Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a legnagyobb a legtöbb...

Melyik a legnagyobb a legtöbb hatalommal bíró isten?

Figyelt kérdés
az utóbbi időben ezen gondolkodtam és sztem a keresztény-zsidó-iszlám isten Jahve a leghatalmasabb mert ahogy nézegettem sok más isten akadályokba ütközött és korlátokba de ez az istent soha nem fenyegette senki és semmi se korlát se akadály nem került az útjába amit ne tudott volna azonnal megoldani... más isteneknek megvannak a korlátai de ennek az istennek nincsenek sztetek melyik az és miért?

2017. jan. 30. 15:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"ja nem találom meg azt h jahve de nem is akarom keresni ezt a nevet"

Vannak online keresők is amivel néhány másodperc lenne az egész. De ha keresnéd sem találnád meg mert nincs benne. Ezt írtam hogy nincs benne.

"attól h jahve elküldte a fiát és nem hiszik a zsidók meg a kecskeb_szó muszlimok attól még piszkosul ugyan az az isten marad ugyan onnan ered csak más lesz a neve"

A zsidók hittek benne hogy Isten elküldi a fiát. Csak azt nem hitték el hogy Jézus lesz az!

A keresztény Isten és a muszlimok istene nem ugyan az az isten.

"Melyik a legnagyobb a legtöbb hatalommal bíró isten?" Ezt kérdezed.

A legnagyobb és legtöbb hatalommal rendelkező Isten az az Isten amelyikről a Biblia ír. A mennyei Atya az Univerzum és benne az élet teremtője és természetesen az ember teremtője is!

Azért ő a legerősebb mert ő még a saját fiát is képes volt elküldeni hogy másokat megmentsen! Egyetlen másik isten sem tett ilyet!

2017. jan. 31. 23:59
 22/31 A kérdező kommentje:
igen bakker már rákerestem online és és be is linkeltem ott a wikipédia és h a muszlimok ábrhámtól származtatják magukat... ha nem ugyan az az isten akkor áruld már el h melyik az? akkor ábrahám kétszeresen volt skizó? két isten beszélt vele? oszt az egyik allah lett v mi? ha annyira biztos vagy ebben akkor mutass egy forrást ami leírja h Allah nem Ábrahámtól származik... én érted leszarom h most a zsidók meg a muszlimok mit hisznek jelenesetben ha már ilyen jó offtopicot nyitottál a kérdés pusztán az h a zsidók istene-e allah... csak ennyi és h miért az? mert Ábrahámtól származtatják magukat onnan jön a vallás az a gyökere ergó ugyan azaz isten és mondom leszarom h ha más a neve meg egyéb szőrszálhasogatást pl szentháromság ki küldte a fiát... ha ezt megtudod cáfolni és betudod bizonyítani h nem ábrahám istene a muszlimoké akkor helytálló az érvelésed és hiszek neked egyéb iránt felesleges ez a szájtépés részedről bakker maga a wikipédia is ugyan azt írja amiről dumálok mutass már bakker forrást ami cáfolja ezt
2017. febr. 1. 03:25
 23/31 anonim ***** válasza:

Tudod, ilyen alapon elég sok isten ugyanaz.

De meg kell különböztetnünk őket, mert NAGYON különböznek.

Most vagy az egyik igaz, vagy a másik, vagy egyik sem... de akkor is különböznek.

2017. febr. 1. 09:38
 24/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem vitás a te kérdésed!

"...és h a muszlimok ábrhámtól származtatják magukat..."

bocsánat hogy értetlenkedek de hogy jön ide a vérvonal? Hát nem az Istenről van szó ráadásul a legnagyobb hatalommal bíró Istenről? Hiszen ez a fő kérdésed nem az hogy honnét származtatják magukat a muszlimok.

"ha nem ugyan az az isten akkor áruld már el h melyik az? akkor ábrahám kétszeresen volt skizó? két isten beszélt vele?"

Nem! Nem volt skizó, és már elárultam hogy nem ugyan az az Isten. Nem beszélt vele két Isten. De gondolj bele hogy amikor Ábrahám élt akkor hol is voltak a muszlimok?

"ha annyira biztos vagy ebben akkor mutass egy forrást ami leírja h Allah nem Ábrahámtól származik..."

Már azt is mutattam neked. Ott a Biblia! Az az isten akiről a Koránban írnak nem ugyan az aki a Bibliában szerepel. A Biblia Istene kijelenti Jézusról hogy az az ő Fia. Allah-nak nincs fia. Akkohogyan lehetne ugyan az az isten?

"én érted leszarom h most a zsidók meg a muszlimok mit hisznek jelenesetben ha már ilyen jó offtopicot nyitottál a kérdés pusztán az h a zsidók istene-e allah... csak ennyi és h miért az?"

Nem az! Mert Allah-nak nincs fia. És nem offtopic mert leírtam azt is hogy miért ő a legnagyobb és leghatalmasabb Isten.

Allah nem a zsidók istene. Hogyan is lehetne az ha egyszer Mohamed volt az ő prófétája és ő a 7. században kapta a kinyilatkoztatásokat amelyek bekerültek a Koránba?

Tudod hogy milyen mélyebb jelentése van annak hogy „Allah Akbar”?

Allah-kal nem kerülhet személyes kapcsolatba egy földi ember nem úgy mint a mennyei Atyával. S ez már a teremtés könyvében le van írva. Ádámmal beszélgetett Isten. S utána a prófétákon keresztül szólt az ő népéhez de pl. Mózeshez, Noéhoz, Jónáshoz is személyesen szólt. Ez Allah-nál elképzelhetetlen!

Allah elhatárolja magát ettől a világtól teljesen. Isten a bűntől határolja el magát nem pedig a világtól, emberektől. A lényeg az hogy Allah megközelíthetetlen.

A mennyei Atya elküldte saját fiát a bűnös emberek megváltására. Allah tett valaha ilyesmit? Ha nem akkor hogyan lehetne ugyan az az isten?

Kérdezz meg egy muszlimot a megváltásról s egyből rájössz arra hogy nem ugyan az az Isten a keresztényeké és a muszlimoké.

2017. febr. 1. 09:50
 25/31 Rambo vezér ***** válasza:
Odin :)
2017. febr. 7. 16:12
 26/31 anonim ***** válasza:

"elég érdekes kettős mércét alkalmazol allah meg a másik isten megítélésére"

Nem tudom, mi nem érthető abban, hogy a keresztények istene VÉGTELENÜL jóindulatú (a hívei szerint), Allahra pedig ezt NEM mondják a hívei.

Ezért aztán a viselkedésük is különbözik.

2017. febr. 7. 16:28
 27/31 anonim ***** válasza:
0%
Istenünk ezt jelenti ki: „Én vagyok az Alfa és az Omega . . . , aki van, aki volt, és aki eljön, a Mindenható” (Jelenések 1:8). A Jelenések könyvében ez az első alkalom a három közül, amikor maga Jehova beszél az égből. (Lásd még: Jelenések 21:5–8; 22:12–15.) Az első századi keresztények azonnal felismerték, hogy az alfa és az omega a görög ábécé első, illetve utolsó betűje. Jehova ezzel a két betűvel nevezi meg magát, így hangsúlyozva, hogy előtte nem volt mindenható Isten, és utána sem lesz. Sikeresen és örökre lezárja majd az istenségre vonatkozó vitakérdést. Jehova örökre igazolva lesz mint az egyedüli mindenható Isten, az egész teremtés feletti legfőbb Szuverén. (Vesd össze: Ézsaiás 46:10; 55:10, 11.)
2017. aug. 30. 20:16
 28/31 anonim ***** válasza:
52%

Azért érdemes kicsit megnézni az itteni keresztények írásait. Szó nincs arról, hogy a kérdésre válaszoltak volna.

Nem.

MIND abból indult ki, hogy "a mi istenünk létezik, a többi nem, tehát akkor a miénk a legnagyobb".

Ill. ennek speciális esete az, hogy "Isten és Allah ugyanaz".

Fel vannak mentve a gondolkodás alól.

2017. aug. 30. 21:40
 29/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ill. ennek speciális esete az, hogy "Isten és Allah ugyanaz"."

Nincs speciális eset. Az addig rendben van hogy az Allah azt jelenti hogy isten.

De Allah nem egyenlő Istennel!

2017. aug. 30. 23:09
 30/31 anonim ***** válasza:
Én is ezt mondtam. Nem tűnt fel?
2017. aug. 31. 00:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!