicsoda és miért jött, neki sem sikerült volna. De eredendően senki sem rossz vagy gonosz, akkor sem ha tagadja Istent és a megváltást.
2017. ápr. 21. 12:56
 23/26 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, aki elmondta a véleményét, én nem reagálok rá, mert számonkérték tőlem a kérdés kiírásának jogát.

Ismételten köszönöm mindenkinek.

2017. ápr. 23. 16:01
 24/26 anonim ***** válasza:
KZitus, reagáltál már rá. Írd végig már teljesen mindegy. :D
2017. ápr. 24. 10:00
 25/26 anonim ***** válasza:

"Balinhun, ennek nagy részét én is így gondolom, és a kiírt kérdéssel kapcsolatban reagáltam arra, hogy az ember alapból el lenne fordulva Istentől (ezt egyébként nem te állítottad). Én ezt nem hiszem. Azt sem, hogy ez mindaddig így lenne még el nem fogadja a megváltást. Úgy gondolom az ember alapvetően jó, amikor meg nem, akkor az egy torzult állapota. Ha elfogadja Istent és a megváltást ha nem, Isten teremtett mindenkit és meg lettünk váltva egytől-egyig. Ki mit kezd ezzel, az már más kérdés. Az ember szerintem sem élhet bűntelenül. Szerintem ha Jézus nem tudta volna magáról, hogy kicsoda és miért jött, neki sem sikerült volna. De eredendően senki sem rossz vagy gonosz, akkor sem ha tagadja Istent és a megváltást."

Kedves válaszoló, Krisztus jól tudta, hogy ki Ő hiszen nem egyszer ki is mondta, hogy Ő maga az Atya. :) Ugyan akkor az utolsó mondatoddal nem értek egyet én, mivel nem biblikus. UGyanis, a Biblia szerint, mindenki aki nem vallja azt, hogy Jézus valóban a Krisztus az az antikrisztus és a hazug. Mindenki aki tagadja az Atyát tagadja a Fiút és ez fordítva, azé nem lehet egyik, ha tagadja a másikat. (1János 2:15-29) Tehát, e értelembe véve, az igenis rossz az, aki tagadja az Atyát vagy a Fiút. :)

2017. máj. 1. 15:00
 26/26 anonim ***** válasza:
Talán még nem tértünk el nagyon a kérdéstől, úgyhogy tovább megyek a "rossz" boncolgatásával. Vannak akik tagadják vagy nem ismerik el Isten létezését. A kettő nem ugyan az, de az ok néha mégis közös annyiban, hogy egyszerűen csak nem volt lehetőségük megismerni Istent, vagy elvették tőlük ezt a lehetőséget valamilyen módon. Ettől ők még lehetnek jó emberek, sőt akár közelebb is állhatnak Istenhez mint a nyíltan vallásos emberek egy része. Ami valóban gonoszság, az a "jó" ismeretében, a jóval való szándékos szembenállás, és ezt ilyen értelemben akár vehetjük Istentagadásnak is.
2017. máj. 6. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!