Római katolikusok, mit gondoltok Ferenc pápa tevékenységeiről? Csak nekem tűnik úgy, mintha az európai keresztény gyökereket is szeretné kipusztítani?
Római katolikus vagyok.
A Bibliát, Hagyományt és a Katekizmust teljes mértékben elfogadom. A Római Katolikus Egyházat is, ezért sem fontolgatom a kilépést.
Viszont római katolikusként nem tudom elfogadni a jelenlegi pápa tevékenységeit: inkább világi hírnévre törekszik, mondhatnánk, hogy celebpápa, aki már rég nem a keresztény értékrendet képviseli, hanem azokat kiforgatva próbál megfelelni a politikai, világi hatalmaknak.
Persze, mindezt azzal palástolva, hogy:
"szeresd felebarátodat", "Jézus az alázatosságra és szeretetre tanít", stb. De ezek csak áltatások, ezeket kiforgatja és még sok minden mást is.
"Ő ezeken akar változtatni, mert az egyház nem egy régiséggyűjtemény kellene hogy legyen, hanem egy élő valami."
Persze, csak gyökerek nélkül meg elpusztul a fa.
Az Egyház pedig régen is élt..
Szerintem sértő dolog "régiséggyűjteménynek" nevezni az Egyház 2000 éves hagyományát. Benedek pápa mondta, hogy semmi sem elvetendő abból, amit az őseink híven őriztek és a mi hitünk ebből táplálkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!