Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a legnagyobb a legtöbb...

Melyik a legnagyobb a legtöbb hatalommal bíró isten?

Figyelt kérdés
az utóbbi időben ezen gondolkodtam és sztem a keresztény-zsidó-iszlám isten Jahve a leghatalmasabb mert ahogy nézegettem sok más isten akadályokba ütközött és korlátokba de ez az istent soha nem fenyegette senki és semmi se korlát se akadály nem került az útjába amit ne tudott volna azonnal megoldani... más isteneknek megvannak a korlátai de ennek az istennek nincsenek sztetek melyik az és miért?

2017. jan. 30. 15:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Meg vagyok győződve róla, hogy a leghatalmasabb Isten, nem más mint Jehova (Jahve). A történelem folyamán számtalanszor bizonyította mérhetetlen hatalmát.(Jelenések 4:11) „Méltó vagy, Jehova, igen, Istenünk, hogy tiéd legyen a dicsőség, a tisztelet és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett.”

U.i : legyenek szívesek nem belekötni a szavaimba. Tartsuk már tiszteletbe egymás véleményét. A válaszom csak és kizárólag a kérdés feltevőjének szól.

Köszönöm!!!!!

2017. jan. 31. 10:57
 12/31 A kérdező kommentje:

"Szerintem Allah a leghatalmasabb, mert neki aztán tényleg semmiféle korlátja nincs, és ráadásul egyedül van.

A keresztények istene szintén hatalmas - de pl. nem bír el a többi istennel (nem is fog soha), és a sátánt sem tudja azonnal rendre utasítani, pedig szeretné."

"Pici kiigazítás! Jahve nem az iszlám Istene. Az iszlámban Istennek nincs Fia a kereszténységgel ellentétben!"

a wikipedia szerint:

[link]

"Allah arab kifejezés Isten megnevezésére. Az Allah kifejezést elsősorban az iszlám használja, de az arab anyanyelvű keresztények és zsidók is ezt a szót használják a bibliai Isten megjelölésére, a muzulmán és keresztény araboknak sincs más szavuk istenre, mint Allah."

"Allahot nevezhetnénk írónak is, de ez istenkáromlás lenne a hit szeméből. Ugyanis Ő nem írt a szó szoros értelmében, hanem a prófétáinak mondta el a Szavait. Allah beszél. A Koránban az alábbi könyveiről olvashatunk:

Ábrahám iratai

Tóra

Zsoltárok

Evangélium

Korán"

ha Allah Ábrahámhoz beszélt továbbá ott a tóra és a zsoltárok akkor egy azon istenről beszélünk más elnevezéssel úgyhogy nem éppen helytálló a kiigazítás...

a keresztények istene szintén hatalmas és nem bír el a többi istennel a sátánt se tudja rendre utasítani írod... az a baj ezzel az állításoddal h nincs mögötte semmi mondj rá példát miért?

2017. jan. 31. 14:03
 13/31 anonim ***** válasza:
31%

"Allah arab kifejezés Isten megnevezésére."

Attól még ez nem ugyanaz. Allah pl. egyetlen, és nem háromság.

"nem bír el a többi istennel"

Az ún. "hamis istenek". Csak átkozódik, de egyetlen szó nincs arról, hogy bármit is készülne tenni. Valószínűleg erre már nincs hatalma.

"a sátánt se tudja rendre utasítani írod..."

Miért?

Megtette?

A sátán most is folyamatosan bajt okoz! Egy végtelen isten ezt NEM ENGEDNÉ MEG!

2017. jan. 31. 14:43
 14/31 A kérdező kommentje:

akkor ábrahámhoz kétféle isten beszélt vagy ezt mivel magyarázod akkor?

"A sátán most is folyamatosan bajt okoz! Egy végtelen isten ezt NEM ENGEDNÉ MEG!"

akkor úgy látszik Allahal is bajok vannak mivel ő elvileg végtelen és minden tőle függ... a keresztény isten pedig szabad akaratot adott ergó te vagy a sorsod kovácsa de döntesz h jót vagy rosszat cselekedsz... ettől pedig nem lesz kevésbé hatalmasabb az keresztény isten.. ezzel az állításoddal Allah hatalmát vontad inkább kétségbe

2017. jan. 31. 15:01
 15/31 anonim ***** válasza:

"Allah hatalmát vontad inkább kétségbe"

Allahról úgy tudom, nem mondják azt, hogy végtelenül szeret. Inkább csak jóindulatú... vagy nem, amikor dühös.

Így viszont nem várhatod el tőle, hogy mindig a javadat nézze.

A keresztények istenétől viszont igen.

2017. jan. 31. 15:42
 16/31 A kérdező kommentje:

nem tudom h te muszlim vagy e vagy sem vagy h miért szimpatikus neked annyira Allah de jobban ismerném a vallásodat mint te magad? én hivatalos muszlimok által is elfogadott forrásokat mutattam te meg csak a saját verziód fújod forrás nélkül de tessék ezt írják Allahról:

"Ő nemcsak mindennek teremtője, hanem fenntartója is, és minden az Ő akaratától függ." by wikipedia de majd idézek a koránból is neked ha lesz időm kikeresni

ezért írtam azt amit...

2017. jan. 31. 17:12
 17/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"ha Allah Ábrahámhoz beszélt továbbá ott a tóra és a zsoltárok akkor egy azon istenről beszélünk más elnevezéssel úgyhogy nem éppen helytálló a kiigazítás..."

A kiigazítás teljesen helytálló! A Koránban nem fogod megtalálni azt a nevet hogy Jahve!

Az pedig egyenesen istenkáromlásnak számít ha azt állítanád egy muszlimnak, hogy Allah-nak van fia! Az iszlám szerint Jézus csak egy próféta volt és nem Isten fia. Sőt Jézus nem halt meg a kereszten s ha nem halt meg a kereszten akkor nem halt meg a bűnökért sem így nincs megváltás. A megváltás a kereszténység alapja a nélkül nincs kereszténység. Földi ember pedig nem lehet megváltó, mert minden ember bűnös így csak és kizárólag olyan személy lehet aki bűntelen.

János 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

A muszlim isten nem küldte el a fiát nem is küldhette el hiszen nincs neki.

Ennek fényében kizárt dolog hogy a keresztény Isten egy és ugyan az legyen mint a muszlimok istene.

"a keresztények istene szintén hatalmas és nem bír el a többi istennel a sátánt se tudja rendre utasítani írod... az a baj ezzel az állításoddal h nincs mögötte semmi mondj rá példát miért?"

Ezt nem nekem írtad de reagálnék rá!

Jób 1:12 Az Úr erre azt mondta a sátánnak: „Nos, kezedbe adom mindenét, amije van. Csak rá magára nem szabad rátenned a kezed.” Erre a sátán eltávozott az Úr színe elől.

Isten engedte meg Sátának hogy mindenét elvegye Jóbnak. De az életét nem vehette el. Isten rendre tudja utasítani Sátánt is. S amikor eljön az ideje akkor ezt ismét meg is teszi.

2017. jan. 31. 23:03
 18/31 anonim ***** válasza:
39%

"Ő nemcsak mindennek teremtője, hanem fenntartója is, és minden az Ő akaratától függ."

Tényleg ennyire rettenetesen nehéz felfogni, hogy NEM VÉGTELENÜL JÓINDULATÚ?

Tehát - a végtelen hatalma ellenére - NEM mindig azt nézi, hogy neked mi a jó.

Az meg senkit nem érdekel, hogy kinek mi a rokonszenves. Nem ez volt a kérdés.

2017. jan. 31. 23:27
 19/31 A kérdező kommentje:
elég érdekes kettős mércét alkalmazol allah meg a másik isten megítélésére szal ha rossz történik a keresztények Istene gechi... de ha rossz történik akkor allah nem gechi csupán nem jóindulatú... csudálatos...
2017. jan. 31. 23:36
 20/31 A kérdező kommentje:
ja nem találom meg azt h jahve de nem is akarom keresni ezt a nevet... és én nem arról beszéltem h mit hisznek a muszlimok hanem arról h ez az Isten honnan származik... attól h jahve elküldte a fiát és nem hiszik a zsidók meg a kecskeb_szó muszlimok attól még piszkosul ugyan az az isten marad ugyan onnan ered csak más lesz a neve
2017. jan. 31. 23:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!