Miért zavar néhány embert ha a szervezetről és Jehova Tanúiról gyakoribbak a kérdesek?
És itt a "nem" tanúkról beszélek.
Talán jobb lenne ha senki nem beszélne a hamis tanításokról és a Bibliai ferdítésekről?
Talán úgy gondoljátok,hogy jobb lenne közömbösnek maradni és hagyni,hogy hadd sodorja az ár ami sodorható?
Mi jó származna ebből?
És ha már itt tartok akkor megkérdezném,hogy mit gondoltok mi az előnye és mi a hátránya ezeknek a kérdéseknek beszélgetéseknek?
Remélem senki nem veszi rossz néven,hogy feltettem ezt a kérdést.
Vidiripi
"JehovaTanui a Teljes Irasra azaz a Bibliara alapozzak a hittuket.A kidvanyok csak segitenek a Biblia megertesben, de minden magyarázat melett idezve van a Biblia vers bizonyitekkent."
Ügyesen vagy nagyon jól megtanultad, begyakoroltad a szöveget. kiképzésed eredményes volt de tudom jól hogy ez egy félrevezetés!
Melyik Biblia vers támasztja alá hogy Jézus 1918-ban megvizsgálta a felkenteket?
Melyik Biblia vers támasztja alá hogy Jézus 1919-ben nevezte ki a rabszolgát mindene fölé?
"A honlapunkon pedig lehet vizsgalodni, hogy a Bibliai magyarazatok igenis hitelesek, meggyozoek."
Hát persze hogy azok. Idézem: "Először megvizsgáltuk , hogy a nagy nyomorúság nem 1914-ben kezdődött..."
de korábban úgy gondolták hogy akkor kezdődött. Nagyon hiteles és meggyőző. És ez csak egy a félrevezetések sorában!
"...Charles Taze Russell és közvetlen társai hasonló munkát végeztek mint Keresztelő János."
Ez is egy gyöngyszem! Mert ennél a résznél is elfelejtették idézni a Biblia vereset. Márk 1:4 az idevonatkozó amennyiben elolvasod és megnézed hogy mit is csinált Russel és a társai akkor majd feltűnik hogy bizony közük nincs Keresztelő János munkájához!
Az alábbi pedig a személyes kedvencem.
"A Bibliakutatók Krisztus váltságáldozatának valódi jelentését tanították..."
Valódi? Miért van neki hamis jelentése is? És mi lenne az meg kik tanították vagy tanítják azt a hamisat?
"Szamtalan meggyozo erv van arra, hogy a szent szellem aldasaval profeciak ertelmezesere derult feny."
Mint ez is? Alul a szürkével kiemelt rész!
"Ezeket a folyoirataink kozlik, hirdetik az emberek szamara a Biblia mondanivalojat!.Ez tevtanitas lenne, vagy az igazsag elferditese?"
Igen ez tévtanítás és az igazság elferdítése. Érdekes hogy a honlapotokon csak 2000-ig elérhetőek a kiadványaitok. A Libery-ben pedig csak 1980-ig. Ha nincs tévtanítás agy az igazság elferdítése akkor miért nem hozzáférhetők a korábbi kiadványok? Akkor azok a mai napig felhasználhatóak lennének.
Aztán ott van a honlapotokon egy film "Rájuk bízták Isten szent kijelentéseinek a fordítását"
Aha de még is kikre bízták, S ki volt az aki rájuk bízta? Mert egyik kérdésre sem kapunk választ!
S megjegyezném hogy amíg a honlapotok 750 nyelven érhető el az Őrtorony folyóirat 250 nyelven addig az ÚVF csak 115 nyelven érhető el. Látszik hogy mi is a fontos.
Csak szemezgettem egy kicsit mert rengeteg dolog van még. De folytathatjuk!
Mert millió kérdés van amire nem tudnak magyarázatot. ENSZ, 1975, igazság ami változik, óraszámok, jelentések, pénzügyek, stb.
Vidiripi!
Legyszives ird meg, Te milyen vallashoz tartozol, konkrétabban melyik felekezethez!
Szivesen megvizsgalnam, ellemeznem en is a Te vallasod! Soha egyetlen egy Tanu sem tagadta, hogy teves ertelmezes ne lett volna. Az visszont nem kepezheti vita targyat, hogy a Biblia uzenetet fo mondanivalojat a Tanuk hirdetik!
Teljesen megszallotja vagy annak, hogy a hibat keresd a Szervezetben!
Milyen szemelyes sertetseg motival teged?
Elvakult vagy!
Mitol akarod megmenteni az embereket?
A szabad akaratuktol?
Felnott emberek vajon nelkuled nem tudjak, hogy melyik vallashoz szeretnenek tartozni?
Egy szulo a felnott gyermeke donteseit is jobban tiszteletben tartja s nem lobbizik valami ellen vagy mellette.
Ha barki Jehova Tanujava valik, s megbanja, akkor lep ki belole amikor akar! Semmilyen kotelezetsege nincs!
Vidiripi
"Legyszives ird meg, Te milyen vallashoz tartozol, konkrétabban melyik felekezethez!"
Nem mondom meg. Csak abban az esetben tenném meg ha eljönnél az Isten tiszteletekre! De Jehova tanúi ilyesmit nem tehetnek meg! Én megtehetem hogy elmegyek a Királyság teremben tartott összejövetelekre, akár többször is. De te fordítva ezt nem teheted meg! Így ezt illetően nincs miről beszélni.
"Szivesen megvizsgalnam, ellemeznem en is a Te vallasod!"
Megteszi helyetted az Őrtorony. Szerintük minden más felekezet a Sátánhoz tartozik.
Igen szerepel a tanításaik között a háromság ezt nyugodtan ízekre szedhetted. Engem különösebben nem érdekel. Fenntartásaim vannak a háromsággal kapcsolatban. De pl. a vérkérdésben egyetértek Jehova tanúival kivéve azt hogy aki még is elfogadja azt ki kell közösíteni. De azzal hogy tartózkodni kell a vértől azzal egyetértek. Még ilyen formában is. S ezt a meggyőződésemet gyakorlati tapasztalatokkal is alátudom támasztani. Volt aki kérdezett is erről a gyülekezetemben és természetesen válaszoltam neki.
Jézus isteni mivolta, ezt is ízekre szedheted. De Isten úgy hivatkozik Jézusra hogy egyszülött fiára. Istentől csak Isten születhet mint ahogyan embertől csak ember! 1János 5:1
S azt is olvashatjuk hogy Kolossé 1:15 aki képe a láthatatlan Istennek, és minden teremtmény előtt született. 16 Mert benne teremtetett minden a mennyen és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, akár trónok, akár uralmak, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok, minden általa és őrá nézve teremtetett.
Itt is azt írja hogy született és nem teremtve lett. És azt is írja hogy benne teremtetett minden. A logikát te is ismered. Logikus ha minden teremtett dolog Jézus által is van akkor ő maga nem lehet teremtmény. Mert akkor hogyan lehetett volna ott a teremtésénél?
"Soha egyetlen egy Tanu sem tagadta, hogy teves ertelmezes ne lett volna."
Soha egyetlen egy ember sem tagadta hogy az Őrtorony ne ismert volna el tévedéseket!
"Az visszont nem kepezheti vita targyat, hogy a Biblia uzenetet fo mondanivalojat a Tanuk hirdetik!"
S mi is lenne az? Csak a pontosság kedvéért!
"Teljesen megszallotja vagy annak, hogy a hibat keresd a Szervezetben!"
A tanúk meg teljesen megszállottjai annak hogy hirdessék az Őrtorony tanokat! Vedd rá őket hogy ne írjanak az oldalon és én is elhallgatok! Ennyi. Ok és okozat.
"Milyen szemelyes sertetseg motival teged?"
Azokon már rég túl vagyok. Most már az a célom hogy mindenkit figyelmeztessek legyen az Jehova tanúja - főleg ők, nagyon nehéz őket jobb belátásra bírni, ezért kell állandóan ismételgetni ezeket a dolgokat mert csak így jut el a tudatukig - vagy érdeklődő illetve kíváncsi egyén. Aki nem tudja az tudja meg hogy nem csak az van amit a honlapon lehet olvasni. Aki pedig benne van annak nyíljon fel a szeme hogy mihez is csatlakozott.
"Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova tanújaként isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"
Ehhez csatlakozott! De ehhez kérnék egy - "...de minden magyarázat melett idezve van a Biblia vers bizonyitekkent."
Azért külön le is írom. Ehhez kérnék Biblia verset bizonyítékként!
"Elvakult vagy!"
Meglehet, de hogy ezt pont egy Jehova tanúja írja nekem az külön bóknak veszem. Sőt egyenesen elismerésnek mert ez azt jelenti hogy figyelnek rám Jehova tanúi s ennek örülök!
"Mitol akarod megmenteni az embereket?
A szabad akaratuktol?"
Hogy a pontos ismeret hiánya miatt elhamarkodott döntést hozzanak! Természetesen a szabad akaratot én nem befolyásolhatom. Mint ahogyan azt sem hogy mit olvasnak el.
Képzeld a Vezető testület tiltja hogy hitehagyott irodalmat olvassanak a tanúk. Ennek ellenére nem is egyszer tapasztaltam azt hogy bizony még is csak olvassák. Amikor elsőre szembesültem ezzel akkor meglepett. De aztán megértettem hogy miért is van ez! Több oka is van.
"Felnott emberek vajon nelkuled nem tudjak, hogy melyik vallashoz szeretnenek tartozni?"
Újra megkérdezem. Jehova tanúi miért írnak itt? Nem tudják azt hogy a felnőtt emberek eltudják dönteni hogy melyik valláshoz akarnak tartozni? Mert ha ezt nem tudják Jehova tanúi akkor tedd küldetésedé azt hogy elmond nekik! Mit szólsz ehhez?
"Egy szulo a felnott gyermeke donteseit is jobban tiszteletben tartja s nem lobbizik valami ellen vagy mellette."
Vannak olyan fiatal barátaim ismerőseim akik Jehova tanúja családban nőttek fel. Így van egy kis személyes tapasztalatom ezt illetően. Sőt egy Jehova tanúja anyuka és apuka is tud kiabálni a gyermekével. Meg veszekedni, korlátozni, vesztegetni - ha eljössz az összejövetelre akkor megkapod ezt meg azt és a többi. Én megértem a szülőket hogy mindent elkövetnek annak érdekében hogy a gyermekükből is tanú legyen. S ne hidd azt hogy ez más gyülekezetekben lévő szülőkkel és gyermekeikkel annyira eltérő lenne. De van különbség a módszerekben. Abban jelentős különbségek vannak!
"Ha barki Jehova Tanujava valik, s megbanja, akkor lep ki belole amikor akar! Semmilyen kotelezetsege nincs!"
De van kötelezettsége amikor benne van. Pl. óraszámokat kell leadnia. "...idezve van a Biblia vers bizonyitekkent." Van erre bibliai bizonyíték?
Igen kiléphet ha akar. De annak van egy menete is főként az hogy ír egy levelet! De persze ez nem törvényszerű. S ugye ha családos akkor a család az ugrott. A félreértések elkerülése végett tudom hogy ez mit szolgál és részben egyet is értek vele. Sőt nem csak Jehova tanúinál alkalmazzák ezt az eljárást! Mert nem csak Jehova tanúinál vannak paráznák, házasságtörők, tolvajok stb. De azért mert valaki nem vall egy hittételt azért nem közösítenek ki mert lázadsz a Vezető testület ellen. NEM! Nem Isten ellen mert a tanításaitok azok változnak. Isten pedig nem változik nem olyan mint az ember!
Jehova Tanui újvilágforditású Bibliájától a többi keresztény felekezet már jó pár éve elzárkózott és jogosan... Ha ők szeretnek karámba tartott birka lenni akkor egészségükre váljék.
Beeeee
Nekem a Feleségem volt Jehova Tanúja de hála az égnek sikerült őt meggyőznöm hogy abbahagyja ezt a bolondságot.
Hónapokon keresztül zaklatták őt a Tanúk a hülye megjegyzéseikkel mivel én református vagyok.
találtam a jehovás hozzászólások között ilyen mondatokat:
"-Felnott emberek vajon nelkuled nem tudjak, hogy melyik vallashoz szeretnenek tartozni?
-Egy szulo a felnott gyermeke donteseit is jobban tiszteletben tartja s nem lobbizik valami ellen vagy mellette.
-Milyen szemelyes sertetseg motival teged?
-Teljesen megszallotja vagy annak, hogy a hibat keresd a Szervezetben!"
Nekem azonnal ezek jutottak az eszembe erre :
FELNŐTT tisztességes emberekkel is megesik, /nem gyerekekkel !/
mivel emberek vagyunk, hogy pl "gyenge" lelki állapotban "VALAKIK" megtalálnak.
ahogy a BÖLCSESSÉG MONDJA , vagy magyar közmondás is :
"Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók"
"aki gonosz emberek társaságába keveredik, maga is azzá válik"
NINCS NAGY VESZTESÉG NÉLKÜLI VAGY KÁROSODÁS NÉLKÜLI VISSZA ÚT !
én az örtorony társaságot a jehova vezetőikkel együtt személy szerint ezeknek tartom.
MINDEN TÖRVÉNYES eszközzel fel kell lepni ellenük amíg csak mozognak!
a rózsa is elpusztul ha gaz közzé kerül, nem kívánom egyetlen normális család tagjának sem.
én nem vagyok teréz anya szivü keresztény már, köszönhetően amióta tapasztaltam a jehovák pusztításait a családon.
ezért család védelem érdekében inkább a gazt távolítom el AHOL CSAK TUDOM!
nem keresem, de ha találkozok vele bárhol,
pláne ha ha utamba áll akkor NEM kikerülöm meg elkerülöm meg bekerítem kerítéssel.
nem szeretem a gazt látni sem.
hogy miért ?! mert :
részemről nincs megbocsátás , csak ha megszűnik a bűnöző jehova örtorony társaság !
"Igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény" Deák Ferenc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!