A lildle be voltam és meg próbált volna a haverom el lopni egy headsetet és rajta kapták a kamerán van felvétel és rendörők is voltak! Milyen büntetést kaphat ezért!?
Én úgy tudom, hogy pár éve a bolti lopásért vagy pénzbírságot fizetsz, vagy leülöd (pár nap, gondolom a lopás értékétől is függ)
Aztán vagy nem, ne kövezzetek meg, ha nem így van.
Amennyiben az értéke nem éri el az 50.000ft-ot és nem történt áruvédelmi eszköz eltávolítása akkor szabálysértésre elkövetett lopásról beszélünk. Amennyiben történt áruvédelmi eszköz eltávolítása az már lopás vétsége.
Amennyiben szabálysértés történt fizet egy összeget és annyi!
Ha lopás vétsége történt nehezebb az ügy 2 évig terjedő szabadságvesztéssel, pénzbüntetéssel vagy közmunkával lehet szankcionálni.
Amennyiben megbánást tanúsít, együttműködő a hatóságokkal, elismeri a tettét, első esete akkor megúszhatja olcsón, legrosszabb esetben is felfüggesztett büntetést kap, de letöltendőt kizárt!
1-1,5 év hercehurca...nem irigylem a haverodat!
Majd értesítik mikor hova kell mennie és mit kell csinálnia. Menjen oda és csinálja azt amit mondanak, hülyeség lenne nem együttműködnie..
1600 forint miatt kétlem, hogy nagyon leültetnék, tizet vmekkora bírságot és annyi... de legközelebb már nem ússza meg ennyivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!