Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hithű keresztényeknek nem árt...

Hithű keresztényeknek nem árt a halálos méreg, kézrátétellel gyógyítanak és mindenféle nyelveken beszélnek? Van itt olyan keresztény aki képes minderre?

Figyelt kérdés

Az alábbi Bibliai versekből ez következik:

Márk 16:16 Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.

Márk 16:17 Azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken szólnak,

Márk 16:18 kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik, betegre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak."

Nem vagyok ateista és nem akarok provokálni senkit, csak kíváncsi vagyok léteznek-e ilyen emberek.

2017. márc. 31. 10:10
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

"A méreg ivása, illetve a kígyómarás elleni természetfeletti védelem nem erőfitogtatásra való. De ha valakit meg akarnak mérgezni, vagy egy kígyó marja meg, és a hite valódi, és van a dologról kijelentése, az nem fog meghalni."

Ki beszél erőfitogtatásról? Ezek a hithű ember megállapításának módszerei.

Te gondolom hithű ember vagy. Úgy érzed túlélnél egy kígyómarást vagy mérgezést? Persze nem várom hogy kipróbáld, de elméletben úgy érzed túlélnéd?

2017. ápr. 4. 11:47
 32/33 anonim ***** válasza:

Azért említettem erőfitogtatást, mert egyes szélsőségesebb közösségekben állítólag a beavatás része volt a kígyó kézbevétele és/vagy a méreg megivása. Mivel nem tudom, kinek mi jár a fejében, azért jegyeztem meg ezt. Nincs olyan az Újszövetségben, hogy ha hiszel, akkor tedd meg ezt, vagy azt. Ha Isten mondja, akkor igen, különben nem, lásd Róma 12,3. Igaz például, hogy Péter járt a vizen, amikor Jézus odahívta. Ezen az alapon azonban én nem léphetek rá a vízre, hogy én is megcsinálom. Ha mégis megteszem, akkor megkísértem Istent, ami nem hit, hanem butaság, és bajba kerülök. Ha Ő mondja, akkor viszont az a butaság, ha nem teszem meg.

A kígyómarás, illetve a mérgezés elleni védelem nem akkor működik, ha valaki szándékosan kiszolgáltatja magát ezeknek, hanem akkor, ha valakit megmar a kígyó, vagy megpróbálják megmérgezni. De ehhez arra is szükség van, hogy az adott embernek kijelentése legyen erről az igéről.

Ha velem történne meg, akkor jönne el számomra a hitgyakorlás ideje. Ha nincs erről a dologról kijelentésem, akkor csak Isten irgalmán múlik, hogy túlélem-e. Ha azonban élő hitem van ebben, akkor lepereg rólam, mint víz a kacsa tolláról, mert a hitem mozgásba hozza Isten kegyelmét. Én magam nem foglalkoztam ezzel olyan szinten, hogy élő hitem legyen ebben a dologban. De most, hogy szembesítettél ezzel, dolgozni fogok a rajta, hiszen itt többről van szó, mint egyszerű kígyómarásról, vagy mérgezésről.

2017. ápr. 5. 23:33
 33/33 anonim ***** válasza:
Akik hisznek,ilyen jelek követnek,nem pedig akik apostolok ilyen jelek követik!jézus is kiküldte a tanitvanyait,hogy demonokat űzzenek,gyogyitsanak a kenet àltal,stb,es te is lehetsz tanitvany ma a 21.században.egyre kérlek:ne dőlj be azon eretnek tanitasoknak miszerint az apostoli korszak lejárt,a szent lèlek ajandékai mar nem müködik,stb.akik ilyent tanítanak,ök még nem tudják,hogy a kereszténység az természetfelleti,olvasd az 1 korintust!mit mond pál?idézem:az én prédikálásom nem emberi bölcsesség hitető beszédeiben állott,hanem szellemnek és erőnek megmutatásában!mit mondott jézus a tanitvanyoknak mielőtt a mennybe ment?idézem:maradjatok jeruzsalemben miglen felruhàztattok mennyi erővel!mindkét idézetben van egy közös szó!,az ERŐ,azaz a szent lélek kenete jelenléte!ma is lehetsz felkent hivő a 21. sz-ban,a mennyben nincs idő.az idő az anyagi láthatatlan vilàgnak a terméke.jézus tegnap ma és örökkê ugysnaz-irja az ige,ha 2ezer éve gyógyitott,akkor ma is gyógyít,es holnap is fog-jolluhet a szent lélek ereje által!jézus azt mondta hogy ahol 2-3 an összegyülnek az ő nevében ő ott van!nem azt mondta h ha félmilliàrd katolikus,vagy x szamu reformatus összegyül...stb.ne az határozza meg a vallási hovatartózasodat,hogy ahol a legtöbb hivő van,hanem az,hogy ahol tapasztalod h műkődik a isten természetfeletti ereje.isten meg akar áldani,ezért hozd helyzetbe magadat es csatlakozz olyan gyülekezethez ahol isten szelleme el tud èrni!remélem sikerűlt segitenem!
2017. szept. 8. 08:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!