Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az Ószövetségi Zsidók úgy...

Ha az Ószövetségi Zsidók úgy hitték, hogy a halottak megszűnnek tudatosan létezni, akkor miért látta Isten szükségesnek tiltani a halottidézést, egyáltalán melyik Zsidó akart volna halottat idézni ha egyszer a hitük teljesen mást követelt meg tőlük?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, hogy újra fogalmazom a kérdésemet mert az első kérdésem nem igazán volt egyértelmü ezt belátom.

-Tehát a zsidók nem is hittek ennek gyakorlásában mivel HITÜK szerínt a halál után az ember megszűnik létezni.

És erre JAHVE a ZSIDÓK Istene még ennek ellenére is megköveteli tőlük, hogy a halottakat ne zaklassák.

Hol itt a logika?

Szóval ha nem létezik élet a halál után, és én ezt vallom és hiszem mert ez is a hitvallásom alapjai közé tartózik, akkor miért tennék valami olyasmit amit nem hiszek és vallok?

Isten miért kérne tőlem valami olyasmit amit egyébként sem próbálnék meg mert NEM hiszek benne?

2017. febr. 6. 11:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Kedves Kérdező kíváncsivá tettél. Megmutatnád az a "több szót" amit az Úr Jézus Krisztus mondott a pokolról?

Üdv. Péter

2017. febr. 6. 13:28
 12/27 anonim ***** válasza:
65%

11: A gazdag és a szegény Lázár példázata.

A búza és a konkoly példázata.

Az okos és a buta szüzek példázata.

A királyi menyegző példázata, külső sötétség.

Akinek van füle a hallásra, hallja!

2017. febr. 6. 14:02
 13/27 anonim ***** válasza:

Üdv Kérdező!

Ismerni kellene az ószövetségi törvényadás lényegét, és akkor látnád, hogy nincs logikai bukfenc. Isten minden tiltott, ami bűn, varázslás, okkultizmus. Miért a halottidézést hagyta volna ki, ami pont okkultizmus? Démoni erőket mozgattak meg, tehát nem feltétlen a halottak alvásával kapcsolatos kérdés.

Tudta Isten, hogy a környező népek hatással lesznek a Zsidókra, óva is intette őket, nehogy átvegyék a szokásaikat, majd tételesen elsorolta a tiltandó dolgokat.

Saul is zsidó volt (ráadásul király), ismerte a törvényt, mégis megidéztette Sámuel prófétát.

Isten nem azért adta a törvényeket, mert tudta, hogy nem szegik meg, hanem, mert tudta, hogy megszegik. Megmutatta az emberiségnek a bennünk lévő bűn jellegét (+Istentől jövő megváltó szükségességét). De ez már más és hosszabb téma.

2017. febr. 6. 14:06
 14/27 anonim ***** válasza:

"Saul is zsidó volt "

Pontosabban izraelita, elnézést. Zsidók alatt izraelitákat értem, nem csak Júda törzsét

2017. febr. 6. 14:09
 15/27 anonim ***** válasza:
50%

"Akinek van füle a hallásra, hallja!"

Péternek prófétája van, akinek a szava utána megy. Erőltetik a Prédikátor igéjét, és ennyi. De ők sem tudnak azzal elszámolni, hogy ha nincs pokol, akkor Jézus minek példálózott vele, mikor soha sem forult elő, hogy nem létező dolgokkal tanítson.

2017. febr. 6. 15:19
 16/27 KZitus ***** válasza:

Szia ismét :-)

„Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön, sem olyat, aki jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat, varázsló, vagy aki másokat megigéz, aki szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez. Mert mindaz, aki ilyesmiket tesz, utálatos Jehovának; és AZ ILYEN UTÁÉATOSSÁGOK MIATT ŰZI EL ŐKET Jehova, a te Istened ELŐLED” 5Mózes 18:9–12; 3Mózes 19:26, 31

Már előzőleg is idéztem ez a részt. Miért? mert az igéret földjén a zsidó népek előtt élt emberek foglalkoztak halottidézéssel, és sok halottakkal kapcsolatos más szzokásokkat is gyakoroltak, amelyek utálatosak voltak Isten előtt.

Az idézett bibliaversben leírtakat MINDET gyakorolták a pogány népek, ezért volt szüksséges figyelmeztetnie Istennek a saját népét, hogy át ne vegyék tőlük azeket az undorító szokásokat.

Példa: amikor Egyiptomból kihozta Jehova a népét, elmondta nekik Mózesen keresztül, hogy semmilyen más isten nem lehet közöttük, és ezt elfogadta a nép az 5Mózes 6:14,15 szerint:

"Ne járjatok más istenek után, azoknak a népeknek bármelyik istene után, amelyek körülöttetek vannak (mert Jehova, a te Istened teközted olyan Isten, aki kizárólagos odaadást vár el), nehogy Jehovának, a te Istenednek haragja fellángoljon ellened, és kipusztítson a föld színéről." Erre újból és újból fogyelmezztette őket: 2Mózes 34:14; 5Mózes 8:19

De alighogy felment Mózes a Hóreb hegyére, a nép már arany borjut készített magának....hát eddig tartott az ígérete. Állandóan figyelmeztetni kellet őket, ne tegyenek olyat, amelyel Isten haragját magukra vonnák...de mégis mindig megszegték a törvényeit.

Ugyan ez a helyzet a halottidézőkkel és a jósokkal is...

2017. febr. 6. 16:20
 17/27 anonim ***** válasza:

Csatlakozom Zitushoz, de egy másik hasonló kérdésben írtam erről.

Sátán van ezen spiritiszta szokások mögött.

2017. febr. 6. 17:10
 18/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Lucifer hazugsága igen kedves a fülnek:"Bizony nem haltok meg!"

Ezt a hazugságot a zsidók közt is elhitték sokan,s mivel a zsidóknak tilos volt a "holtak bőrébe bújt"ördögökkel,démonokkal társalogni,a környező pogány nemzetek "halottidézőihez"mentek ilyen paktikákért.

2017. febr. 6. 18:55
 19/27 Alex Fly ***** válasza:

A kánaáni népek mind hittek benne és gyakorolták is. Azért kellett tiltani, mert a zsidók bizony rendszeresen átvették a környező népek szokásait és részr vettek a bálványimádatukban. Ez is annak része volt, tehát Isten népe számára tilos.

Függetlenül attól, hogy mi történik a halál után az emberrel.

2017. febr. 6. 20:06
 20/27 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

r sentinel

".Aki kutat es keres az talal is."

Hidd el!-én pontosan ezt teszem. :)

Péter

Hadd ne kelljen a fél Bibliát bemásolnom! :)

De azért íme pár ige;

Máté 11:23

Máté 13:42

Máté 13:50

Máté 16:18

Máté 23:13-16

Máté 23:25-29

Máté 25:41-46

Márk 9:47

Lukács 6:24-26

Lukács 16:23-31

És kedves Péter az,hogy te nem hiszel a "pokol" létezésében azt ne itt vitassuk meg ha kérhetlek.

#12 válaszoló

Köszönöm az igéket! :)

Üdv #13-as

"Ismerni kellene az ószövetségi törvényadás lényegét,"

Örülök,hogy te ismered, hisz nem mindenkinek van megadva az ismeret szerzés! :)

"és akkor látnád, hogy nincs logikai bukfenc. Isten minden tiltott, ami bűn, varázslás, okkultizmus. Miért a halottidézést hagyta volna ki,..."

Lemaradtam valamiről mert ha jól tudom itt mi Jehováról beszélünk,igaz?

Arról a Jehováról aki mindent tud, nem?

Szóval Jehova tudja,hogy nincs élet a halál után,igaz? Hisz Ő a seregek Jehovája!

Na most ,ki ad egy sorozat parancsot amelyek így hangzanak;

5Móz.18:11

Ha bemész arra a földre, melyet Jehova, a te Istened ad neked, ne tanulj meg olyan utálatosságokat cselekedni, mint amilyeneket azok a nemzetek cselekszenek.+ Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön,+ sem olyat, aki jóslással foglalkozik,+ mágiát űz,+ vagy aki előjelek után kutat,+ varázsló+, 11 vagy aki másokat megigéz+, aki SZELLEMIDÉZŐTŐL+ vagy jövendőmondótól tudakozódik,+ vagy aki HALOTTAKTÓL kérdez.

Látod a lényeget?

Jehova megemlíti a "szellemidézést" és utána megemlíti a "halott idézést" ami ugyan az kellene,hogy legyen.

Miért tenne ilyent az az Isten aki tudja,hogy nem létezik élet a halál után?

És most már a kérdés nem csak az, hogy miért említi meg ezt, hanem az,hogy miért egymás után kétszer ugyan azt?

Ebben te hol látod a logikát? :)

Kzitus és living vitness

Ha szabad akkor én is leírnám,hogy mit gondolok erről.

Isten azért tíltja a "halottidézést" mert van élet a halál után!-ez ennyire egyszerű. :)

És persze ha egyszer van élet a halál után akkor a démonok ezt ki is használják és ezért van a tíltás.

Épp megfigyeltem, hogy mennyi mindent képes összehordani az ember ha valamit nem akar elfogadni, vagy ha az a valami nem egyezik meg a hitelveivel.

Ti tagadtok mint ahogy én is tagadtam egyszer;- és képes is voltam bármit megtenni,még hazudni is ha kellett, hogy megnyugtassam a lelki világomat azzal, hogy legvégűl kiharcolhattam az "igazamat".

Tehát ha nincs élet a halál után akkor Jehova nem tesz az emberre egy olyan terhet ami nem is létezik mert ha azt megtenné akkor egy hazug isten lenne aki az embereket csak arra használja,hogy gyötörje őket mindenféle értelmetlen parancsokkal.

De én ezt nem tudom elfogadni mint ahogy azt sem, hogy Isten a holtak istene lenne. Isten az élők istene;

Luk.20:38

"Ő nem a halottak Istene, hanem az élőké, mert mindnyájan élnek őneki."

Ha a halál tényleg a teljes megszünést jelenti akkor Jézus Krisztus 2 napig megszűnt létezni, amit én úgy szintén nem tudok elfogadni!

Róm 9:5

"A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

Üdv

2017. febr. 6. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!