Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik keresztény felekezethez...

Melyik keresztény felekezethez tartozok?

Figyelt kérdés
Mármint hitileg.Vannak,akik szerint pl.Jézus egyenlő Istennel,vannak,akik szerint Jézus Isten fia.Én az utóbbiak közé tartozok,szerintem Isten csak egy van,akinek ugyan van egy fia (Jézus),akit valahogy beleteremtett Máriába,vagy ilyesmi,de az ő fia.Viszont ő nem Isten,hanem a ,,segéde" úgymond.A Szentlélek pedig valami teljesen más dolog lehet,valami erő lehet,ami/aki segít Istennek és Jézusnak.Ezek alapján én melyik felekezethez,vagy ágazathoz tartozok?Soha nem tudtam :(.Köszönöm a segítségeteket!(Ha kell még valamilyen információ,hogy be tudjatok sorolni valamelyik felekezethez,kérdezzetek nyugodtan! :)

2017. ápr. 14. 18:27
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
20:05!Római katolikusnak vagyok keresztelve,és néha úgy érzem,mintha 3 istent imádnának,nem egyet.
2017. ápr. 15. 21:20
 32/35 anonim ***** válasza:

"Római katolikusnak vagyok keresztelve,és néha úgy érzem,mintha 3 istent imádnának,nem egyet."

Szerintem fűzd szorosabbra a kapcsolatodat a katolikusokkal, és rá fogsz jönni, hogy nem így van.

Amúgy másokban is mocorognak ilyen és ehhez hasonló kérdések (tömegével!) azok között is, akik rendszeresen járnak (katolikus) templomba és egyéb eseményekre, nem vagy vele egyedül, ne félj! Ez így normális. De szerintem ne annyira itt próbálj válaszokat találni a kérdéseidre (mert itt mindenféle, hozzá nem értő emberek is írogatnak), hanem a saját templomod környékén, vagy a neten inkább pl. itt:

[link]

meg itt:

[link]

meg persze itt van maga a katolikus tanítás:

[link]

2017. ápr. 15. 21:31
 33/35 A kérdező kommentje:
21:31!Rendben,megpróbálom.:)Köszönöm a válaszokat!
2017. ápr. 16. 10:46
 34/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo!

Nagyon jo dolog, ha erzed, hogy Isten letezik. Szeretnel valamilyen vallashoz tartozni?

Talan kezd el olvasni a Bibliat.

Imadkozz Istenhez, hogy segitsen minnel hamarabb megtalni azt a vallaat ami huen igazodik a Bibliai tanitasahoz. Kivanom, hogy tald meg!

2017. ápr. 21. 17:29
 35/35 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A te gyermeked miféle lény,talán egy disznó,égy majom,vahy egy birka?

Mi más lehet Isten Fia,mint Isten?

Az egy Isten lénye egy darabja,mint a mindenütt jelenlévő Szentlélek.(református)

2017. ápr. 22. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!