Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúja lánnyal éltem...

Jehova Tanúja lánnyal éltem nyolc hónapig. Milyen büntetést kaphat a vénektől?

Figyelt kérdés
Persze titokban éltünk együtt. Az egyik vénnek mondta, hogy paráznaságot követett el, nem azt, hogy együtt élt egy "világi"férfivel.
2017. jan. 29. 06:39
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
0%

Talán annyit, hogy ezek nem egy kis emberi gyengeségből elkövetett dolgok, hanem a felsorolásban szereplő tettek halálra ítélt cselekedetek.

(Efézus 5:3) 3 Paráznaság és bármiféle tisztátalanság vagy kapzsiság még csak ne is említtessék közöttetek, mint ahogy szent emberekhez illik,

(1Korintusz 6:9, 10) 9 Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát.

(Jelenések 21:8) 8 De a gyávák, hitetlenek, szennyükben undorítók, gyilkosok, paráznák, spiritizmust gyakorlók, bálványimádók és az összes hazug osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban lesz. Ez jelenti a második halált.”

(Efézus 5:5) 5 Mert azt tudjátok és magatok is felismeritek, hogy egyetlen paráznának vagy tisztátalannak vagy kapzsinak — azaz bálványimádónak — sincs semmi öröksége a Krisztus és az Isten királyságában.

(Galácia 5:19–21) 19 A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, és ezek azok: paráznaság, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, 20 bálványimádás, spiritizmus gyakorlása, ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység, haragkitörések, perlekedések, meghasonlások, szekták, 21 irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát.

(Kolosszé 3:5, 6) 5 Öljétek meg azért földi testtagjaitokat a paráznaság, a tisztátalanság, a nemi vágyakozás, a káros kívánság és a mohóság dolgában, ami bálványimádás. 6 Ezek miatt jön az Isten haragja.

2017. jan. 29. 17:43
 22/41 anonim ***** válasza:
0%

Talán ha megfigyeled Jézus a gyülekezeteknek írt levelében ezt mondja:

(Jelenések 2:20) 20 Mindamellett felrovom neked, hogy megtűröd Jezabelt, azt az asszonyt, aki prófétanőnek nevezi magát, és úgy tanítja és vezeti félre rabszolgáimat, hogy paráznaságot kövessenek el, és bálványoknak áldozott dolgokat egyenek.

azok akik megtűrik a paráznaságot, azok nem tartják tisztának a maguk edényét, és a gyülekezetüket sem,

S Isten áldását szeretnék élvezni.....?

2017. jan. 29. 17:45
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Living Witness!

Abban eggyetértek veled,hogy a hívőknek tisztán kell magukat tartani,de mint ahogy már írtam,senki nem képes élete végéig olyan életet élni,amit Isten elvárna tőlünk.Egyszerüen nem tudunk megfelelni ennek a mércének Jézus keresztáldozata,nélkül.

A zsidók sem tudtak teljesen megfelelni az ószövetségben ennek a mércének,küönben nem lett volna bünökért való áldozat.És úgy gondolom,hogy senki nem képes egész életén keresztül úgy élni,hogy ne kövessen el valamilyen bünt.Mint ahogy Jakab apostol írja a 2/10-ben

Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is,de vét egy ellen,az egésznek megrontásában bünös.

2/11

Mert aki ezt mondotta,ne paráználkodj,ezt is mondotta:ne ölj.És ha nem paráználkodsz,de ölsz,törvényszegővé lettél.

Ha az ember képes volna a törvény minden eggyes pontját betartani,akkor az emberiségnek nem lett volna szüksége Megváltóra.De az emberiségnek nagyon is szüksége van arra a csodállatos Megváltói munkára,amit Jézus elvégzett értünk.

Ne érts félre kérlek.Nem propagálom a bünt.Nem azt mondom,hogy most már bármit csinálhatunk,mert Isten megbocsát.Én nem ezt mondom.

De vannak élethelyzetek amikor az ember megbotlik,és megbánja,és visszagondolva rájön,hogy hibát követett el,hogy másképp kellett volna tennie azt,amit rosszul csinált.

De ehhez fel kell növekedni és foglalkozni kell az igével.És ez nem jön azonnal.

Mint ahogy az 1János 2/1-ben is olvashatjuk:

Én fiacskáim,ezeket azért írom néktek,hogy ne vétkezzetek.És ha valaki vétkezik,van SZószólónk az Atyánál az Igaz Jézus Krisztus.2/2És Ő engesztelő áldozat a mi vétkeinkért,de nemcsak a miénkért,hanem az egész világért is.

A bünbocsánatra viszontt joga van a hívőnek,az 1János 1/9 szerint,ha azt megvallja Istennek.

Mert mi a bün?Nem -e egy céltévesztés?Nem -e ahhoz lehet hasonlítani amikor célba akar az ember lőni,és mellélősz?

És teljesen mindegy hogy mennyivel lőttél mellé,még ha csak 1 miliméterrel is tévesztetted el a célt már célt tévesztettél.

Lehet,hogy valaki paráználkodott,de az sem kisebb bün,amikor egy hívő ezt megítéli.

Nem a mi dolgunk hogy mások dolgait megítéljük.Mert aki őt elhívta,képes arra is hogy ha vétkezik,akkor majd kiigazítja.

2017. jan. 29. 20:15
 24/41 anonim ***** válasza:

living witness:

Egy szövegkritikai kérdést nem teológiai szempontok alapján kell megindokolni. Ezt talán te is tudod, csak most azért csinálod ezt, mert a szervezeted másképp látja a dolgokat.

A (Jn 7,53-8,11)-et szövegkritikai szempontból a tudósok szerint semmi nem indokolja, hogy kidobják a Bibliából. A legújabb Nestle-Aland kiadásban nem minden vers volt ilyen szerencsés, van, ami már nincs benne. Az Újszövetség eredeti szövegével foglalkozó szakemberek ma a Szentírás részeként tekintik az érintett szakaszt, azzal a különbséggel, hogy jelzik, szövegkritikailag problémás.

Az eredeti, görög nyelvű Újszövetség legújabb tudományos kiadása a nestle aland novum testamentum graece 28.

Annyira új, hogy a Magyar Bibliatársulat új protestáns fordításának revíziója, a 27-es alapján készült 2014-ben.

Én azonban már a 28-as verzióból készített fordítást olvasom, tehát szerencsés vagyok. És ebben a kiadásban egyébként történt még olyan változtatás, ami Jehova tanúinak biztosan nem tetszene. :D Az Őrtorony éppen ezért nem is valószínű, hogy a jövőben ez alapján revideálná a kiadását. Inkább megmaradnak az ősrégi, elavult szövegeknél, meg a speciális "fordításuknál", amiken a modern bibliatudomány már vagy túl lépett, vagy eleve el sem fogadja.

LOL egy helyzet.

Dante

2017. jan. 29. 20:48
 25/41 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyunk együtt azóta, hogy közöltem az édesanyjával együtt élek a lányával. Szeretjük egymást, de most azon van, hogy bünmegbánást kell neki tanúsítani. Meddig tart a "bünmegbánás"?
2017. jan. 29. 21:12
 26/41 A kérdező kommentje:
Sajnos az egész családja jt.De én tudom, érzem, ez neki egy kényszer mert ebbe nőtt fel!De már általam kezdi érezni, élvezni a valós világot!
2017. jan. 29. 21:16
 27/41 A kérdező kommentje:
De még most a megfelelési kényszer arra vitte,hogy neki most bűnhődnie kell! Ez most történt januárban. Most a nővérénél lakik (jt)ők is.Anyja nekem állt"elvettem a lányságát" Szegény,nem én voltam,, én csak a második. Szeretem a lányt, sokat kell rá várnom?
2017. jan. 29. 21:22
 28/41 anonim ***** válasza:

#23.

Isten nem kér lehetetlent. Ellenben nem íratta volna le.

S nem írja oda, hogy ez halált érdemlő.

Régen is halállal büntette, és azon a napon sem fog másként dönteni.

Sajnos a Jézus halálára érvelve gondolkodnak úgy, hogy annyira nem lehet szigorúan venni.

Ez nagy baj.

2017. jan. 29. 21:23
 29/41 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező

Sajnálom, próbállak megérteni, persze ez nem olyan egyszerű.

Azt azért jó volna tudni, hogy a lányka mennyi idős.

S ha a szüleinek hazudott, mert ugye nem Te vagy az első az életében, nos....tulajdon képen téged is befeketített, és még sajnálod.

Nos nem tudom érted-e amire gondolok....

2017. jan. 29. 21:32
 30/41 anonim ***** válasza:

Dante, hol kapható az általad említett Biblia? Érdekelne. :)

living witness: Már ne is haragudj, de amit csinálsz, az gyomorforgató.. Először azzal jössz, hogy össze kéne házasodniuk, ha nem bírnak magukkal, most meg hirtelen, ahogy látod, hogy van némi remény, hogy a szektátok visszahúzza magába a lányt nekiállsz őt befeketíteni. Megjegyzem, hogy azt a lányt, aki amúgy a hitetek szerint elvileg a testvéred és te mégis ítélkezel és hazugnsk nevezed a kérdező előtt, amitől nyilván azt várod, hogy szétszakîtja őket. Színtiszta politikai intrika..

2017. jan. 29. 22:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!