Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia, Istentől ihletett....

A Biblia, Istentől ihletett. Szavai, vagy gondolatai?

Figyelt kérdés

Mit gondolsz,milyen mértékben tartalmazza a Biblia,az írói,illetve azok kultúrája nézeteit,véleményét?

(Gondolj a pilléreken álló lapos Földre, kérődző nyuszira,a két különböző 10 parancsolatra,a Vöröstengeri átkelés 2 változatára,a 4 evangélista ugyanazon történetei különböző megfogalmazására,az Ószövetség Istene,és Jézus Atyja különbözőségére!)

#tévedés #a Biblia ihletettsége #perszonális ihletés #kultúra hatása
2017. márc. 25. 00:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
26%

"Gondolj a pilléreken álló lapos Földre"

Mondjuk ott a szárazföldről ír, ha esetleg megnézed a szövegkörnyezetet:) ÉS tudod miért oszlopokat ír? Mert nem létezett még a kontinentális talapzat kifejezés. Ez nem jött be

Többi is gyenge, ezerszer cáfolt és magyarázott állítás.

"Szia! Szinte kizárólag ilyen gondolatok mentén alakult ki a ma ismert biblia. 1600-as évekig minden uralkodó és király...stb:) a biblia másolókkal a saját akarata szerint alakíttatta a "Könyvet"."

Melyik zseni találta ki ezt a perdöntő magyarázatot? Ha a szabadonébredők, vagy az ateista mémbázis, akkor bizonyítás és forrás nélkül is elhiszem, így bemondásra:)

"Az archeologia minden kétséget kizáróan cáfolja állításodat." Vagy nem:)

2017. márc. 25. 10:44
 12/29 anonim ***** válasza:
40%

"kérődző nyuszira"-->legalább nézz utána, hogy mire használhatták anno a kérődzés szót, majd nézz utána a konkrétumnak is. A nyúl külső kérődző állat a tudomány mai állása szerint:)

[link]

"Tehát a nyulak az egyszer már megemésztett táplálékot másodszor is elfogyasztják, és a gyomrukba jut. Annak érdekében, hogy ez a cökotróf ne keveredjen a "normális" táplálékkal, a nyulak különböző napi ritmusokban táplálkoznak a "kétféle" tápanyagokkal. (Isten a megteremtésükkor úgy látszik tudta, hogy mit tesz.)

Azt már tisztáztuk, hogy ezek szerint a nyulak (és egyébként a nyúlalakúak rendje is), a kérődzőkhöz hasonlóan szintén kétszer dolgozzák fel táplálékukat. Ezt a folyamatot külső kérődzésnek is nevezik."

2017. márc. 25. 10:52
 13/29 anonim ***** válasza:
Szia 11! Nem nagyon érthető a hozzáállásod. Az "ezerszer cáfolt" kifejezésedre passzol az "egyszer bizonyított"...
2017. márc. 25. 11:00
 14/29 imakommandós ***** válasza:
21%

Antijúdaista gondolkodás szembeállitani az ószövetség Istenét az újszövetség Istenével. Ebből a téves ideológiából nőtt ki az antiszemitizmus, sőt a holokauszt is.

Holott az ószövetség is hemzseg Isten szeretetéről, gondviseléséről szóló gondolatokkal, és az újszövetségben is bőven találhatók az ítéletről és a gonoszok szenvedéséről szóló részek.

2017. márc. 25. 11:20
 15/29 Pietrosol ***** válasza:
42%

Imakommandós!

Antijudaista a túrót! A zsidók a judaizmus hittételeire hivatkozva végeztették ki Jézust.

Itt a zsidók istenképe-"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"

Itt pedig a kereszténység istenképe-"Isten világosság, és

nincs benne semmi sötétség."

2017. márc. 25. 15:58
 16/29 A kérdező kommentje:

Freedline!

Igen,tisztában vagyok.( https://www.youtube.com/watch?v=VGcHiMM3gJc)

2017. márc. 25. 21:09
 17/29 A kérdező kommentje:

KZitus!

Nem azt kérdeztem,hogy ihletett-e.Olvasd el mégegyszer a kérdésem!

2017. márc. 25. 21:11
 18/29 A kérdező kommentje:

11.Hsz!

Felvetéseidre minden kétséget kizáróan válaszol rektor úr:

( https://www.youtube.com/watch?v=VGcHiMM3gJc)

2017. márc. 25. 21:16
 19/29 A kérdező kommentje:

A "kérődző" állat szervezete annyiban hasonlít a "külső kérődzőre",mint a "belsőégésű" motor,a "külsőégésű" motorra.

Pl.: [link]

vagy a Stirling-motor

2017. márc. 25. 21:23
 20/29 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező! Köszönöm,meghallgattam...

Ha valóban ezt szeretted volna nekem linkelni és nem tévedés akkor NEM vagy vele tisztában...sajnos.

2017. márc. 25. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!