Milyen bibliai igeszakaszok vannak az idegeskedessel kapcsolatban?
(Filippi 4:6, 7) 6 Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindenben az ima és a könyörgés által hálaadással együtt tárjátok kéréseiteket az Isten elé; 7 és az Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által.
(Máté 6:25) 25 Ezért azt mondom nektek, hogy ne aggódjatok tovább a lelketek miatt, hogy mit fogtok enni, . . .
(1Péter 5:7) 7 miközben minden aggodalmatokat őrá vetitek, mert ő törődik veletek.
(2Korintusz 2:4) 4 Mert sok nyomorúságból és szívbeli gyötrelemből írtam nektek . . .
A Biblia szereplői között sok olyan ember volt, akik bizony ilyen stressz hatásokon keresztül éltek, aggodalommal, felzaklatott állapotban.
Igen Egy Jehova, De az nem Én vagyok.
A nevemet tekintve nem így hívnak. :)
Ezék 35:11
Annakokáért élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy a te haragod és fölgerjedésed szerint cselekszem veled, a melylyel te cselekedtél irántok való gyűlölségedből; és megjelentem magamat közöttök, mikor megítéllek.
Ef 4:31
Minden mérgesség és fölgerjedés és harag és lárma és káromkodás kivettessék közületek minden gonoszsággal együtt;
Kol 3:8
Most pedig vessétek el magatoktól ti is mindazokat; haragot, fölgerjedést, gonoszságot és szátokból a káromkodást és gyalázatos beszédet.
Mrk 10:14
Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede és monda nékik: Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.
ApCsel 14:2
A kik azonban a zsidók közül nem hivének, felindíták és megharagíták a pogányoknak lelkét az atyafiak ellen.
Róm 13:5
Annakokáért szükség engedelmeskedni, nem csak a haragért, hanem a lelkiismeretért is.
1Kor 10:22
Vagy haragra ingereljük az Urat? avagy erősebbek vagyunk-é nálánál?
Ef 4:26
Ám haragudjatok, de ne vétkezzetek: a nap le ne menjen a ti haragotokon;
Van pár ami az idegeskedéssel kapcsolatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!