Mit tegyek ha félek mások előtt bevallani a bűneimet?

Jak 5,16
Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése.

A kérdező kommentje:
Jak 5,16
Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése.
Kedves kérdező
Az itt felhozott Biblia vers első sorban, nem azt jelenti, hogy fűnek fának tudnia kell a Te dolgaidról,
hanem ha olyan hibát követtél el, ami Biblia ellenes tanítás, akkor az a gyülekezet vezetésére vonatkozik, nem mindenkire.
Őket pedig Isten azért helyezte oda, hogy intézzenek Bibliai , vagy is Isten eljárás módja szerint helytelenségeket, megvizsgálva a a dolgot.
Ők pedig nem adhatják másnak ezt, több oknál fogva sem.
Mindannyian követünk el hibákat, de a lelki ismeretünket úgy tudjuk tisztán tartani, ha megszabadulunk a bűn súlya alól és átadjuk annak aki erre kinevezett,
Ezt a "betegséget" meggyógyítják azok akiket kinevezett a szent szellem, hogy egy részt a gyülekezet tiszta maradjon Istennek, másrészt, hogy a helytelenséget követő oktatást és feddést kapjon azért hogy többé ne kövesse el.

Talán annyit még ehhez, de nem azért mert sértegetni vagy elítélni akarlak, nem az Én dolgom.
Gondolkozz el kérlek, amikor elkövetted, nem féltél?
Akkor kellett volna félelmet érezni amikor bele kezdtél.

nem tudom, milyen felekezetű vagy, én katolikus, és gyakran járok gyónni, és igen, van olyan, amikor ngyon nehéz bevallani a bűnöket, de utána jön egy hatalmas megkönnyebbülés, hisz letettél egy nagy terhet.
Azt tudom ajánlani, hogy ha katolikus vagy, ne félj a gyónástól, nem követhettél el semmi olyat, amivel a papot meglepheted, sokmindent hallottak már.
De ha más felekezetű vagy, beszélj a lelki vezetőddel, ez is nagyon sokat segít.

Nos, akkor nem kell gyónni, ilyen egyszerű.
Ha viszont keresztény vagy (azon belül katolikus), akkor jó ha tudod, hogy a gyónás minden bizonnyal az Ősegyház korától fogva jelen van a kereszténységben.
Az egyik ránk maradt őskeresztény dokumentum, a Didakhé - ami a hagyomány szerint az apostolok rendelkezéseit tartalmazza, amit Jeruzsálemben hoztak 50 körül - a következőt írja: "Az egyházban valld meg botlásaidat" (4,14)
A gyónás tehát egy 2000 éves keresztény tanítás. Egyébként hogy kicsit segítsek:
Nekem azt mondta az egyik katolikus pap, mikor beszélgettem vele, hogy nem kötelező elmondani, hogy pontosan mit tett az illető. Elég, ha elmondja, melyik parancsolatot szegte meg a gyónás közben. Ennél a papnál nem kellett részletezni az Egyház által bűnnek minősített dolgokat, de ha akarta az illető, megtehette.
Minden jót,
Dante

Kedves Dante!
Idézlek:
"Az egyik ránk maradt őskeresztény dokumentum, a Didakhé - ami a hagyomány szerint az apostolok rendelkezéseit tartalmazza, amit Jeruzsálemben hoztak 50 körül - a következőt írja: "Az egyházban valld meg botlásaidat" (4,14) "
Én itt,az egyházban való bűnvallomást olvasom,s nem a gyóntatófülkében valót.Talán rosszul látok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!