Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem hiszek a Szentháromság...

Ha nem hiszek a Szentháromság tanában, elkárhozok?

Figyelt kérdés
Ezzel "fenyegetnek" és nekem rosszul esett. Miért kerülnék a pokolra?
2017. febr. 4. 00:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó Válaszoló, nem igazán értem az okfejtésed. Tehát, azt mondod, hogy szerinted 3 KÜLÖNBÖZŐ Isten van, de az egy lényegű. NEM! :) 1 Isten van és neki 3 megnyílvánulása. Felhozhatnám példának a sokat emlegetett Víz halmazállapotait, illteve a Tojás részeit. :) A Biblia rengeteg helyen alá is támasztja ezt a dolgot, illetve a Szentháromság tanát. Olvashat erről bővebben itt: Ézsaiás 48:16 és 61:1-ben, ahol leírja Pál, hogy hárman vannak, de mégis egyek. Jézus a János evangéliuma 10:30-ban kijelenti, (eredeti szószedet és a Károli Gáspár fordítású Biblia szerint), hogy Ő és az Atya egy! Ennél szerintem nagyobb kijelentés emelett nincs a Bibliában. A legrosszabb és legundorítóbb ebben mégis talán az, hogy a Jehova tanúi rengeteg Verset át írtak vagy kivettek a Bibliájukból. Kezdeném a Római levél 9:5-el ahol is az Írás kimondja, hogy Krisztus maga Isten. Így szól az eredeti szószedetben: "Akiké az atyák, és akikből való Krisztus, hústest szerint, mindenek felett álló Isten, áldott legyen mindörökkön-örökké. Ámen." Károli féle fordítású Biblia: "akiké az ősatyák, és akik közül való test szerint Krisztus is, aki Isten mindenek felett: áldott legyen mindörökké. Ámen. Új Világ Fordítású biblia (avagy Jehova Biblia): "övéik az ősatyák,+ és tőlük származott a Krisztus a test szerint.+ Isten,+ aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen." (Hozzá kell tennem, hogy a Görögben nincs nagy és kis betü, a régi Ógörögben még vessző vagy pont sem volt) Itt, ha jól megnézed az Isten előtt pont van! Ez már téves fordítás, mivel sem a Károli sem pedig maga az eredeti Szószedet SEM rak pontot az "Isten" szó elé. Rengeteg ilyen van még, és aki utána akar járni az meg is teheti bátran, mert igen szembetűnő a hamisítás, vagy a Hamis tan a Jehova tanúi részéről. :) Ugyan akkor a Szentháromságról szólva továbbá, olvashatod több helyen, hogy arra utal a Biblia, hogy a Szent Szellem élő érző lény. Tud gondolkodni, tud szólni hozzád és el is tud szomorodni, hogy ha te magad megszomorítod Őt. Ugye, a Jehova tanúi azt mondják, hogy a Szent Szellem egy kisbetűvel írt szellem, ami Istennek az ereje (Isten tevékeny ereje, hogy ha jól tudom így hívják) semmi tőbb, de ez már meg is bukott a Biblia alapján, fentebb említett okok miatt. Tehát, röviden: 1, ha nem ismered a Szentháromság hívők (illetve keresztények) állás pontját, inkább bele se menj. 2, Semmi bántás nincs abban amit írok, de az igen rossz tudni, hogy ti tévedésből miket írtok ránk, holott semmi alapotok nincsen erre, és ha egy keresztény ezzel huzakodik elő rendszeresen kiakadtok és felháborodtok, hogy: "Nekünk van igazunk!" Erre sajnos, semmi bizonyítékotok nincs, főleg nem a Biblia. :) Akinek van egy kis esze, utána néz a dolognak és kiderül, hogy hülyeséget beszéltek. :) Békesség neked! :)
2017. febr. 6. 14:50
 22/26 A kérdező kommentje:

Kedves Balinhun és többiek, Római 9:5-ben oda teszitek a pontokat, vesszőket, ahová akarjátok, így meg-megváltoztatva a mondat értelmét!!! A Római 9:5 üzenete lényegében a pontozástól függ!!!

A régi görög kéziratokban nem használták a pontozásokat, így ebben a versben sincsenek sem vesszők, sem pontok feltüntetve. Még a szavak és a mondatok sem voltak elkülönítve egymástól. Nem volt kis és nagybetű sem.

και εξ ων ο χριστος το κατα σαρκα ο ων επι παντων θεος ευλογητος εις τους αιωνας αμην

és től aki a Krisztus az [aki] szerint test/hús az [aki] van felett mindenek Isten legyen áldva ig a korok Amen

Ezt az eredeti görög nyelvű verset többféleképpen fordíthatjátok le pontokkal, vesszőkkel, ahogy nektek tetszik!

2017. febr. 7. 11:08
 23/26 A kérdező kommentje:

"Károli féle fordítású Biblia: "akiké az ősatyák, és akik közül való test szerint Krisztus is, aki Isten mindenek felett: áldott legyen mindörökké. Ámen. "

Ez is hamis fordítás! Pontokat, vesszőket látok, holott a görögben sem pont, sem vessző sem szerepel!

2017. febr. 7. 11:13
 24/26 anonim ***** válasza:

"Kedves Balinhun és többiek, Római 9:5-ben oda teszitek a pontokat, vesszőket, ahová akarjátok, így meg-megváltoztatva a mondat értelmét!!! A Római 9:5 üzenete lényegében a pontozástól függ!!!

A régi görög kéziratokban nem használták a pontozásokat, így ebben a versben sincsenek sem vesszők, sem pontok feltüntetve. Még a szavak és a mondatok sem voltak elkülönítve egymástól. Nem volt kis és nagybetű sem.

και εξ ων ο χριστος το κατα σαρκα ο ων επι παντων θεος ευλογητος εις τους αιωνας αμην

és től aki a Krisztus az [aki] szerint test/hús az [aki] van felett mindenek Isten legyen áldva ig a korok Amen

Ezt az eredeti görög nyelvű verset többféleképpen fordíthatjátok le pontokkal, vesszőkkel, ahogy nektek tetszik!"

Kedves Kérdező, nem igazán értelek. Tehát, úgy gondolod Jehova tanúja közé tartozom? Ha igen, akkor kérlek újra olvasd el a bejegyzésemet. Ha nem, akkor pedig kérlek írd le, hogy pontosan mire is gondoltál ebben a két bejegyzésedben. Köszönöm. :)

2017. febr. 7. 15:44
 25/26 A kérdező kommentje:

Kedves Balinhun! Tudom, hogy nem vagy Jehova Tanúja :) Én sem! Károli Gáspár református lelkész volt, így teljes bizonnyal szentháromsághívő is. Tehát nem lehet szó elfogulatlanságról és úgy fordította le lelkésztársaival együtt a Bibliát, köztük Római 9:5 verset írásjelek segítségével, hogy a saját hitüket alátámasszák.

De mint tudjuk, nem ez az egyedüli vers igazolja a Szentháromság-tant.

2017. febr. 7. 19:30
 26/26 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, értem már. Köszönöm. :) Csak ugyan azt írtad le, amit én is, csak rövidebben. :D
2017. febr. 7. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!