Ez mégis, hogyan lehetséges?
Megtértem,megkeresztelkedtem vízzel,megkeresztelkedtem Szent Szellemmel ,azonban nem tudok nyelveken szólni :/ .
Én arra gyanakszom,hogy nincs meg az a tűz bennem mint mikor Jézus megkeresztelt,tehát a Szent Szellemet többször is éreztem a Szent Szellem keresztség után ,azonban sose olyan módon mint mikor Jézus engem megkeresztelt a tűzzel.
Már régóta vágyom a nyelveken szólás ajándékára de sajnos még nem kaptam meg.A pásztorom azt mondta ,hogy azért meg tenni akarok érte valami és azt keresem,hogy mit kéne csinálnom,hogy tudjak szólni nyelveken ,azaz még nem fogtam fel,hogy ez kegyelemből van tehát nem kell érte tenni semmit.Ezt idővel meg is értettem és már tényleg nem teszek a nyelveken szólásért semmit ,úgymond már nem keresem,hogy vajon mit kéne tennem érte :/
A kérdésemhez vonatkozóan még azt is szeretném megtudni,hogy én miért nem tudtam olyan extázisba kerülni a Szent Szellem által mint más hívő testvérem ?:/ azt hiszem ez a 2 kérdés meg nem valósulása egybefügg :/
Csak is hit gyülekezeti tagok vagy más karizmatikusok válaszára vagyok kíváncsi.
18/F.
A nyelveken szólás apostoli támogatás volt, ami azóta megszűnt.
Ha karizmatikusan akarsz nyelveken szólni, akkor el kell kezdened bátran gyakorolni a halandzsát. Nem viccelek.
A nyelveken szóláshoz ragaszkodás helyett ragaszkodjunk a főhöz, Krisztushoz. Tőle tanuljunk alázatot, szelídséget, szeretetet. A Bibliában első a szeretet, ez vezéreljen, ezt kövesd, ezt tanuld.
17:Szoktam olvasni a Bibliát,természetesen nem szeretném azt sem elhanyagolni.A prófétálás után is érzek némi "vágyat" de nincs meg hozzá az elegendő Bibliai tudásom illetve nem elég jó még a kommunikatív képességem.
18:Én tisztában vagyok vele,hogy nem halandzsa ,ha nem így gondolnám meg se akarnám tanulni.
20:és ha nem kaptam semmit?..
21:Már sokan mondták,hogy gyakorolni kell a halandzsát,csináltam is 1 darabig de aztán abbahagytam..
Másrészről az egyértelmű számomra ,hogy a tanítványként élés az első a szívemben,azaz Krisztus követése,de emellett vágyom nyelveken szólni,ami szintén hozzátartozik a tanítványi élethez.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat :).
Nagyon egyszerű, ha hiszed, hogy benned van a Szent Szellem, akkor nyisd ki a szád és kezd el mondani ami jön. Az elméd egyből meg akar majd állítani, és azt "mondja" hogy ez nem nyelveken szólás, ugyania ez az elméd számára bolondság. Csak higgy és csináld. Nem kell gondolkoznod azon, hogy mit mondassz, csak ami jön.
Sokan meg szoktak botránkozni azon, ha felhozzuk a halandzsázást, de vizsgáljuk ezt meg egy kicsit jobban. Amikor egy kisgyerek halanzsázik, akkor a szellemével mond dolgokat, de mivel nincs benne a Szent Szellem, azért ennek nincs értelme.
De ha te hiszed, hogy benned van, és hittel elkezdessz szólni, Isten felkeni. Ne halgass az elmédre, az nem fogadja el.
Ez egyszerűbb, mint elszámolni kettőig, mert ehhez egyáltalán nem kell gondolkodnod.
Ja és írtad, hogy nem kerülsz annyira könnyen extázisba. Fontos, hogy amikor leszáll Isten jelenléte, és eltelik az atmoszféra vele, és elkezdenek a tesók betöltekezni, akkor ne őket nézd. Csukd be a fizikai szemed, és Istenre figyelj. Kezdj el a szádon keresztül lélegezni. A biblia a szellemet levegőnek (is) fodítja. Higyj abban, hogy nem csak a fizikai levegőt szívod be. Azt mondja Isten igéje hogy Kinyitod a szád, és betöltöm azt. Tehát fontos, hogy a szádon keresztül vedd a levegőt. Ja, és visszatérve fontos az, hogy Istenre figyelj.
Kérd őt akár, hogy tegyen nyitottá, hogy legyen megnyitva a te szellemed, és a szellemi érzékszerveid.
Van egy Ismerősöm, aki régen annyira nem volt nyitott, de egy évvel később találkoztunk egy ifi konferenciáb, és akkor már nagyon nyitott volt.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!