Mit tegyek ha nem akarok misére menni?
Szia
"Anyám "imád" misére járni, de nem értem hogy miért kötelez rá engem, engem nem is érdekel a vallás,..." - na ezt kell anyuddal megbeszélned, megadva neki a szülőnek járó tiszteletet és szeretetet. Szerintem menni fog...
Próbáld meg őszintén megbeszélni vele. Nem hisztizni, vagy ultimátumot adni, mert abból csak összeveszés van. Ha nem kommunikálod felé a problémádat, akkor nem fogja tudni megérteni sem, a lefojtott érzések meg csak mérgezik az emberi kapcsolatot.
Egyszer ülj le vele, és beszélgessetek róla, de légy készséges és befogadó feléje, ne csak magad felé várd el befogadást. Valamiért neki fontos ez, és az is, hogy vele légy.
Szia!
Ha nem szeretsz misére menni, akkor gyere orthodox Szent Liturgiára!
Nálunk van egy fiú, akit a katolikus család szintén ugyan így kötelezett a misére ahova utált járni, azóta jár Szent Liturgiára! :-)))))
Szent Liturgiára viszont nem kötelező minden vasárnap jönni, nem bűn - ez a fiú azóta szeret templomba járni és mert teljesen más mint egy mise! :-)))
Na, egy másik kérdésnél téma volt, hogy miért nem jó egy vallásos-ateista kapcsolat. Hát szerintem ezért: a gyerek nevelése miatt. Rád erőlteti az egyik fél az életfelfogását.
Ha anyukád elrángat misére, akkor az jól van és meg kell csak beszélni az anyukának megjáró tisztelettel.
Ha apuka megtiltaná a misére járást, mert ellenkezik az elveivel, akkor meg már menne a rettegés a keresztényüldözéstől.
9.Hsz!
Tanulj meg értve olvasni,és talán kinyílik hihetetlenül zárt világod!(6.Hsz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!