Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik keresztény felekezethez...

Melyik keresztény felekezethez tartozok?

Figyelt kérdés
Mármint hitileg.Vannak,akik szerint pl.Jézus egyenlő Istennel,vannak,akik szerint Jézus Isten fia.Én az utóbbiak közé tartozok,szerintem Isten csak egy van,akinek ugyan van egy fia (Jézus),akit valahogy beleteremtett Máriába,vagy ilyesmi,de az ő fia.Viszont ő nem Isten,hanem a ,,segéde" úgymond.A Szentlélek pedig valami teljesen más dolog lehet,valami erő lehet,ami/aki segít Istennek és Jézusnak.Ezek alapján én melyik felekezethez,vagy ágazathoz tartozok?Soha nem tudtam :(.Köszönöm a segítségeteket!(Ha kell még valamilyen információ,hogy be tudjatok sorolni valamelyik felekezethez,kérdezzetek nyugodtan! :)

2017. ápr. 14. 18:27
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hiszem hogy Jézus egyenlő Istennel. Rengeteg helyet találunk a Bibliában ami erre utal: "ÉN és az Atya egy vagyunk" "Aki engem látott az Atyát is látta", vagy ahogy szent pál írja"Jézus Krisztus mint ISten az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak amelyhez feltétlenül ragaszkodnia kell hanem szolgai alakot öltött kiüresítette önmagát és hasonló lett az emberekhez"
2017. ápr. 14. 21:19
 12/35 anonim ***** válasza:

Vidiripi

A kérdésedre nagyon egyszerű a válasz. Milyen gyülekezetbe jársz? Honnét vetted ezeket a megállapításokat?

2017. ápr. 14. 22:53
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Hitem szerint az Úr Jézus a testben (téridőben) megjelent Isten.

Kedves kérdező, a leírásod alapján a Jehova Tanúihoz tartozol elvileg

2017. ápr. 15. 07:14
 14/35 anonim ***** válasza:

"19:54-es!Édesanyja viszont Mária,aki ember."

Ha a Biblia dinamikáját nézed, az apa számít a meghatározásnál, nem az anya. Tehát Jézus Isten

2017. ápr. 15. 07:17
 15/35 anonim ***** válasza:

a te nézeteid egy kicsit jehova tanúi nézeteire hasonlítanak talán egy picit az ókori eunomiánusokéra, akik ma már nem léteznek

bizonyára te is tudod hogy jehova tanúi egy nem keresztény szekta, még a bibliát is átírják hogy "igazuk lehessen"

azt mondhatom ,hogy nem vagy keresztény, egyetlen keresztény felekezet sem gondolkodik hozzád hasonlóan

ha pedig tágítjuk és mindenkit ai magát kereszténynek tartja kereszténynek tekintünk akkor is azt kell mondjam ne mvagy keresztény de talán egy egész picit hajlasz jehova tanúi felé

2017. ápr. 15. 08:04
 16/35 anonim ***** válasza:

Szia!

A keresztény hit első és legalapvetőbb hittétele a Szentháromság. tehát ha ezt te tagadod, max valami szektába tudod besorolni magad, ami félreértelmezi a Biblia tanítását. a leírtak alapján tényleg valami Jehova tanúi-szerű álkeresztény közösséghez tudsz csatlakozni.

2017. ápr. 15. 09:34
 17/35 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező! Azt azért eltudod mondani hogy milyen gyülekezetbe jársz vagy hogy honnét is vetted ezeket az elgondolásokat?

De akkor úgy tűnik hogy az lesz a megoldás amit előttem már írtak hogy Jehova tanúival szimpatizálsz.

2017. ápr. 15. 09:50
 18/35 A kérdező kommentje:
Nem tagadom a Szentháromságot,csak szerintem Jézus Istennek a fia,nem pedig Isten.De lehet,hogy én értelmezem rosszul.Köszönöm a válaszokat!
2017. ápr. 15. 10:40
 19/35 anonim ***** válasza:

Római katolikus keresztény vagyok.

"Hitileg" mi valljuk a Szentháromságot, tehát a Teremtő Atya, Jézus és a Szentlélek különböző személyek, de oszthatatlanul teljes egységben vannak és egyformán teljesen birtokolják az Istenséget.

2017. ápr. 15. 11:12
 20/35 anonim ***** válasza:
a Szentháromság jelentése: Atyaisten, Fiúisten, Szentlélek-isten - mind a három ugyanannyira isten, nincs kevésbbé vagy nagyobb isten, mind egyforma. Igen, Jézus Isten fia, ő az emberi testet öltött isten, nem félig ember, félig isten, hanem 100% isten és 100% ember. ezt sima emberi logikával úgysem fogjuk soha megérteni, ez egy olyan dolog, hogy vagy elhiszed, vagy nem
2017. ápr. 15. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!