Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus minek tanított a pokolró...

Jézus minek tanított a pokolról, ahol emberek lelkei szenvednek, majd a tűzes tóba lesz vetve a halállal együtt, ha az nem létezik?

Figyelt kérdés
2017. márc. 28. 09:17
1 2 3 4
 21/37 homo ludensz ***** válasza:
Nem kell a kérdést a filozófiai magasságokba emelni. Az egyszerű írástudatlan földművelő mikor vasárnap bement a templomba a paptól csak az két jót vagy rosszat szimbolizáló dologról hallott a menyről a jóról vagy a rosszról a pokolról. Ezt is csak akkortól érthette mikor a papok már nem latinul "tanítottak" a vallásról. Ma aki ír olvas az is tudja hogy mi a bűn(rossz cselekedet) vagy az Istennek tetsző élet. Ezek alapvető dogmák amelyek a keresztény egyházak alappillérei. / Elízium vagy Tartarosz/. ?
2017. ápr. 5. 08:31
 22/37 anonim ***** válasza:

homo ludensz!

Komcsi szöveg:Nesze semmi,fogd meg jól!

Se a fő kérdésre,sem az előző Hsz.kérdéseire nem felelt.

2017. ápr. 5. 16:57
 23/37 homo ludensz ***** válasza:
Nem komcsi meg kitudja milyen jelzőkkel megtűzdelt hozzászólás,csak egy kreált vallási probléma létének rövidre zárása. Kicsit nézegetni kellene a kamraablakon túl esetleg szélesebb kitekintést feltételező nyitással a kereszténységre.
2017. ápr. 5. 18:03
 24/37 követ62 ***** válasza:
27%

"Az adventisták nem győznek kimagyarázni olyan igét, ami nem felel meg a tanításuknak.

Kár, hogy Jézus, ha példázatot mondott, akkor mindig azzal kezdte, hogy példázat jön. A gazdag és Lázár története nem az.

De ez a félremagyarázó cikk sem tudta értelmesen elmagyarázni, hogy ha nincs pokol, akkor Jézus minek is beszélt róla. Az Újszövetségben amúgy a pokol sokkal többször van említve, mint a menny.

Meg idekeverni a feltámadást? Én a pokolról kérdeztem."

A korlátozott tudással bizony csak ennyire lehet jutni.

Jézus korában a zsidók hittek a lélek halhatatlanságában és a pokolban.

Ezenkívül ez egy ugyan olyan példa törénet mit az irgalmas szamaritánus története. Mindkettő közszájon forgott. (Aki nem hiszi járjon utánna!)

És, ha ma mondaná el Jézus ezt a történetet valahogy, talán így kezdené: "Oké! Ti azt hiszitek, hogy aki itt a földön szenvedett és jó volt az a menybe jut. Aki pedig gonosz volt az a pokolba. Akkor hallgassátok én mit mondok erről..."

Lehet, hogy nem így, de a történet elmondásának lényege az, hogy ezzel helyre tegye a nagyokosokat akik butaságban hittek.

2017. ápr. 5. 20:25
 25/37 A kérdező kommentje:

Tehát akkor a teremtő Isten annyira ostoba, hogy nem tudott kimondani egy ilyen egyszerű mondatot: A pokol nem létezik.

Inkább beszélt róla. Nevetséges.

2017. ápr. 5. 21:07
 26/37 követ62 ***** válasza:
100%

Tudod mit?

Beszéld meg vele, ha el jön, hogy mennyire "ostoba". De szerintem esélyes sem lesz rá, ha így maradsz, mert magadat fogod szidni ugyan azért amimivel Őt vádolod.

2017. ápr. 5. 21:46
 27/37 anonim ***** válasza:
47%

Kedves Kérdező!

Ki tagadta eddig a"pokol" létezését?

Én nem találkoztam ilyennel.

A pokol,igenis létezik,sőt Jézus is járt ott,mielőtt a 3. napon feltámadt volna.A pokol ugyanis az a sírgödör,ahova holttestét helyezték.

2017. ápr. 6. 08:24
 28/37 homo ludensz ***** válasza:
Inkább sírkamra mint gödör ahová a testét elhelyezték mivel egy sziklába vájt üreg,barlang vagy hasonló hely volt aminek a bejáratát egy kőtömbbel zárták le.A gödör azt jelentette volna hogy az alján fekszik és rádobálnak több mázsa földet.
2017. ápr. 6. 09:04
 29/37 anonim ***** válasza:
36%

"pokol, ahol emberek lelkei szenvednek"

Ha valamire reagálni szeretnél, olvasd már egészben, ne egy szót emelj ki amibe éppen bele tudsz kötni!

2017. ápr. 6. 09:31
 30/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Gondolkoztál már azon, hogy a sokak által elképzelt tüzes pokolra milyen hatással lenne a szintén tüzes tó?

2017. ápr. 6. 14:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!