Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van tiltva az Újszövetségb...

Hol van tiltva az Újszövetségben a tetoválás?

Figyelt kérdés
2017. febr. 17. 10:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Vegyük pl, a dohányzást, vagy akár a drogozást, stb."

Érdekes, hogy kiemelted ezt a két dolgot, a dohányzást tiltjátok, de kávét fogyasztotok, a kávé is sárgítja a fogakat, és már egy adag elfogyasztása is a vérnyomás növekedés miatt, indulatosabbá teszi az ember, valamint olyan impulzusukat indít be a szívben, amely nem természetes, pontosan ezért van az az érzése az embernek, hogy gyorsabb, élénkebb, és jobban tud koncentrálni. A drogot is megemlítetted, érdekes, hogy olyan dologról beszélsz, amit nem is értesz, hiszen te magad, és a testvéreid egy jelentős része is biztosan drogozik, hiszen gyógyszertárban kapható gyógyszerek kb 90%-a drognak minősül. A fejfájás csillapító például becsapja az agyadat, ami több, mint természet ellenes, hiszen nem gyógyulás történik, hanem manipulálás, amelyet a gyógyszer eredményez a fejben, ezzel nincs problémája a tanúknak ? Vajon Isten, hogyan tekint arra, hogy finomított cukrot fogyasztasz? Biztos vagyok benne, hogy a tanúk többsége használ háztartásban megtalálható cukrot, tisztában vagy vele, hogy a cukor függőséget okoz? Kb 4x addiktívabb, mint a kábítószer, és kóros elhízást eredményez. Érdekesnek találom, hogy kettős mércét állítasz fel, nálunk a tanúk jelentős része el van hízva, azzal nincs gond? Ez a baj veletek, nem értitek a lényeget, és emberi hagyományokat követtek.

2017. febr. 17. 19:02
 12/24 anonim ***** válasza:

Tetoválás káros hatásai

A tetoválás kockázatai

Dr. Robert Tomsick bőrgyógyász docens elmagyarázza, mi történik tetováláskor: „ Az embernek voltaképpen felszakítják a bőrét, és festékanyagot juttatnak alá. Az igaz, hogy a tű alig hatol a bőrbe, de a baktériumok és vírusok okozta fertőzés veszélye fennáll minden alkalommal, amikor a bőr megsérül. Az én véleményem az, hogy [a tetováltatás] alapjában véve kockázatos.”

Még ha nem alakul is ki fertőzés, a bőrbe juttatott festékanyag bármikor kontakt ekcémát, bőrgyulladást és allergiás reakciókat válthat ki, melyek következtében a bőr bepirosodhat, feldagadhat, kisebesedhet és viszkethet.”

A Biblián alapuló értelmi képesség kifejlesztése és gyakorlása segíteni fog a keresztényeknek, hogy kerüljék a világ szélsőséges, mazochista gyakorlatait, mivel ez a világ reménytelenül ’el van idegenedve az Istennek tetsző élettől’

Ennél fogva egy értelmes keresztény figyelembe veszi Isten szavát.

2017. febr. 17. 21:16
 13/24 How Arrow ***** válasza:

"ha egyik kommentelő hazugnak nevezi azt, aki megtérése után tetováltat."

Én vagyok az.

1. A Szentlélek temploma a test.1Kor 6:19

2. A Tetoválás egy féle bálvány, mivel nem Isten magasztalása céljábol kerül oda ahova kerül hanem mutogatásként és az ÉN kihangsúlyozásaként

1Ján 5:21 Fiacskáim, oltalmazzátok meg magatokat a bálványoktól. Ámen!

Semilyen tetoválás nem tesz bizonyságot Istenröl. Jézus világosan elmondta hogy hogy kell, és hogy lehet bizonyságot tenni.

3. A tetoválás a test eggyik kívánsága.

1Péter 2:11

4. Erröl beszéltem 1Pét 1:14 Mint engedelmes gyermekek ne szabjátok magatokat a ti előbbi kívánságaitokhoz, amelyek tudatlanságotok alatt voltak bennetek;

5. Egy pár igevers ami magáért beszél

Róm 12:2 És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

2Kor 13:5 Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-e? magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-e magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok.

Luk 16:15 És monda nekik: Ti vagytok, akik az emberek előtt magatokat megigazítjátok; de az Isten ismeri a ti szíveteket: mert ami az emberek közt magasztos, az Isten előtt utálatos.

Ha a test a Szentlélek temploma és a Szentlélek, Isten harmadik személye és azt mondja hogy ne csinálj magadnak faragott képet se HASONLÓT, és te mégis csinálsz miután Istenhez megtértél, akkor ez is káromlás vagy gunyolódás, olyan mint mikor gunyolták Jézust a kereszten, csk most nem személyesen Jézust hanem a Szentlelken át.

A legszomorubb tény az hogy a Szentlélek elleni káromlást Isten soha nem bocsátja meg nincs bünbovsánat.

Persze kerülnek sokan a mennyeknek országába akiken van tetoválás de ott nem fog látszani még a maradványa sem. És még Bibliaversel is alátámasztom ha gondolod.

Ebben a fogalomban az a Szentlélek káromlás ha azt sugalja hogy ne tedd de te még is megteszed.

2017. febr. 17. 21:16
 14/24 How Arrow ***** válasza:

Tudod kedves kérdező a teljes írás Istentöl ihletett és az Ó testamentumban mikor leírták a tiltást Jézus akkor is létezett mert Ő a VAGYOK.

Biztos lehetsz benne hogy Jézus nem azért jött hogy te majd rakhass magadnek tetoválást hanem megszabaditson a bűnböl.

Jézus semilyen törvényt, se tiltást nem törölt el, hanem csak az áldozati törvényeket amelyek rá mutattak.

2017. febr. 17. 21:31
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"A Tetoválás egy féle bálvány, mivel nem Isten magasztalása céljábol kerül oda ahova kerül hanem mutogatásként és az ÉN kihangsúlyozásaként"

Már miért lenne a tetoválás bálvány? Gondolom senki se imádja, vagy tekint istenként a tetoválására. Szerintem nincs semmi gond vele.

Ennyi erővel egy szép ruha vagy ékszer, nőknél smink stb... mind-mind az én kihangsúlyozása. Ezen logika mentén haladva húzzunk szőrzsákot és hintsünk fejünkre hamut úgy járjunk.

Az pedig, hogy egy egyszerű, szolid tetoválás káromlás lenne a Szentlélek ellen, és megbocsájthatatlan vétek, egyenesen abszurd.

2017. febr. 17. 21:38
 16/24 How Arrow ***** válasza:

"törvényeskedő ítélkezéseket alátámasztják? "

Oda vissza vitathatjuk mert az is törvénykező ítélkezés ha azt mondjuk hogy Isten engedi és közbe meg tiltja.

2017. febr. 17. 21:38
 17/24 How Arrow ***** válasza:

"Már miért lenne a tetoválás bálvány?"

Ha anyira képbe vagy körbe tudnád írni hogy mi a bálvány, vagy egy meghatározó definiciót.

És utánna összehasonlitjuk avval ahogy Isten körbeirja és definiálja.

"Gondolom senki se imádja, vagy tekint istenként a tetoválására."

Gondolni sokmindent lehet. Istené az ítélet és meghatározás mert még a rejtett gondolatokat is ismeri. Igazságosak az Ő ítéletei

"Szerintem nincs semmi gond vele."

Isten is ezt állítja? Mert Ő a megmentő és senki más.

"Ennyi erővel egy szép ruha vagy ékszer, nőknél smink stb... mind-mind az én kihangsúlyozása. Ezen logika mentén haladva húzzunk szőrzsákot és hintsünk fejünkre hamut úgy járjunk."

Ez nem magyarázat.

"Az pedig, hogy egy egyszerű, szolid tetoválás káromlás lenne a Szentlélek ellen, és megbocsájthatatlan vétek, egyenesen abszurd."

Ezt te találtad ki vagy nem figyelsz, én ilyet nem állitottam.

2017. febr. 17. 21:55
 18/24 How Arrow ***** válasza:
Ami a lényeg mindenki magáért felel majd Isten előtt, tegyen mindenki belátása szerint. Ahogy Jézus mondta legyen a te hited szerint
2017. febr. 17. 21:59
 19/24 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem jól értettem amit írsz a káromlásról, de nekem a következő jött át hozzászólásodból:

1. Szerinted a tetoválás nem helyes, sőt bálvány.

2. Ezt igyekszel a Bibliából is igazolni.

3. Majd "ne csinálj magadnak faragott képet se HASONLÓT". Gondolom a hasonló = tetoválás.

4. Ezt a Szentlélek káromlásának, gúnyolásának nevezed.

5. Végül közlöd, hogy ez megbocsájthatatlan vétek.

De elképzelhető, hogy ilyet nem írtál csak én látom bele így este 10 felé.

A bálványimádás jelentése pedig: tárgyak, ember alkotta dolgok, állatok, emberek istenítése röviden.

Viszont az továbbra is érdekel, hogy mi a véleményed a szebb ruhákról, ékszerekről sminkről például, hiszen azokkal is a "én"-t hangúlyozzuk ki.

2017. febr. 17. 22:10
 20/24 How Arrow ***** válasza:

"Viszont az továbbra is érdekel, hogy mi a véleményed a szebb ruhákról, ékszerekről sminkről például, hiszen azokkal is a "én"-t hangúlyozzuk ki."

Röviden most- de előtte.

Hogy van valakin tetoválás az nem bűn és nem kárhoztat senkit.

Az a Szentlélek káromlás ha sugall és a lelkiismeret által sugall egy bizonyos dolgot hogy ne tedd és megteszed az a Szentlélek káromlás.

Szebb ruha- Miért ne? Csak ne lépje tul az alábbi kereteket.

1Tim 2:9 Hasonlatosképpen az asszonyok tisztességes öltözetben, szemérmetességgel és mértékletességgel ékesítsék magukat; nem hajfonatokkal és arannyal vagy gyöngyökkel, vagy drága öltözékkel,

Ékszerek- 2Móz 33:4 Mikor meghallá a nép ezt a kemény beszédet, gyászba borula, és senki nem tevé fel az ékszereit.

Isten népének voltak ékszerekik de ezt az újszövetségben jellemezve van hogy az új szövetségbeli Isten népének mik az ékszerei.

Smink-

Róm 13:13 Mint nappal, ékesen járjunk, nem dobzódásokban és részegségekben, nem bujálkodásokban és feslettségekben, nem versengésben és irigységben:

Isten kérdése

Jer 4:30 És te, elpusztult, mit cselekszel [akkor]? Ha bíborba öltözöl, ha arany kösöntyűkkel ékesíted magadat, és ha festékkel mázolod is ki szemeidet: hiába szépítgeted magadat!

2017. febr. 18. 06:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!