A zoroasztrizmus egyik jellegzetes vonása a dualizmus, vagyis az a hit, hogy kétféle isten létezik, egy jó és egy gonosz.
Ahuramazdát minden jó dolog teremtőjének tekintették, míg Angra Mainjut a gonosz dolgok alkotójának. Úgy gondolták, hogy ez utóbbi isten okozza a földrengéseket, a viharokat, a betegségeket és a halált, illetve hogy ő a felelős a békétlenségekért és a háborúkért, illetve hogy az alacsonyabb rendű szellemek segítenek ennek a két istennek, hogy be tudják tölteni a szerepüket
Keleten, Iránban, vagyis Perzsiában az i. e. hetedik században színre lépett egy Zarathusztra nevű próféta. Ő vezette be azt az imádati formát, amely zoroasztrizmusként vált ismertté. Ez volt a Perzsa Birodalom vallása, amely birodalom uralta a világ színterét azelőtt, hogy Görögország nagyhatalommá vált. A zoroasztriánus írások a következőt mondják: „ A Halhatatlanságban örök Boldogságban részesül az Igazak lelke, a Hazugok lelke azonban biztosan kínoztatni fog. Ezeket a törvényeket pedig Ahuramazda [jelentése: ’bölcs isten’] rendelte el szuverén hatalma által.”
Ennek fényében a véleményem, hogy bár van némi hasonlóság vallások között, mivel egy helyről indult a vallások kialakulása, de nem az igaz imádat és nem az Igaz Istenről beszélünk,
Az igaz Isten mindig is Létezett de ezt a vallást egy ember hozta létre, amikor már régóta zajlott Jehova igaz imádata, a választott népével,
"kisírt szemekkel"
Én durva? Mindössze leírtam némi információt, persze a teljesség igénye nélkül, és össze vetettem az Isten által írt könyvvel
Semmi rossz szándék nem vezetett, sőt, inkább gondolkoztatásra késztethet olyanokat, akik szeretnék az igazságot ezen a téren megtudni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!