2017. szeptember 9-én vagy 23-án elragadtatunk! Hamis tévtanítás?
Azt az utolsó órát és a napot csak egyedül az Atya tudja.
Mégis egy keresztény prédikátor csillag- és bolygóállásokból félelmetesen és bámulatosan be tudja mutatni nekünk a Jelenések könyvben leírtakat, hogy az utolsó idők idén fognak elkezdődni.
https://www.youtube.com/watch?v=J_QRfP51QAM
Szia!
Lehet. Tankönyv plusz tüzifa eccerre.
@Alex Fly
ha a napkeleti bölcsek a csillagállásból tudták meg, hogy megszületett a Messiás, mennyiben különbözik attól, hogy idén 2017-ben sok érdekes csillag- és bolygóállás lesz? Előre jelezték ezeket az eseményeket, mint ahogy pl. napfogyatkozások idejét is előre tudják jelezni a tudósok (p. 1999-es napfogyatkozást itt Magyarországon előre tudtuk, hogy pontosan honnan és mikor láthatjuk, én lent voltam Balatonnál :)
Az, hogy ki hogy értelmezi ezeket a csillagállásokat, valóban más kérdés. A filmben szereplő keresztény prédikátor nem horoszkópokat készített. De majd meglátjuk, hogy igazat mondott-e vagy csak tévedett-e és ezért hamis tévtanítónak fog minősülni, függetlenül attól, hogy milyen jó keresztény tanításai vannak.
Tudom ez regebbi topik de sebaj... :) En ezt ismerem, ez magyar.
Oszinten nem tudom igaz-e, mindenesetre nagyon erdekes gondolatmenet. Azoknak akik azzal ervelnek hogy Jezus masodik eljovetelere azt mondta Jezus hogy senki sem tudja: igaz, az o visszajovetelenek idopontjat csak az Atya tudja, viszont ez az egesz nem a visszajovetelerol szol, hanem a 7 evrol. Valoszinules ezen 7 ev utan fog visszajonni Jezus de a pontos idejet nem lehet megmondani. Az utolso idokre viszont sokszor figyelmeztet a Biblia hogy Isten keleket fog kuldeni es fel lehet majd ismerni ezeket a jeleket... Szoval erdekes lesz a szeptember, akar igaz ez az egesz akar nem. :)
@14: elég sok különbség van. A bölcsek nem előre számolták ki a csillagállás alapján, mikor mi fog történni, hanem látták a jelet és azt követték.
Ami pedig a napfogyatkozásokat, eseményeket illeti: az égi.echanika segítségével mmár jó ideje ki lehet sszámolni, hogy adott időben melyik égitest hol fog tartózkodni és ez a Földről nézve hogy fog kinézni. És ma már az esetleges földi hatásokra is következtetni lehet. Az elragadtatás illetve egyéb történelmi események viszont nem tartoznak ezek közé. Ezek teljesen függetlenek az égitestek ppályaelemeitől; maximum annyi köze van a kettőnek egymáshoz, hogy adott történelmi eseménynél az égitestek állása is az adott időpontnak megfelelő. Természetesen a kettő közöttsemmiféle összefüggés nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!