Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez a standard protokoll...

Ez a standard protokoll amikor valaki kapcsolatba kerül a kereszténységgel?

Figyelt kérdés

Kicsit félve is írom le amit, mert lehet, hogy fantazmagóriának tűnik, de elfogadom és megmosolygom a viccet is, csak legyen pár értékes válasz is.

Amióta az eszemet tudom nem foglalkoztam különösebben a kereszténységgel (meg úgy egyik vallással sem), mivel elég racionális figura vagyok a szakmámból kifolyólag is. Viszont mondjuk kifejezetten ellenszenvet váltott ki belőlem, amikor valaki a vallásosságról és annak nagyszerűségéről beszélt. Viszont az utóbbi néhány hónapban egyre nagyobb érdeklődés van bennem.

Nem láttam propagandát, nem beszéltem térítővel, egyszerűen csak iszonyatos késztetést érzek arra, hogy olvassak a kereszténységről, bele nézzek a bibliába stb.

Szó szerint küzdök azért, hogy ne kerüljek közel, de borzasztóan kellemetlen a vágy, hogy megtegyem. Az elmúlt héten már olyan álmaim voltak, amiket nem is tudtam hova tenni és legutóbb éjjel, amikor az egyik ilyen különös álomból fölkeltem, már ébren voltam és tisztán hallottam a nevem.

Tehát a) megbolondultam :D

b) csak ébren álmodtam

c) valami más... bármi.

Ennek ilyen agresszívnak kell lennie ennek az isteni szeretetnek, ami "beáramlik" - ahogy mondani szokták?

2017. febr. 18. 00:47
1 2 3
 11/24 Pietrosol ***** válasza:
62%

Szia!

Te a vallásos kultúrkörnyezettel kerültél kapcsolatba. Indiában az Upanisádokat, tibetben a Mahájána szutrákat olvasgatnád.

2017. febr. 18. 09:17
 12/24 anonim ***** válasza:
55%

Ha valamit elutasítasz anélkül,hogy ismernéd,legalábbis elég szilárdan tartod magad egy másik oldalon,akkor előbb-utóbb megjelenhet a vágy,hogy jobban megismerd a másik oldalt is,mert ez végső soron önismerethez vezet.

Ez teljesen rendben van,a fejlődésedet,nagyobb rálátásodat szolgálja.Ettől még nem biztos,hogy keresztény leszel,és nem is kell annak lenned.

A neved hallására ez a válaszom:

Vagy a)

Vagy b)

Vagy c) :)

Az isteni szeretet egyébként nem agresszív.

2017. febr. 18. 09:39
 13/24 imakommandós ***** válasza:
42%

A Pietrosol hitetlensége után itt egy Bibliával kapcsolatos izgalmas bizonyság:

[link]

2017. febr. 18. 09:44
 14/24 Pietrosol ***** válasza:
55%

Imakommandós!

Miért gondolod, hogy hitetlen vagyok?

2017. febr. 18. 09:53
 15/24 imakommandós ***** válasza:
Bocsánat ha tévedtem. De a válaszod akkor is szinkretistának tűnt. Lehet, hogy nem úgy gondoltad.
2017. febr. 18. 09:59
 16/24 Pietrosol ***** válasza:

Imakommandós!

Nem csak annak tűnt... Ellenben, ha én azt gondolom, hogy minden tanításban ott van, ami kell, akkor hitetlen vagyok? Másrészt a holland kolléga is európai kultúrkörnyezetből származott, így nyilvánvaló, hogy nem a tipitakát kezdte olvasni jávai nyelven.

2017. febr. 18. 10:07
 17/24 imakommandós ***** válasza:
Az Úr a bíró, Ő majd megitéli.
2017. febr. 18. 11:37
 18/24 anonim ***** válasza:

Kedves Pietrosol!

Nem akarlak megsérteni de nem tudok veled egyetérteni.

"...Ellenben, ha én azt gondolom, hogy minden tanításban ott van, ami kell, akkor hitetlen vagyok? Másrészt a holland kolléga is európai kultúrkörnyezetből származott, így nyilvánvaló, hogy nem a tipitakát kezdte olvasni jávai nyelven."

Első sorban ha "minden" tanításban meg lenne ami kell akkor már nem lenne szükség kereszténységre.

Igen, azzal egyetértek,hogy mindenben van ami közös de nem mindenben van meg az ami kell.

Az,hogy az osztrák sógór pont keresztény, vagy a holland kollega úgy sintén az csak egy dolog, de ne felejtsük el azt sem, hogy nem minden török muszlim és nem minden francia keresztény!

Tehát az egyedüli tanításban amiben meg van "minden" az a keresztény tanítás, én ebben 100% biztos vagyok és tudod,hogy miért?

Azért mert egyetlen más isten sem áldozta fel önmagát az emberekért!

Minden "más" istenek áldozatokat követelnek maguknak, a keresztény Isten viszont önmagát áldozta fel miértünk.

Ezért nem tudom elhinni azt, hogy minden tanításban meg van ami kell.

Nem vitatkozni akarok csak leírtam amit erről gondolok.

Üdv

2017. febr. 18. 14:20
 19/24 anonim ***** válasza:

"Minden "más" istenek áldozatokat követelnek maguknak, a keresztény Isten viszont önmagát áldozta fel miértünk."

Akkor a Bibliai ószövetségben lévő Isten kiknek az istene?

2017. febr. 18. 16:54
 20/24 anonim ***** válasza:

Kedves #19!

Ugyan az az Isten mint az Újszövetségben.

Sokan bosszú álló gonosznak nevezik az Ótestamentum JHVH-ját pedig nem az!

Egyetlen egyszer kért olyasmit Ábrahámtól, hogy áldozza fel a iát Izsákot, de az is csak egy próba volt.

Ami meg a "népírtásokat" illeti (gondolom erre gondoltál), nos annak is meg volt az oka de, hogy megértsük utánna kellene nézni,hogy mit miért tett.

És bármilyennek is gondolod JHVH-t de mindazok után amit megtudunk Róla az Ótestamentumban, egy nap szépen fogja magát leszületik a földre és keserves kínok közt megöleti magát, azért,hogy én te és mi mindannyian esélyt kaphassunk az örök élethez.

2017. febr. 18. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!