Lehetne arról szó, hogy mindannyian, akik itt írunk a gyk-en vallás kategóriában, békejobbot nyújtsunk egymásnak?
Olyan kimerítő, és lehangoló, hogy szinte minden kérdés végén vérre menő vita van. Akinek problémája van a másikkal, rendezze privátban. Szerintem mindannyian egyet értünk azzal, amit az Úr Jézus mondott: "Arról ismerik meg, hogy a tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok."
Alkalmazzuk ezt. Szinte minden kérdés vége az, hogy a Tanúkat pocskondiázzuk.
Őszintén kérem mindanyiónkat, fejezzük ezt be, és maradjanak a vitáink egészséges keretek között.
Aki hajlandó erre, kérem írjon egy okét, igent, rendbent...
Már bánom, hogy kiírtam. Komolyan.
Annyi bizonyos, hogy a gonosz jt-k még egy rossz szót nem írtak.
Ezzel szemben bár kértem, hogy egy igent vagy egy nemet írjatok, csak nyírjátok a másikat.
PEACE LOVE
Tehát téged egy csöppet sem zavar, hogy az utánad lévő tanú által kiírt kérdés provokáció?
Mikor meg belinkeltem, hogy ők másképp gondolják, akkor meg én voltam gyűlölködő. Ismerős ez a fajta gondolkodás.
"Ismerős ez a fajta gondolkodás."
Valószínű a kérdező sem gondolta komolyan. Én írtam az 1. választ, rám sem hederített, csak a Tanúkra koncentrál... 12-es és 14-es válasz is tipikus. A kérdező egy Tanú
Igen, Jehova Tanuja! / Nem kell tolunk megmenteni senkit, mert ahhoz, hogy valaki Tanu legyen elotte legalabb 1 evet tanulmanyozz a Bibliabol! Szabad akaratabol valaszthatja ezt a vallast, nincs kenyszer./
eloszo
Vidiripi
Kérdező!
Osztom a 10-es válaszíró véleményét! Én magam is úgy gondolom hogy szükség van a "vérre menő" vitákra. Nem is azért hogy meggyőzd ebben az esetben Jehova tanúit. Hanem azért hogy lássák azok akik idetévednek az oldalra hogy mi a gond az Őrtoronnyal!
Legyen vele tisztában mielőtt komoly döntést hozna. S ennek bizony van is gyakorlati haszna.
Lehet hogy mások is de én magam már kaptam köszönő levelet azért mert a leírt válaszom segítségére volt másnak.
"Annyi bizonyos, hogy a gonosz jt-k még egy rossz szót nem írtak."
Ide nem írtak, de miért is tennék amikor ez az ő érdeküket szolgálja?
Egyébként nekem is az az érzésem hogy te tanú vagy kérdező! De ez csak elmélet részemről.
Viszont egy dolog biztos én továbbra is reagálni fogok minden olyan tanúk által írt válaszra amiben megtalálható az Őrtorony általi félrevezetés és gondolkodás mód.
A tévedések, ferdítések, hazugságok, változó igazságok!
Én nem a tanúkat pocskondiázom hanem az őrtorony tanításokat kritizálom. van aki ezt magára veszi az ellen nem tudok de nem is akarok tenni. Ahogy gondolja ha neki ez így jó ám legyen. De az az ő döntése!
A Russelistákkal nem lehet olyan hogy nem jutunk el a "vérre menő" vitákig. Ez azért van mert így képzik ki őket ha tetszik ez neked ha nem! Én eddig egyetlen kivétellel találkoztam aki nem így volt kiképezve. Ő még azt a szót is használta hogy kegyelem. Nála el is bizonytalanodtam azt illetően hogy valóban Jehova tanúja e, aztán később már nem volt vitás hogy az.
Mivel a tanúkat úgy képzik ki hogy nincs más csak a szervezet az egyetlen Istenhez vezető út mivel aki a szervezeten kívül van az biztos hogy nem Istent szolgálja így kétségtelen hogy a vita folytatódni fog.
Nem vagyok hibátlan régebben nálam is előfordult hogy személyeskedtem főleg a Vankóval való vitákban. Azóta változtam sokat de azt nem állítanám hogy mára hiba nélkülivé váltam volna!
Engem nem kiképeznek hanem tanítanak és formálnak, Isten igéjén keresztül. Nagyon fontos az igei szolgálat és az a táplálék amit ott kap az ember. Hogy milyen testvérek veszik körül, hogy elfogadják és ha kell meg is intik.
Kérdező tekints úgy a válaszaimat hogy azok figyelmeztetések a tanúk számára és tájékoztatás a kívülállók számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!