Látván a bűneimet, hogyan sikerülhet a változás?

Ezeket a kérdéseket a lelki vezetőddel kellene megbeszélni, meg azokkal a lelki testvéreiddel, akikkel egy közösségbe jársz. Elvégre ők sokkal jobban ismernek téged is meg a helyzetedet is mint mi. Interneten, idegenekkel nem lehet ennyire személyes dolgokról érdemben beszélgetni.
Ha meg nem jársz közösségbe (templomba, gyülibe) akkor járjál. A magányos ember bukdácsolásra van ítélve, egyedül ebből nem fogsz kimászni.
"Először magadat próbáld megtalálni."
Pont azt próbálom elmondani, hogy nagyon sokszor próbáltam már, de csak egy darabig áll fent az állapot, aztán ismét elbukok, hiába is kérem az Atyát, hogy nem önerőmből akarok jó lenni, hanem azért mert ő az életem Ura.

"A maszturbálást kifelejtetted a bűnlajstromodból!"
Bocsánat, te Isten félő ember vagy?

Egyrészt fogadd el hogy gyenge,esendő ember vagy és Isten kegyelme nélkül semmire sem mész, másrészt határozd el hogy megváltozol és ehhez Isten segítségét kérd.Ha elbuksz, kérd bűneid bocsánatát, de menj tovább!
Próbálj meg nem álladóan a bűneiddel foglalkozni, ne az legyen a központi gondolat, hanem az Istennel való szorosabb kapcsolat kialakítása ima által "szüntelenül imádkozzatok".
Nem tudom milyen vallású vagy, de biztosan találsz imát amit napközben is lehet mondani magadban.(Én megfogadtam a tanácsot, amikor azt mondták nekem hogy imádkozzak és átalakulok.)
Még valami, járj el/többet közösségbe/templomba is.
Bízzál Istenben, vezeti életünket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!