Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen bibliai igeszakaszok...

Milyen bibliai igeszakaszok vannak az idegeskedessel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nem vagyok ideges, csak kivancsi :D

2017. jan. 28. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
25%

(Filippi 4:6, 7) 6 Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindenben az ima és a könyörgés által hálaadással együtt tárjátok kéréseiteket az Isten elé; 7 és az Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által.

(Máté 6:25) 25 Ezért azt mondom nektek, hogy ne aggódjatok tovább a lelketek miatt, hogy mit fogtok enni, . . .

(1Péter 5:7) 7 miközben minden aggodalmatokat őrá vetitek, mert ő törődik veletek.

(2Korintusz 2:4) 4 Mert sok nyomorúságból és szívbeli gyötrelemből írtam nektek . . .

A Biblia szereplői között sok olyan ember volt, akik bizony ilyen stressz hatásokon keresztül éltek, aggodalommal, felzaklatott állapotban.

2017. jan. 28. 15:35
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
Egy Jehova mindenre tud írni valamit!
2017. jan. 28. 16:36
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Igen Egy Jehova, De az nem Én vagyok.

A nevemet tekintve nem így hívnak. :)

2017. jan. 28. 17:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezék 35:11

Annakokáért élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy a te haragod és fölgerjedésed szerint cselekszem veled, a melylyel te cselekedtél irántok való gyűlölségedből; és megjelentem magamat közöttök, mikor megítéllek.

Ef 4:31

Minden mérgesség és fölgerjedés és harag és lárma és káromkodás kivettessék közületek minden gonoszsággal együtt;

Kol 3:8

Most pedig vessétek el magatoktól ti is mindazokat; haragot, fölgerjedést, gonoszságot és szátokból a káromkodást és gyalázatos beszédet.

Mrk 10:14

Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede és monda nékik: Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.

ApCsel 14:2

A kik azonban a zsidók közül nem hivének, felindíták és megharagíták a pogányoknak lelkét az atyafiak ellen.

Róm 13:5

Annakokáért szükség engedelmeskedni, nem csak a haragért, hanem a lelkiismeretért is.

1Kor 10:22

Vagy haragra ingereljük az Urat? avagy erősebbek vagyunk-é nálánál?

Ef 4:26

Ám haragudjatok, de ne vétkezzetek: a nap le ne menjen a ti haragotokon;

Van pár ami az idegeskedéssel kapcsolatos.

2017. jan. 28. 21:22
 5/5 anonim ***** válasza:
"Dávidé. Ne bosszankodjál az elvetemültekre, ne irígykedjél a gonosztevőkre. Mert hirtelen levágattatnak, mint a fű, s mint a gyönge növény elfonnyadnak. Bízzál az Úrban és jót cselekedjél; e földön lakozzál és hűséggel élj. Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti. Felhozza a te igazságodat, mint a világosságot, és a te jogodat, miként a delet. Csillapodjál le az Úrban és várjad őt; ne bosszankodjál arra, akinek útja szerencsés, se arra, aki álnok tanácsokat követ. Szünj meg a haragtól, hagyd el heveskedésedet; ne bosszankodjál, csak rosszra vinne! Mert az elvetemültek kivágattatnak; de akik az Urat várják, öröklik a földet. Egy kevés idő még és nincs gonosz; nézed a helyét és nincsen ott. A szelidek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben." (Zst 37, 1-11)
2017. jan. 28. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!