Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az a "Szent Hagyomány"?

Mi az a "Szent Hagyomány"?

Figyelt kérdés

2017. febr. 15. 20:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%

Még valami:

A szent hagyomány alapjai az apostoli korra vezethetők vissza. Tehát ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az apostolok után születtek meg. Azt, hogy te kijelented, hogy ezek a hagyományok nem Isten áldásával vannak, nem azt bizonyítja, hogy ezzel Isten egyet is ért veled, hanem csak azt, hogy mennyire elfogult vagy a szervezeted iránt. Egyébként talán észre sem vetted, de nálatok az Őrtoronyban is kialakultak különböző hagyományok, ami iránt elkötelezettek vagytok. Hogy ezek nem Isten áldásával vannak, azt bizonyítja az is, hogy mennyi kárt okoztak az embereknek a múltban, és okoznak mai napig is.

Dante

2017. febr. 16. 11:36
 12/26 anonim ***** válasza:
84%

Vidiripi

Living Witness! Azt tudtad hogy a hanuka ünnepe nem a Tórán alapszik? A zsidók még is megünneplik és a ráadás hogy Jézus is részt vett ilyen ünnepen nem is egyszer.

2017. febr. 16. 12:19
 13/26 anonim ***** válasza:
20%

"Kárt okoztok"

Isten tervezte így, hogy nem lehetnek része népének azok akik nincsenek elég alázattal, hogy együtt működjenek vele,

Jézus is megmondta, hogy családi békétlenség lesz a hit miatt.

S ennek fényében hogy mi ezt be tartjuk, az Jézus tanítására vezethető vissza, és ezért Ő okozta a kárt, ha fogalmazhatunk így.

S ez nem az Én szervezetem, hanem Jehova és Jézus elrendezése, nála reklamálj.

egyebek által nem kötelező Ide tartozni.

(Malakiás 3:2, 3) 2 „De ki viseli majd el az ő eljövetelének napját, és ki áll meg, amikor megjelenik? Mert olyan lesz ő, mint az olvasztó tüze, és mint a ruhamosók lúgja. 3 Ül majd, mint az ezüst olvasztója és tisztítója, és megtisztítja Lévi fiait. Megtisztítja őket, mint az aranyat és az ezüstöt; és Jehovának oly népe lesz, amely igazságosságban visz ajándékfelajánlást.

Isten a népét megtisztítja, hogy az imádata elfogadható legyen,és igazságban történjen nem tanítások és elgondolások különféle szelében.

2017. febr. 16. 12:21
 14/26 anonim ***** válasza:
38%

Jézus és az apostolok sem mézes mázoskodtak, mert nem hízelgéssel kell az embereket megtanítani, hanem igazságban. S mint tudjuk az igazság fájdalmas azoknak akik másként gondolkodnak, de így lehet a juhokat a kecskéktől megkülönböztetni.

S nem azért írtam ezt mert goromba vagyok, vagy lelketlen, hanem mert ez így van, miért is írjak olyat ami nem úgy van, csak mert mást szeretnének hallani?

(Ézsaiás 1:15) 15 Amikor kiterjesztitek kezeteket, elrejtem a szemem előletek. Ha sokat imádkoztok is, én meg nem hallgatom; vérontással van tele a kezetek.

(Mikeás 3:4) 4 Akkor Jehovához kiáltanak majd segítségért, de ő nem válaszol nekik. Elrejti majd előlük arcát abban az időben, mert gonoszságot műveltek.

2017. febr. 16. 12:30
 15/26 anonim ***** válasza:
38%
Jézus nem vett rész a Hanuka ünnepén.
2017. febr. 16. 12:30
 16/26 anonim ***** válasza:
38%
Bocsánat nem azt akartam írni, hogy nem ment fel, mert ott volt, ott tartózkodott,
2017. febr. 16. 12:34
 17/26 anonim ***** válasza:
18%

Jézus a zord időjárás miatt tanított fedett helyen, „Salamon oszlopcsarnokában”. S tanítani ment, nem ünnepelni, Ez a fedett oszlopcsarnok a külső udvarnak, a pogányok udvarának keleti oldalán volt, ahol sok ember szokott összegyűlni

A Szentírás nem beszél arról konkrétan, hogy Jehova adta-e a győzelmet Makkabeus Júdásnak, vagy hogy ő irányította-e a templom helyreállításában és berendezésében, az eszközeinek elkészítésében, és végül az újbóli felavatásában. Ám a templomnak állnia és működnie kellett a Messiás megjelenésének idején, hogy a Jézussal és a szolgálatával kapcsolatos próféciák beteljesedhessenek, és hogy a léviták egészen Isten Fiának áldozatáig be tudjanak mutatni áldozatokat

Sem Jézus szavai, sem a tanítványok írásai nem ítélik el a felavatás ünnepét. Ám az új szövetség hatálya alatt a keresztények nem kötelesek megünnepelni

2017. febr. 16. 12:42
 18/26 anonim ***** válasza:
76%

living witness:

Most nincs, mert éppen ebédelek, utána pedig megyek csajozni, de még a Manchester United-Saint Etienne mérkőzés előtt reagálok arra, amit az előbb írtál.

üdv, Dante

2017. febr. 16. 13:44
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Bon Apetit :)

Mi jót eszel?

"csajozni"? "Te bajod"

2017. febr. 16. 16:38
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Köszi utólag is. Pizzát is ettem, és igen, csajozni, mivel fiatal vagyok.

Akkor nagyon röviden pár pontban a válaszom:

- Én nem tartom az Őrtorony szervezetet Istentől valónak. Ha arra alapozod véleményed, hogy bizonyos szentírási szakaszok a szervezeted életében teljesedtek be, akkor ezt megcsinálták már mások is. A muszlimok Mohamedre vonatkozó utalásokat olvasnak ki a szent szövegekből, az adventisták pedig szintén a saját felekezetük megjövendölését olvassák ki a Bibliából. Tanulmányozd át a h.n. adventista próféciamagyarázatot itt: [link]

- Hát "Jehovánál" biztos nem fogok reklamálni, mivel ilyen nevű isten egészen biztosan nincs, ez egy téves olvasata a Tetragrammatonnak. Lásd ezzel kapcsolatban az egykori rabbi, Raj Tamás "Bibliaiskola" című könyvét: [link]

- Egy másik kérdésnél már kifejtettem, hogy szerintem az Őrtoronynak nincs köze Jézushoz és az apostolokhoz. Egyrészt nem is azt hirdetik mint ők, hanem olyan eretnekségeket, amely soha nem volt a kereszténység eredeti tanítása. Nyilván a vezetők is tudják ezt, ezért kellett az Újszövetséget meghamisítani, lásd Dr. Szalai András valláskutató ezzel kapcsolatos cikkét: [link] [link] Másrészt a stílusuk sem hasonlít rájuk, íme egy "Best of" válogatás: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__.. [6-os válasz].

- Ha úgy véled, hogy a templomnak állnia kellett a Messiás megjelenésekor, mert próféciáknak kellett beteljesednie, akkor magától értetődő, hogy Isten adta a görögök feletti győzelmet a zsidóknak. Antiochos Epiphanest ugyanis nem valószínű, hogy érdekelte a templom, hiszen meg szentségtelenítette azt, nem lett volna meglepő, ha porig rombolja.

- Itt felhívom a figyelmed arra, hogy a korai Egyház Szentírásként olvasta a Makkabeusok könyveit az LXX részeként.

- Ha Jézus úgy gondolkodott volna, mint Jehova tanúi, akkor valószínű, hogy a Hanuka idején még a közelébe sem ment volna Jeruzsálemnek, ahol ünnepelnek, ahogyan egy hithű tanú sem vesz részt semmilyen keresztény fesztiválon, ünnepen. Inkáb elvonult volna Péter házába, vagy máshová, és tanított volna ott. A Szentírás nem beszél arról sem, hogy Jézus a "zord idő" miatt ment volna a templomba tanítani, ahogyan arról sem, hogy tanítási szándékkal érkezett volna Jeruzsálembe... Én a Bibliából úgy látom, hogy Jézus - a többi hithű izraelitához hasonlóan - felment a Hanukára. Csendben sétálgatott, majd a zsidók feltettek neki egy kérdést, amiből vita kerekedett(Jn 10,22-24). Ennyi történt. A vitában egyébként nem kárhoztatta őket, amiért olyan ünnepet ülnek meg, amit nem tartalmaz a Tóra, tehát nyilvánvaló, hogy ünnepelni ment oda. Másrészt az egész ottani jelenléte értelmetlen volna.

Ezek után, még annyit mondanék, hogy hajrá "vörös ördögök", vagyis Manchester United.

Üdv. Dante

2017. febr. 16. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!