Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy a vallásokat...

Haku-sama kérdése:

Lehetséges, hogy a vallásokat szerelmes emberek találták ki?

Figyelt kérdés

A szerelem egy irracionális dolog a világon, hiszen a szerelmes ember nem tényekre, meggyőződésre alapozza a meggyőződését, hanem érzelmekre. A vallás - mint az emberiség egyik legkárosabb találmánya - nettő ugyanez, tudatlan babonákban hinni, távol a gondolkodás, és a józan ész világától.

Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy a szerelem rossz [sőt, kevesebbet érne nélküle az élet.] De nem tartanám kizártnak, ha az "istenek" az éppen a fellegekben járó emberek fejében születtek volna meg...

Mondjuk felnéztek a csillagos égre, és arra gondoltak, hogy biztos van Valaki, aki egymásnak rendelte őket, és ezzel elindult a vallás útja a történelemben.

2017. febr. 13. 13:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10: akkor te mit mondanál, hogy alakultak meg a vallások? 4000 évvel ezelőtt Isten leszólt a Mennyekből és türelmesen lediktálta a Bibliát?
2017. febr. 13. 15:45
 12/16 A kérdező kommentje:

10-es válaszoló:

Te nem csak megtérésed előtt voltál hülye, hanem még mindig az vagy. Sőt, talán még jobban mint régen, hiszen egy vallás befolyása alá kerültél.

Ráadásul még képmutató is vagy, hiszen gondolom Jézus Krisztus előtt csúszkálsz a gyülekezetben/templomban, erre ideírsz istenhívő létedre ilyen ironikus, személyeskedő szöveget.

Ez a kérdés pedig eleve nem is a hívőknek szólt, utaltam rá, hogy eredetileg máshová írtam ki, csak áthelyezték ide. Nem én vagyok a hülye, hanem te...

81%-os:

Köszönöm a válaszokat, viszont az a helyzet, hogy én ezt a kérdést, csak viccből írtam ki. Ettől függetlenül persze van valóságalapja, mert a racionális gondolkodást tartom mérvadónak, elítélem a vallásokat, és nem tartom kizártnak, hogy azokat a régen élő emberek közül nem a legértelmesebbek találták ki, talán még az is lehet, hogy tényleg szerelmesek voltak a vallás kiagyalói. :D. Szóval elnézést kérek, ha esetleg túl komolyan vetted, és ezért írtál olyan sokat, viszont egyúttal köszönöm is.

2017. febr. 13. 17:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

12: nem az, hogy túl komolyan vettem, csak szeretek erről a témáról filozofálni, és egyből ugrottam a lehetőségre, mert kevés ember hajlandó egy ilyen érzékenynek kikiáltott témáról relatíve szenvtelenül, objektíven nyilatkozni.

Egyébként én, bár nem vagyok vallásos, nem is ítélem el, meg is tudom érteni, miért okoz sok embernek megnyugvást és támogatást, csak én a magam részéről nem tudom őszintén átadni magam neki. Ettől még nem fogok ítélkezni vagy bármi negatív viszonyulást tanúsítani a vallás iránt úgy általában.

2017. febr. 13. 18:06
 14/16 A kérdező kommentje:
A normális hívőkkel nekem sincs semmi gondom, de a szektásokat és a képmutató keresztényeket nem bírom.
2017. febr. 13. 18:13
 15/16 anonim ***** válasza:
56%

A naiv, hinni AKARÓ, hiszékeny emberek ma is hajlamosak pl gagyi anekdotákat megtörtént eseményként előadni.

Az akarást azért emeltem ki mert ez a megtérő emberek nagy részénél megvan, szimpatikus neki a keresztények élete és vallásos AKAR lenni. Ugyanez a mechanizmus a halálos betegek megtérése esetén, hinni akarnak, mentőövet keresnek, nagyon vallásosak lesznek és minden kuruzslónak bedőlnek.

2017. febr. 13. 19:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Olyan emberek találták ki, akik választ keresnek a világ kialakulására, vagy a természetfelettire.
2017. febr. 14. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!