Miért engedte Isten, hogy a veronai buszbaleset bekövetkezzen?
49.: Kedves Kérdező, Jehovát, pedig én nem tudom hova tenni.
Te tudod hova tenni Jehovát?
A mohamedánokat 150 éves megszállásuk miatt tudjuk elhelyezni valahol általános műveltségünkben.
50-es: arra a balesetre alig emlékszem, akkor még nagyon kicsi voltam. De viszonylag gyakran jártunk arra, a körforgalomnál ott van egy emlékhely. Szörnyű tragédia volt.
51-es: jó, sajnálom, rossz hívószavakat adtam meg. :) Persze lehet, hogy tombol a determinizmus és nem is a saját szabad akaratomból írtam ezeket.
Kedves Balinhun!
Nem tudom a modoromban mit kifogásolsz, mert nem anyáztam, nem mondtam senkire hogy ostoba, és nem is káromkodtam.
Ezért kérlek, másold be azt a szövegrészt, amit valamelyik kommentemben modortalannak, bántónak tartasz!! Szívesen bocsánatot kérek, amennyiben találsz ilyet.
Az viszont, hogy más nézetet képviselek, ami nem felel valakinek, még nem jelenti, hogy modortalan vagyok. A szabad vélemény nyilvánítás jogát fenntartom magamnak.
Amit az isteni felelősségről írtam, nem jelenti hogy feltételezem a létezését (ez félremagyarázás), csupán azt próbáltam bizonyítani, hogy AMENNYIBEN létezne (a keresztény hit által elfogadott tulajdonságokkal), akkor a történések és a definiált istenkép nincs összhangban egymással.
" TI ateisták NEM hisztek Istenben viszont nagyon szívesen vonjátok őt felelősségre. Logikus a kérdés szerintem, hogy kit vontok felelősségre? Aki nincs?"
Az előbb leírtak alapján remélem világosan érthető, hogy a az általam leírtak olvasata ez:
HA a Bibliában szereplő teremtő (Él,Jehova/Isten) a megadott tulajdonságokkal létezne (feltételezés) , AKKOR a történtek nem lennének összhangban a róla kialakított képpel. Következtetés: a feltételezés valahol hibás.
Vagy nem létezik Isten, vagy nem olyan, mint amilyennek őt leírják.
Ez a módszer a matematikában is elfogadott, először felteszek valamit, majd azzal bizonyítom, hogy a kezdeti feltételezés nem állja meg a helyét, hogy a levezetés végén nem kapok helyes végeredményt.
Kedves Balinhu!
Ez bizony csúnya öngól volt. EGYETLEN mondatomat sem tudtad idézni, ami sértő lett volna, azaz csupán vádaskodás volt amit írtál.
Idézlek, 54-es pontban írtad nekem címezve "A modorotokkal annál inkább. Ennél jobban már nem tudom leegyszerűsíteni szóval, nem is fogom."
Én sem egyszerűsíthetem le jobban: vádaskodásod nem volt más, mint az, hogy kifogytál az érvekből és bemenekültél a sértődöttség elefántcsont tornyába.
Elnézést a topik többi látogatójától, nem szeretek személyeskedni, de az alaptalan vádaskodástól kicsit mérges tudok lenni.
Sok kérdést lehet feltenni Istennek, mely így kezdődik: Miért engedte meg...?
Így van ez minden háborúval és így van ez milliók és milliárdok halálával.
Miért engedte meg Isten, hogy meghaljanak?
Isten örökkévaló, örökkévalóságban gondolkodik és mivel mi a teremtményei vagyunk, így a mi lelkünk is örökkévaló. Ha meghal is a testünk, a lelkünk tovább él és létezik, mert van egy másik világ, amit nem látunk, csak miután elhagyjuk földi sátrunkat, porhüvelyünket, a testünket. A földi élet rövid, csak egy pillanat az örökkévalósághoz képest. Van, amelyik picit rövidebb.
A földi élet csak egy iskola, és ki mint él, a halál után úgy veszi jutalmát és teljességét.
Erre hívta fel a figyelmet Jézus. A halált elkerülni nem lehet, mindenkinek meg kell halnia és mindenkinek meg kell jelennie Isten előtt. Jézus példát mutatott a halálával mert bebizonyította, hogy van élet a halál után. Ezért mondta, hogy szeressük egymást. Éljünk egymással szeretetben, amíg lehet, mert a szeretet cselekedetei mindörökre megmaradnak és jutalmát veszik.
A halál szörnyű még így is. Még keserűbb a halál oka és körülménye és látszólagos értelmetlensége.
Jézus is sírt Lázár sírjánál, pedig tudta, hogy fel fogja támasztani. A sírás és a gyász nem szégyen.
De tudnunk kell és tudatosítani kell magunkban, hogy a testi halállal nem ér véget az élet. Odaát találkozunk szeretteinkkel, csak higgyetek és bízzatok Jézusban, hiszen Ő ezért és értünk halt meg, hogy el ne vesszünk a hitetlenség és reménytelenség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!