A Biblia hol írja azt, hogy a Isten a Sátánt tette meg a Föld urává?

Sehol nem ír olyant a Biblia,hogy Sátánt tette volna meg a világ urává, csak annyit ír,hogy kitette a szűrét a mennyből és most itt garázdálkodik a földön.
Egy Úr csak akkor lehet úr ha minden az ővé és minden alatvalójával szabadon rendelkezhet.
De Sátán ezt nem teheti meg, csak annyit tehet amennyi meg van engedve neki.
1Pét 5:8-9
Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:
A kinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.
Mint láthadod Sátán csak akkor lehet az urad ha behodólsz neki másképp meg nem rendelkezik az életeddel.

Azt írja hogy e világ ura a Sátán, de ezt nem úgy kell érteni hogy Isten neki adta a Földet. Hanem hogy azok felett a "világi emberek" felett van uralma, akik azért fordultak el Istentől, mert bedőltek az Ördög hazugságainak.
Érted, ha te mondjuk hallgatnál minden szavamra, akkor is ha átverlek, akkor nekem uralmam van feletted. De ez az uralom csak addig létezik amíg te önként szót fogadsz nekem. Ha nem hallgatnál rám, akkor nem létezne ez az uralom, magyarázhatnék neked akármit.

Így sehol.
Isten a Föld urává az embert tette: 1Móz1:28
Aztán a bűneset következménye, hogy az ember azt is átadta a Sátánnak...

Isten nem tette meg a sátánt a föld urává, de Jézus mégis az e-világ fejedelmének nevezi őt. Hogyan lehetséges ez?
Úgy, hogy a mennyből ki lett vetve, le a földre. Itt pedig akiket bír elcsábít, és a ravaszsága révén sokakat elcsábított, vallásokat, királyokat, népeket, akik ha tudatlanul is, de őt szolgálják.
Máté4.8. Ismét magával vitte Őt az ördög (diabolos) egy rendkívül (roppant) magas hegyre és megmutatta neki a világ minden királyságát és dicsőségüket.
Máté4.9. És (ezt) mondta néki: ezt mind neked adom majd, ha leborulsz és imádsz engem (hódolsz nekem).
Máté4.10. Ekkor mondta neki Jézus: menj el (távozz) Sátán ! Mert meg van írva, Uradat, Istenedet imádd és csak Neki adj Isten(nek járó) tiszteletet
János16.9. A bűnről: hogy nem hisznek bennem,
János16.10. az igazságosságról pedig, hogy az Atyához megyek és többé nem láttok engem,
János16.11. az ítéletről pedig, hogy e világ fejedelme el van ítélve.

Kedves Kérdező!
Ha elolvasod a Lukács 4:5-8-ig terjedő verseket, ott ezt olvashatod: "Majd felvivén Őt az Ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki a föld minden országait, egy szempillatásban.
És monda néki az Ördög:Neked adom mindez a hatalmat és ezeknek dicsőségét, MERT NÉKEM ADATOTT, ÉS ANNAK ADOM AKINEK AKAROM. Azért ha te engem imádsz, mindezt a tied lesz."
Jézus nem mondta Sátánnak, hogy hazudik. Jézus tudta, hogy valóban Sátán uralja a világot. Mert hogyan ajánlhatna fel valaki valamit, amivel nem rendelkezik?
És valóban, ez a világ Sátán tulajdonságait tükrözi vissza Ezért vannak háboruk, öldöklések, bünözés, igazságtalanságok...stb. Ha Isten uralkodna, akkor a földön béke és szeretet lenne.
De hogy miért történt az, hogy Sátán uralkodik, azt is a Bibliából tudhatjuk meg. Ha kérdésed van, szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!

A sátán a hazugság fejedelme, én azért nem hinnék neki ennyire lelkesen.
Egyébként Jézus még valamit mond neki amikor megkísértette: "Ne kísértsd Uradat, Istenedet."
Ezt is érdemes lehet picit átgondolni.

Kedves Válaszadó!
Nem én fogadom el tényként amit Sátán mondott. Hanem maga Jézus is. Nem szállt vitába Sátánnal, tudta hogy a valóságot mondja.
De ha nem elég ez az idézet, kérlek olvasd el a János I. 5:19-es versét, amely igy szól: "Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel."
A János 14:3O - "Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme, és én bennem nincsen semmije." /Ezt Jézus mondta a tanitványainak./
A Korintus II. 4:4 - "Akikben E VILÁG ISTENE megvakitotta a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, aki az Isten képe."
Mindezeket a Károliból idéztem.
Gondolod, hogy Isten uralkodna, akkor ilyen állapotok lennének a földön? Isten MAGA A SZERETET. Az Ő uralma alatt béke és szeretet lesz. Üdv: Judit!

Judit
1. A "nem teszem szóvá" nem szinonimája az "igazad van"-nak.
2. Te komolyan Istennel egyenlő rangra emeled a Sátánt uralkodóként? O.o
3. A kommented egyetlen mondata sem volt válasz az általam feltett kérdésre. Szóval újra, ez az uralkodó Sátán a te egyéni meglátásod vagy ez is Őrtornyos tanítás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!