Mármint hitileg.Vannak,akik szerint pl.Jézus egyenlő Istennel,vannak,akik szerint Jézus Isten fia.Én az utóbbiak közé tartozok,szerintem Isten csak egy van,akinek ugyan van egy fia (Jézus),akit valahogy beleteremtett Máriába,vagy ilyesmi,de az ő fia.Viszont ő nem Isten,hanem a ,,segéde" úgymond.A Szentlélek pedig valami teljesen más dolog lehet,valami erő lehet,ami/aki segít Istennek és Jézusnak.Ezek alapján én melyik felekezethez,vagy ágazathoz tartozok?Soha nem tudtam :(.Köszönöm a segítségeteket!(Ha kell még valamilyen információ,hogy be tudjatok sorolni valamelyik felekezethez,kérdezzetek nyugodtan! :)
1János 5:1 Mindaz, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született, és mindaz, aki szereti a szülőt, azt is szereti, aki tőle született.
2017. ápr. 15. 11:45
22/35 A kérdező kommentje:
11:12-es!Ebben egyet értek veled,hogy különböző személyek.Viszont egy Isten van,és ha mind a hárman különbözőek,akkor elvileg három isten van,ami viszont nem igaz,mert egy van.
2017. ápr. 15. 15:40
23/35 A kérdező kommentje:
11:45-ös!Köszönöm,ez a részlet tényleg segített. :) Jézus akkor biztosan Isten fia,aki az emberek felett áll,viszont a szülő mindíg a gyereke felett van.(Azaz Isten.)
2017. ápr. 15. 15:43
24/35 anonim válasza:
Csak logikai különbség van a személyek között "rangban", mind a három isteni személy egyenló hatalomban, tudásban, erőben, ugyan úgy öröktől fogva léteznek. Krisztus születése sem időbeli pillanat, hiszen az idők kezdete előtt már létezett: "Kezdetben volt az Ige..."
2017. ápr. 15. 16:04
25/35 anonim válasza:
Vidiripi
"Jézus akkor biztosan Isten fia,aki az emberek felett áll,viszont a szülő mindíg a gyereke felett van.(Azaz Isten.)"
Ez számomra nem is vitás. De van még egy megállapítás!
Embertől csak ember születhet.
Istentől csak....
2017. ápr. 15. 16:11
26/35 A kérdező kommentje:
16:11!Viszont Jézus Mária gyermeke is,ez alapján akkor félig isten?Nem inkább valami természetfeletti személy lehet Jézus,aki Isten fia,magasabb rangú az embernél,de alacsonyabb Istennél?(És Isten ugye annyi hatalmat ad neki,amennyit akar,annyi van neki,amennyit Istentől kap,de azt akkor is Istentől kapja.)
2017. ápr. 15. 18:05
27/35 anonim válasza:
Olyan, mintha nem olvasnád a Bibliát. Írva van, hogy "Kezdetben volt az Ige...", tehát Jézus öröktől fogva létezett. Majd írja, "A világba jött, a világban volt, általa lett a világ", Mária csak a világra szülte Őt, de már előtte létezett. Azzal, hogy a világra jött, nem veszített istenségéből, de több lett, mert magára vette az emberséget is. Nem félig ez félig az, hanem teljesen Isten és teljesen ember.
2017. ápr. 15. 18:16
28/35 anonim válasza:
Ha jól értettem a találóskérdést,a te felekezeti hovatartozásod a válasz:Jehova Tanúja vagy.
2017. ápr. 15. 18:46
29/35 anonim válasza:
A nézetkülönbségek abból adódnak,hogy rendszerint Istent,emberi fogalmakba igyekszenek bepréselni.
Isten,isten,és emberi fogalmakba-mint egy,három,mindenütt jelenvalóság,stb.-nem lehet bepréselni.
Jézus úgy lehetett 100%-ban ember,hogy az egy Isten lénye egy része maradt Földünkre születésekor.
Istent lehetetlen teremtménynek meghatároznia!
Minden istenmeghatározás ezért valamennyiben téves.
2017. ápr. 15. 18:53
30/35 anonim válasza:
Melyik felekezetnél kereszteltek meg? Melyik felekezettel tartod a kapcsolatot, melyiknek a szertartásaira jársz?
Ha ezekre megvan a válasz: miért gondolod, hogy nem pont ehhez a bizonyos felekezethez tartozol?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!