A Biblia hol írja azt, hogy a Isten a Sátánt tette meg a Föld urává?

Kedves Gabriel/Tailor!
Ha figyelmesen elolvastad volna amit előzőleg irtam, ott több idézetet is beirtam. Mindezt a Károli Bibliából. Ott teljesen világosan kifejti, hogy e világ uralkodója Sátán. Természetesen nem egyenlő Istennel. De Isten egy bizonyos időre átengedte neki az uralkodást. Hogy miért? Kifejthetném, de gondolom nem vagy rá kiváncsi. Eleve előitélettel viseltetsz az iránt, amit irtam. Igy pedig nincs értelme annak, hogy most ujból elkezdjem megirni azt, amit a BIBLIA ir erről. Ha a Lukács 4:5-7---ig nem volt elég meggyőző, akkor ujból idézem neked a János 14:30-as verset, amely igy szól: "Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme és én bennem nincsen semmije." Ezt maga Jézus mondta a tanitványainak.
Vajon milyen 'fejedelmet' emlit itt?
A világ állapota vajon nem bizonyitja azt, hogy Sátán
uralkodik?
Még emlitetted az Őrtorony folyóiratot. Ugy látszik, nem olvastál még egyet sem. Mert ha olvastad volna, rájöttél volna, hogy abban egyetlen szó nincs, ami ne a Bibliából lenne véve. Az Őrtorony folyóirat csak egy SEGÉDESZKÖZ. Mindig egy Bibliaverset, vagy történetet segit még jobban megérteni. Miközben kifejti az értelmezést, nagyon sok Bibliaidézettel támasztja alá. Ezek a Bibliaversek mindig kapcsolódnak egymáshoz. Teljesen logikusan fejti ki az adott témát. Tehát nem az ŐRTORONY az amiből tanulunk, hanem a BIBLIA.
De hiába is irom, ahogy fentebb irtam, eleve előitélettel vagy mindezek iránt. Másként az idézett verseket elfogadtad volna, de még ezeket is kétségbe vonod. Más vallásban is vannak segédeszközök, könyvek, füzetek. Azokat miért nem emlititek?
U.i.: Semmi neheztelés nincs bennem irántad. Ugy veszem, hogy 'eszmét cseréltünk' szeretettel. Üdvözlettel: Judit!

"Ha figyelmesen elolvastad volna amit előzőleg irtam, ott több idézetet is beirtam. Mindezt a Károli Bibliából. Ott teljesen világosan kifejti, hogy e világ uralkodója Sátán. "
Elolvastam, de egyik ige sem támasztja alá a hipotézisedet, miszerint Isten átengedte volna neki az uralmat. Hogy az emberek felett van-e uralma, az pedig az emberektől függ, nem Istentől.
"Még emlitetted az Őrtorony folyóiratot. Ugy látszik, nem olvastál még egyet sem."
De igen, hittársaid jó pár cikket elolvastattak már. Nagy részüknek köze nem volt a Bibliához, hanem valami Tanú féle világnézeti propagandát erőltetett, mondjuk az evolúció tagadását.
A másik felében ugyan próbált a Bibliára alapozni, de semmi mást nem tett minthogy tényként magyarázott bele olyan dolgokat a Szentírásba, amik valójában sehol nem kerültek bizonyításra, de alátámasztani látszottak valami Jehova Tanúi féle tanítást.
Amelyeket csak olvastam, egyetlen cikk nem volt ami teret hagyott volna a gondolkodásnak, hanem kész tények elé állította az olvasót a legapróbb részletekig, hogy "nesze, ezt kell feltétel nélkül elhinned, mert mi ezt mondjuk neked". És mindazt amit a Bibliából is vett, bár lehet hogy egyes igéket épp úgy is lehet értelmezni ahogy ti teszitek, de ez nagyon fontos, LEHET! Az Őrtorony viszont semmilyen bizonyítási folyamatot nem vezet le sehol, semmilyen teret nem hagy az értelmezésnek. A szervezet értelmezi valahogy, és gyakorlatilag Isteni szintű tévedhetetlenséggel kijelenti, hogy ha ezt ő így értelmezte, akkor ez így van, ezt kötelező kiolvasni az alábbi igékből, mert ha mást látsz bele akkor kiközösítünk mint hitehagyottat...
Szóval az Őrtorony folyóirat (bár lehet hogy ezt próbálják lenyomni a torkotokon) egyáltalán nem segédeszköz, hanem egy előregyártott ideológia és a Biblia félremagyarázásának erőltetése.
Ja, és mellesleg az eredeti kérdésemre még mindig nem válaszoltál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!