Ez a standard protokoll amikor valaki kapcsolatba kerül a kereszténységgel?
Kicsit félve is írom le amit, mert lehet, hogy fantazmagóriának tűnik, de elfogadom és megmosolygom a viccet is, csak legyen pár értékes válasz is.
Amióta az eszemet tudom nem foglalkoztam különösebben a kereszténységgel (meg úgy egyik vallással sem), mivel elég racionális figura vagyok a szakmámból kifolyólag is. Viszont mondjuk kifejezetten ellenszenvet váltott ki belőlem, amikor valaki a vallásosságról és annak nagyszerűségéről beszélt. Viszont az utóbbi néhány hónapban egyre nagyobb érdeklődés van bennem.
Nem láttam propagandát, nem beszéltem térítővel, egyszerűen csak iszonyatos késztetést érzek arra, hogy olvassak a kereszténységről, bele nézzek a bibliába stb.
Szó szerint küzdök azért, hogy ne kerüljek közel, de borzasztóan kellemetlen a vágy, hogy megtegyem. Az elmúlt héten már olyan álmaim voltak, amiket nem is tudtam hova tenni és legutóbb éjjel, amikor az egyik ilyen különös álomból fölkeltem, már ébren voltam és tisztán hallottam a nevem.
Tehát a) megbolondultam :D
b) csak ébren álmodtam
c) valami más... bármi.
Ennek ilyen agresszívnak kell lennie ennek az isteni szeretetnek, ami "beáramlik" - ahogy mondani szokták?
Ugyanaz az Isten ölte meg a csecsemőket,mint aki azt mondta fia által "Engedjétek, hogy a kisgyermekek énhozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa. Bizony mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképpen nem megy be abba."
És ugyanaz az Isten áldoztatott fel állatokat,aki egyébként "emberek kezeitől nem szükségeltetik" és mert "Nincsen nála változásnak árnyéka"
Mindent értek,köszönöm válaszod!
A gyermek Sámuel pedig Éli felügyelete alatt szolgálta az URat. Abban az időben igen ritkán volt az ÚRnak kijelentése, nem volt gyakran látomás.
2
Egyszer az történt, hogy Éli a szokott helyén aludt. Szeme pedig homályosodni kezdett, és alig látott.
3
Isten mécsesét még nem oltották el, és Sámuel az ÚR templomában feküdt, ahol Isten ládája volt.
4
Az ÚR szólította Sámuelt, ő pedig így felelt: Itt vagyok!
5
Majd odafutott Élihez, és ezt mondta: Itt vagyok, mert hívtál engem. Ő pedig így felelt: Nem hívtalak, menj vissza, és feküdj le. Elment azért, és lefeküdt.
6
Az ÚR azonban ismét szólította: Sámuel! Ő pedig fölkelt, Élihez ment, és azt mondta: Itt vagyok, mert hívtál. Ő így felelt: Nem hívtalak, fiam, menj vissza, feküdj le.
7
Sámuel pedig még nem ismerte az URat, mert az ÚR még nem jelentette ki neki beszédét.
8
Harmadszor is szólította az ÚR Sámuelt. Ő pedig fölkelt, Élihez ment, és azt mondta: Itt vagyok, mert hívtál. Akkor értette meg Éli, hogy az ÚR hívja a gyermeket.
9
Ezért azt mondta Sámuelnek: Menj el, feküdj le, és ha újból szólítanak téged, mondd ezt: Szólj, URam, mert hallja a te szolgád! Sámuel elment, és lefeküdt a helyére.
10
Akkor eljött az ÚR, odaállt és szólította, mint azelőtt: Sámuel, Sámuel! Erre ő így válaszolt: Szólj, mert hallja a te szolgád!
Szerintem ez csodálatos dolog, ami Veled történik. :) szerintem régebben szokványosabb volt, de nem ismeretlen a jelenség mostanában sem, Isten tud embereken keresztül, de tud saját maga is szólni.
Válaszolj az Istennek gondolatban a szeretetére.
Kérd, hogy segítsen Őt jobban megismerni és megszeretni.
Olvasd a Bibliát, itt találsz segítséget: [link]
Érdemes rendszerességet és módszerességet követni, hogy alapos legyen az ismereted.
de a lényeg, a sok-sok tanulás, beszélgetés, esetleg vita, ami majd vár Rád, közt se feledd ezt az első, csodás, tiszta érzést, amit ez a találkozás kelt Benned.
Szerintem előfordul, hogy Isten ennyire szenvedélyes, hogy úgy mondjam. Pl. Jónás elmenekült a feladat elől, de Isten szeretete visszahódította.
Vagy Pál apostól, aki tűzzel-vassal üldözte Jézus követőit, de Isten ővele is megszerettette magát.
Vagy ... Jeremiás, akire egyáltalán nem hallgatnak a kortársai, ezért úgy dönt, hogy nem szól hozzájuk többet, de hiába, a szeretet hívó szava lenyügözi és tovább kérleli a honfitársait. (Az Úr igéje csak gyalázatot és gúnyt szerzett nekem egész nap. Azt gondoltam: nem törődöm vele, nem szólok többé az ő nevében. De perzselő tűzzé vált szívemben, csontjaimba van rekesztve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!