Ha az Ószövetségi Zsidók úgy hitték, hogy a halottak megszűnnek tudatosan létezni, akkor miért látta Isten szükségesnek tiltani a halottidézést, egyáltalán melyik Zsidó akart volna halottat idézni ha egyszer a hitük teljesen mást követelt meg tőlük?
Úgy gondoltam, hogy újra fogalmazom a kérdésemet mert az első kérdésem nem igazán volt egyértelmü ezt belátom.
-Tehát a zsidók nem is hittek ennek gyakorlásában mivel HITÜK szerínt a halál után az ember megszűnik létezni.
És erre JAHVE a ZSIDÓK Istene még ennek ellenére is megköveteli tőlük, hogy a halottakat ne zaklassák.
Hol itt a logika?
Szóval ha nem létezik élet a halál után, és én ezt vallom és hiszem mert ez is a hitvallásom alapjai közé tartózik, akkor miért tennék valami olyasmit amit nem hiszek és vallok?
Isten miért kérne tőlem valami olyasmit amit egyébként sem próbálnék meg mert NEM hiszek benne?
Kedves Kérdező!
Honnan veszed azt, hogy én nem hiszek a pokol létezésében? Hiszen pl. a Károli fordítású Szentírásban 22 alkalommal is szerepel ez a kifejezés. Ahhoz, hogy az Úr Jézus Krisztustól idézz a pokolról, csupán 4 igét kellett volna bemásolnod, ami - lássuk be - azért igen messze áll a fél Bibliától, ami több mint 15 ezer igevers lenne... :-)
A "tüzes kemence" az nem a pokol, mint ahogyan a "gyehenna" sem.
Szerintem senki nem vitatja azt, hogy a halál után van élet, csupán az oda vezető út a vitatott. Az Úr Jézus Krisztus ugyanis világosan fogalmaz: "Ne csodálkozzatok ezen: mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát, és kijönnek: akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására." (Jn. 5:28-29).
Üdv. Péter
Még csak annyit ehhez az állításodhoz: "Hisz Jézusnak is több szava elhangzik a pokolról mint a mennyországról."
4 igeversben szól az Úr Jézus Krisztus a pokolról.
Csak Máté evangéliumában a "mennyeknek országáról" 26 alkalommal beszél... :-)
Ennyit erről...
Üdv. Péter
Kedves Péter!
Legyen hited szerínt! :)
Köszönöm
24.Hsz!
Az,hogy egy teológust,aki ezerszer műveltebb,intelligensebb,mint te,lehülyézel,OK,hisz nem azt kell hallgatni mit mondanak,hanem azt is,hogy ki mondja,De Jézust lehülyézni,még viccnek is tahóság.
Szégyelld magad!
"Miért tenne ilyent az az Isten aki tudja,hogy nem létezik élet a halál után? "
Figyelj Kérdező! Te elolvastad a válaszomat? Na jó, még egyszer: a halottidézésnek csak a neve függ össze a halottakkal, ez okkult praktikát jelent. Démoni erők mozgatását. Mondtam példát is: Saul-->Sámuel megidézése
Isten tudja, hogy nincs élet a halál után? Ahhoz képest azt mondja, hogy Ábrahám, Mózes, Jákob Istene, és nem a holtak, hanem az élők Istene. Jézus is ezt mondta, és pont a feltámadás volt a téma.
Mindegy, Te nem tanulni akarsz, hanem erőltetni a logikai bukfencedet. Nem tudlak meggyőzni, mert már csak hajtogatsz, és Te sem. Azért, mert nem értesz valamit, az nem bizonyítja, hogy nem logikus. A kör bezárult. Sok beszédnek sok az alja, így búcsúzom.
"miért látta Isten szükségesnek tiltani a halottidézést,"
Válasz:
Én VAGYOK az Úr.
Isten minden időben óvta a népét a gonosz mesterségektöl és hazugságoktol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!