Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Látván a bűneimet, hogyan...

Látván a bűneimet, hogyan sikerülhet a változás?

Figyelt kérdés
Sziasztok, Isten hívő emberként régóta részem az Atya az életemnek, sokszor pozitív változás állt fent az életemben, és bizonyos voltam afelől, hogy az Atya kegyelme által boldogulok, viszont vannak folytonosan visszatérő bűneim amiket látok, de bármennyire is próbálok zsenge imáimban segítséget kérni, valahogy képtelen vagyok levetni a bűneimet /falánkság, ingerültség bizonyos dolgok hatására, félelem bizonyos helyzetekben, depresszió, önzőség, makacsság/ biztos van még ezeken kívül is, sokszor sikerült nagyrészt ezeket leküzdeni, de valahogy mindig vissza, vissza térnek. Kértem az Atyát sokszor Krisztus nevére, hogy segedelmezzen meg, és hogy vezesse az életemet az igaz ösvényen, de valahogy mindig elbukok, van ötlet, hogy miért van ez?
2015. dec. 25. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Keressél fel egy szakembert az majd segit neked pl. a depresszió miatt.
2015. dec. 25. 21:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezeket a kérdéseket a lelki vezetőddel kellene megbeszélni, meg azokkal a lelki testvéreiddel, akikkel egy közösségbe jársz. Elvégre ők sokkal jobban ismernek téged is meg a helyzetedet is mint mi. Interneten, idegenekkel nem lehet ennyire személyes dolgokról érdemben beszélgetni.

Ha meg nem jársz közösségbe (templomba, gyülibe) akkor járjál. A magányos ember bukdácsolásra van ítélve, egyedül ebből nem fogsz kimászni.

2015. dec. 25. 21:41
 3/8 anonim válasza:
Először magadat próbáld megtalálni.
2015. dec. 25. 21:46
 4/8 A kérdező kommentje:

"Először magadat próbáld megtalálni."

Pont azt próbálom elmondani, hogy nagyon sokszor próbáltam már, de csak egy darabig áll fent az állapot, aztán ismét elbukok, hiába is kérem az Atyát, hogy nem önerőmből akarok jó lenni, hanem azért mert ő az életem Ura.

2015. dec. 25. 21:48
 5/8 anonim ***** válasza:
37%
A maszturbálást kifelejtetted a bűnlajstromodból!
2015. dec. 25. 21:52
 6/8 anonim válasza:
hát k...ra önerőből akarj jó lenni. ha ebben másra támaszkodsz, mit szólnál, ha betegen feküdnél valahol?
2015. dec. 25. 21:54
 7/8 A kérdező kommentje:

"A maszturbálást kifelejtetted a bűnlajstromodból!"

Bocsánat, te Isten félő ember vagy?

2015. dec. 25. 22:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt fogadd el hogy gyenge,esendő ember vagy és Isten kegyelme nélkül semmire sem mész, másrészt határozd el hogy megváltozol és ehhez Isten segítségét kérd.Ha elbuksz, kérd bűneid bocsánatát, de menj tovább!

Próbálj meg nem álladóan a bűneiddel foglalkozni, ne az legyen a központi gondolat, hanem az Istennel való szorosabb kapcsolat kialakítása ima által "szüntelenül imádkozzatok".

Nem tudom milyen vallású vagy, de biztosan találsz imát amit napközben is lehet mondani magadban.(Én megfogadtam a tanácsot, amikor azt mondták nekem hogy imádkozzak és átalakulok.)

Még valami, járj el/többet közösségbe/templomba is.

Bízzál Istenben, vezeti életünket! :)

2015. dec. 26. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!