Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van tiltva az Újszövetségb...

Hol van tiltva az Újszövetségben a tetoválás?

Figyelt kérdés
2017. febr. 17. 10:44
1 2 3
 21/24 How Arrow ***** válasza:
Nem a tetoválás a bűn- nem a szép ruha a bűn- nem a smink a bűn- nem az ékszer a bűn- hanem a mögötte húzódó hátsó szándék.
2017. febr. 18. 06:34
 22/24 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Sehol. Inkább erőltetetten próbálják belemagyarázni egy-egy mondatba, hogy ez vagy az erről szól. Az meg, hogy bálvány lenne a kb épértelmüség szintje. A legtöbb tetovált embernek, egy hónappal a tetoválás elkészülte után alig jut eszébe, hogy van tetoválása. Az ellenzők talán attól a primitív ideától nem tudnak szabadulni, hogy ez egykor a börtönt megjárt emberek közt volt elterjedt.

2017. febr. 18. 08:05
 23/24 Pietrosol ***** válasza:

Liv!

"Hogy nem írtak mindenre törvényt, attól még a versekben ott vannak az alapelvek, ami által egy érett keresztény különbséget tud tenni helyes és helytelen között."

Vagyis belemagyarázod az alapelveket, illetve belemagyarázzák helyetted és mint a mentális kasztrációd megnyilvánulását mantrázod azt vissza. Ilyen érvekkel legfeljebb éretlen értelműek, magad fajták között arathatsz sikert.

2017. febr. 18. 08:38
 24/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom, szerintem sehol. (Belemagyarázni nyilván lehet.)

De! Én eléggé katolikusnak vallom magam, és nem gondolok semmi extrát egy tetovált emberről, viszont úgy érzem, hogy nekem köszi, nem kell. Nem azért, mert jajtejóég elkárhozok, hanem mert szerintem Isten azért teremtett ilyennek, mert azt szeretné, hogy így szeressem magam, és ezt meg is teszem neki. Így a "csakmerttetszik" tetoválás ki van lőve.

Ha meg akarnék tetováltatni, akkor az csakis valami számomra fontos dolog lenne. És az egyetlen olyan kaliberű dolog, amit egy életen át büszkên viselnék nem csak belül, de kívül is, az Isten, esetleg a hazám. De ezeket azért nem varratnám magamra, mert szerintem elég divatszaga lenne az egésznek. Mintha nem lenne elég, hogy ezek a gondolatok a szívemben vannak, hanem ezzel akarnék felvágni.

De ismételten mondom, serintem nincs benne a Bibliában, de sok hívő számára pl ezek is lehetnek ellene az érvek.

Engem mondjuk 1-2 tetkó nem zavar, mert ha ő hívőkênt máshogy gondolkodik, mint én, akkor egészségére.

2017. febr. 19. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!