Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúinak mi a véleménye...

Jehova tanúinak mi a véleménye az Igazhitű Jehova tanúiról? Ők sel keresztények szerintük? Ők is tévelygők?

Figyelt kérdés
2017. jan. 29. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Igen ők egy külön őnálló csoportot alkotnak akik elhatárolódnak a szervezettől és a szervezet is tőlük.

Hitehagyottak a szervezet szemében.

2017. jan. 29. 10:22
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagyok tanú, és most hallottam először erről az igazhitű cuccról, de utánaolvastam, és be is igazolódott a gyanúm. Ez az Igazhitű Jehova tanúi nagyjából ugyanaz kicsiben, mint ahogyan anno az anglikanizmus alakult ki a katolikus egyházból. A lényege, hogy néhány tanúnak nem tetszett ez meg az a tanítás, és ezért ők létrehoztak maguknak egy új jehovás közösséget. Mivel az eredeti Jehova tanúi egyház elég elutasító minden vallási közösséggel, ami csak egy kicsit is másként értelmezi a Bibliát, mint ők, ezért feltételezem, hogy igen, tévelygőknek tartják ennek az Igazhitű egyháznak a tagjait is.
2017. jan. 29. 11:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is látom, de azért kérdeztem meg, mert hogy nem értem az okát. Hátha meg tudja nekem magyarázni egy tanú, hogy miért.
2017. jan. 29. 11:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Minek?.

Itt olyan sok okos ember van, akik irkálnak.

Egyébként, nem értem miért kérdeznek tanúktól, ha más válasza, hihetőbb fontosabb mint azé aki él benne.

2017. jan. 29. 17:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel meg is válaszolhattad volna a kérdést, mivel engem tényleg érdekel.
2017. jan. 30. 09:37
 6/7 Kiss Éva Judit ***** válasza:

Kedves kérdező!

Arra, h mennire fontos az egegység, azaz az egységes gondolkodás Jézus mutatott rá:"hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, hogy ők is egységben legyenek velünk, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.János 17:21

Nem lehet az kérdés, ha egy Isten van,h nkncs több féle út Ostenhez, csak egy:"ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják" Máté 7:14

Logikus, h ezen az úton csak egységes elképzelés szerint haladhatunk. Mivel Jézus a gyulekezet feje, ő nem mondhat mást minden keresztény gyülekezetben. Vagy hazudik?

Nem gondolhatod, h olyan személyek, akik ellentéteket szúlnek, külön csoportosulást hoznak létre, az Istentől, illetve Jézustól a fiától van. Nem nagyon érfekel a különbség közöttünk ill közötte, de az biztos, vallás nincs megnevezve a Bibliában. Az viszont, h ne jagyományokra építsük a hitünket, hanem pontos ismeretre, az biztos.

Mivel több 10ezer, magát kereszténynek valló vallás létezik, logikus, h ebből csak egy mo dja az Igazat, azaz aut, amit Isten szeretne tudatni az emberekkel.

2017. júl. 26. 13:15
 7/7 Kiss Éva Judit ***** válasza:
Bocsánat az elírásokért. A telefongombok túl kicsik :-(
2017. júl. 26. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!