Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez mégis, hogyan lehetséges?

Ez mégis, hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Megtértem,megkeresztelkedtem vízzel,megkeresztelkedtem Szent Szellemmel ,azonban nem tudok nyelveken szólni :/ .

Én arra gyanakszom,hogy nincs meg az a tűz bennem mint mikor Jézus megkeresztelt,tehát a Szent Szellemet többször is éreztem a Szent Szellem keresztség után ,azonban sose olyan módon mint mikor Jézus engem megkeresztelt a tűzzel.

Már régóta vágyom a nyelveken szólás ajándékára de sajnos még nem kaptam meg.A pásztorom azt mondta ,hogy azért meg tenni akarok érte valami és azt keresem,hogy mit kéne csinálnom,hogy tudjak szólni nyelveken ,azaz még nem fogtam fel,hogy ez kegyelemből van tehát nem kell érte tenni semmit.Ezt idővel meg is értettem és már tényleg nem teszek a nyelveken szólásért semmit ,úgymond már nem keresem,hogy vajon mit kéne tennem érte :/

A kérdésemhez vonatkozóan még azt is szeretném megtudni,hogy én miért nem tudtam olyan extázisba kerülni a Szent Szellem által mint más hívő testvérem ?:/ azt hiszem ez a 2 kérdés meg nem valósulása egybefügg :/

Csak is hit gyülekezeti tagok vagy más karizmatikusok válaszára vagyok kíváncsi.

18/F.

2017. márc. 15. 15:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Felfogtad egyáltalán az igét, amit ketten is bemásoltunk??
2017. márc. 15. 20:10
 12/23 A kérdező kommentje:
Igen ,de mint látom ti félreértelmezitek mind a kérdésemet mind a válaszaimat.
2017. márc. 15. 21:41
 13/23 anonim ***** válasza:
Én is kétlem,hogy olyan embereknek Isten Lelke ajándékait adná.Az,más lélektől származott.
2017. márc. 15. 22:28
 14/23 A kérdező kommentje:
Viszont még várom a válaszokat :)
2017. márc. 15. 22:29
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Mindenesetre kétlem,hogy bűnös emberek szólnának nyelveken .."

Akkor mondj le a nyelveken szólásról :(

Elárulok egy "titkot", mind bűnösök vagyunk, még te is.

Másfelől, ahogy idéztük is, mindenki másféle ajándékot kap a Szentélektől, olyat amire szüksége van valóban. Lehet neked nincs szükséged erre az adományra, imádkozz máféle ajándékért, például jámborságért.

Másrészt biztos, hogy hívő testvéreid valami szentszellemtől kerültek extázisba és ennek határása halandzsáltak?

Végül; a nyelvek adománya a legkisebb a Szentlélek ajándékai közül, olvasd mit ír róla az Írás:

"9Így van ez veletek is: ha a nyelv adományával megáldva nem hallattok érthető szavakat, hogyan értsék meg az emberek, amit mondtok? Csak a levegőbe beszéltek! 10Lám, milyen sokféle nyelv van a világon, de egy sem érthetetlen. 11De ha nem ismerem a szó jelentését, idegen maradok a beszélőnek, és a beszélő is idegen nekem. 12Ezért ti is, ha egyszer törekedtek a lelki adományok elnyerésére, igyekezzetek a közösség épülésére bővelkedni bennük."

2017. márc. 16. 00:11
 16/23 A kérdező kommentje:

Olyan emberekre gondoltam,akiket mar nem tart fogva az eredendo bűn,amit Adamtol es Evatol orkokoltunk mert Jezus megvaltott bennunket es emiatt sem hiszem,hogy egy elfordult ember aki mérgezi Magyarorszagot a mocskos buneivel szandekosan a nyelveken szolas szolas ajandekar kapna.

Mint emlitettem a nyelveken szolas nagyon sok aldast tarzalmaz,ezert is gondolom,hogy ez egy olyan ajandek,amit minden elkotelezett ujjá szuletet kereszteny megkap.A gyülekezetunkben mar szinte mindenki szol nyelveken a Szent Szellemtol inditva,tehat ez azt is jelenti,hogy ettol esnek extazisba es szolnak nyelveken.

Ha nem erted mit beszelek nezd meg Joseph Prince nyelveken szolasrol valo tanitasat.

2017. márc. 16. 04:01
 17/23 anonim ***** válasza:

Inkább te olvasd a Bibliát!!!

Ne Joseph Prince után menj, hanem vedd a kezedbe Isten szavát és olvasd! Benne van a lényeg: nem mindenki kapja és különben is a legkisebb az ajándékok közül!

Azt is írja, hogy bár inkább prófétálni akarna mindenki, mert az a legnagyobb áldás! Te miért nem akarsz prófétálni?

2017. márc. 16. 07:18
 18/23 anonim ***** válasza:
Szia kérdező, a nyelveken szólás nem halandzsa. Az apostolok különféle nyelveken szóltak az emberekhez, akik más országokból érkeztek. Például franciául beszélsz a franciákhoz, holott nem tudsz franciául. Na ez a nyelvcsoda. Ne kísértsd Uradat, Istened, hogy ilyen ajándékra vágysz, inkább tartsd be Krisztus követés feltételeit az Újszövetség szerint.
2017. márc. 16. 08:47
 19/23 anonim ***** válasza:

Csak ajánlani tudom:

[link]

2017. márc. 16. 10:08
 20/23 Alex Fly ***** válasza:
Ha nem szólsz nyelveken, akkor nem szólsz. Általában s Szent Szellem keresztség egyik jele a nyelveken szólás, de ez nem törvényszerű. Van, amikor egy Szellemmel betöltekezett hívő nem kapja meg ezt az ajándékot. Amennyiben más ajándékod van, akkor feleslegesen erőlködsz érte, használd azt, amit kaptál.
2017. márc. 16. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!