Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Magyarországi Jehova Tanúi...

A Magyarországi Jehova Tanúi vezérkarának van tudomása arról, hogy milyen viták vannak itt a gyakorikerdesek-ben a szervezetről és a tanúkról?

Figyelt kérdés

2017. jan. 28. 09:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
83%

Persze, már jelentettem a vezérkarnak, a büntetésem 30 botütés. Ja, és nyilvánosan megfedtek.

:D

2017. jan. 28. 19:31
 12/30 anonim ***** válasza:
94%

kedves living witness

7 es vagyok

tőled idéztem, te írtad, akkor most hogy is van ez?

itt dagonyázol a fertőbe a vénjeitek meg engedik?

te magad mondtad hogy más országokban még ellenségesebbek mint itt, tehát akkor ellenséges de mégse?

az a baj egyik szavaddal ütöd a másikat, amikor erre valaki felhívja a figyelmed és persze jót röhög hisz "bort iszol vizet prédikálsz" akkor ellenségesnek tünteted fel

nem vagyok én sem ellenséges csak szeretem a tényeket, tény az amit mindegy hogy alulról, felülről, jobbról vagy balról nézünk mindenki ugyan azt mondja

ha egy ember 2 félét mond az önellentmondás

2 oka lehet az egyik a gyakoribb az hogy hazudik, a másik hogy valamilyen hasadt személyiségzavara van és elfeledi reggel bevenni néhanapján a gyógyszerét (igazából van egy harmadik is hogy 1 felhasználónéven járnak ide a vének osztani az észt)

2017. jan. 28. 19:46
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok.

Szerintem azért kicsi ehhez ez a fórum.

kb. mintha azt hinnénk, hogy az érsekség nyomon követi az itt zajló vitát.

2017. jan. 28. 22:45
 14/30 anonim ***** válasza:
85%

Vidiripi

Living witness!

"Én a Biblia Istenének köteleztem el magam."

Nem! Ezt illetően tévedésben vagy! Így emlékeztetlek arra hogy kinek is kötelezted el magadat! Egy szervezetnek kötelezted el magadat!

"Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova tanújaként isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"

Kérdés az hogy ezt melyik bibliai ige támasztja alá. A válasz az hogy egyik sem!

Tehát ezt vedd figyelmeztetésnek ami arra irányul hogy pontos ismereted legyen!

2017. jan. 28. 23:31
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
A 12es válasz felvetése nekem még eszembe sem jutott. Érdekes teória.
2017. jan. 29. 10:06
 16/30 anonim ***** válasza:
16%

En magam is Jehova egyik Tanuja vagyok. Koztunk vannak olyanok, akik korabban ateistak, agnosztikusk, katolokusak, reformatusok, evangelikusok,babtistak, zsidok muszlimok stb. voltak. Tulnyomo tobbseguk" orokoltek korabbi vallasukat, vagy vilagnezetuket. Nalunk nincs hitbeli orokseg.Nincs csecsemo keresztelés, s nincs a Szervezetunk vezetoi reszérol sem mifele kényszer. Midnyajan szabad akaratunkbol, a Bibliabol megszerzett ismeret folytan lettünk Tanúk. Senki nem " hajszolt a Tanúk soraiba. En 13 evig ateistakent, megfigyelve a Tanukat, győződtem meg arról, kizarolag a Karoli forditasu "Szent Biblia" alapjan,hogy az igazsagot kepviselik. Egyenenkent termeszetesen sok jó es rossz tulajdonsaggal, hajlammal rendelkezo tokeletlen, de a Teremtő Jehova Isten irant elkötelezett emberek.Ki, hogy tud megkuzdeni,rossz hajlamaival egyenenkent valtozo. De figyelembe veszik keresztenyi eletuk soran a Szent iras isteni alapelveit, torvenyeit, elvarasait SZELEKCIOK nelkul. Mate7/21-23,22/7-10,24/9-14,28/18-20, 1Janos5/1-3.

"Kedves Dante" es tarsai! Hasznaljatok csak a Karoli Bibliat minnel korabbi kiadas annal jobb! /Mellesleg ugyanaz szerepel benne mint az altalatok le degradalt Ujvilag forditasban is./

Oroszorszag? Tortenelmi teny, hogy mindig ig diktatorikus hatalom volt! Soha nem vettek figyelembe a szabad vallas gyakorlast. A GULAG intezmenyet is arra talaltak ki, hogy vallasi es egyebb ellensegeiket elzarjak a kulvilagtol.Soha ne itelj meg egy nepet az aktualis hatalom s vegrehajto szervezeteinek tettei miatt!

2017. jan. 29. 11:22
 17/30 Alex Fly ***** válasza:
94%
Utolsónak csak egy megjegyzés: miért használjak minél régebbi Károli-fordítású Bibliát, amikor annak keletkezésekor sem a bibliai szövegek ismerete, sem a magyar nyelv nem állt a mai fejlettségi fokán; amikor rendelkezésre állnak az újabb eredményeket figyelembe vevő újabb és pontosabb szövegek?
2017. jan. 29. 13:15
 18/30 anonim ***** válasza:
89%

"Kedves Dante" es tarsai! Hasznaljatok csak a Karoli Bibliat minnel korabbi kiadas annal jobb! /Mellesleg ugyanaz szerepel benne mint az altalatok le degradalt Ujvilag forditasban is./"

>Egyrészt nem ugyanaz szerepel benne, ez csak a Károli Bibliának egy rendkívül felszínes ismerete után lehet mondani. Régen voltak erről viták itt az oldalon, keress vissza. Az UVF több helyen eltér tőle - természetesen ott, ahol ellent mondd az Őrtorony alaptanításainak (pl. krisztológia, eszkatológia).

Másrészt az UVF-et a hazai szakma rendkívül negatívan ítélte meg, erről az imént már írtam. Az Őrtorony egyébként az elmúlt több mint 60 év alatt soha nem volt képes arra, az UVF védelmét a szakmai közösség elé tárja. Hazai részről simán megtehette volna, hogy felveszi a kapcsolatot a Magyar Bibliatársulattal, és megvédi a kiadványát. Ehelyett a saját honlapján ír róla, és tesz fel filmet, amikhez hozzászólni kívülállóknak természetesen nem lehet.

Harmadrészt bár Károli sok esetben jobban fordít, mint az Őrtorony, bibliatudományi szempontból azonban elavult fordítás. Annál vannak jobbak is, amelyek tudományosan korrektek, és én azokat olvasom - amellett, hogy odafigyelek az eredeti szövegre is.

Negyedszer ajánlom ezt a honlapot neked:

[link]

Az UVF-ről van egy külön tanulmány a lap alján, a címe:

"JW.ORG - Rájuk bízták a fordítását?" - ajánlom elolvasára

Üdv, Dante

2017. jan. 29. 13:46
 19/30 anonim ***** válasza:
35%
10-es, milyen fenyegetésre gondolsz?
2017. jan. 29. 17:27
 20/30 anonim ***** válasza:
91%

Vidiripi

"Koztunk vannak olyanok, akik korabban ateistak, agnosztikusk, katolokusak, reformatusok, evangelikusok,babtistak, zsidok muszlimok stb. voltak."

Ez kíváncsivá tett! Vajon milyen arányban oszlanak meg a más vallásokból lett tanúk az ateisták és a muszlimok? Van ilyen statisztika?

"Nalunk nincs hitbeli orokseg.Nincs csecsemo keresztelés, s nincs a Szervezetunk vezetoi reszérol sem mifele kényszer."

Amennyiben ilyesmit írsz akkor nem vagy tisztában a szervezeted történelmével.

Igen is van hitbeli örökség. Lehetséges lenne hogy ex-adventista az ne lenne Jehova tanúi között? A lényeg az hogy adventista hitbeli örökséggel rendelkeztek. S ez a mai napig fellelhető a közös gyökerek. Majd egyszer ha időd engedi keress egy adventistát és beszélgess vele! Meg fogsz lepődni hogy mennyi közös pontot találsz majd. Természetesen ellentétes pontok is lesznek!

Csecsemő keresztelés a legtöbb egyházban nem bevett gyakorlat.

"Midnyajan szabad akaratunkbol, a Bibliabol megszerzett ismeret folytan lettünk Tanúk."

Van néhány ellentétes vélemény azok részéről akik Jehova tanúja családban nőttek fel. De bizonyára az ő véleményük nem számít!

"En 13 evig ateistakent, megfigyelve a Tanukat, győződtem meg arról, kizarolag a Karoli forditasu "Szent Biblia" alapjan,hogy az igazsagot kepviselik."

Bizonyára képviselnek valamilyen igazságot, de hogy az nem isteni igazság az biztos. S ezt onnét tudom hogy Isten nem változik s ha ő nem változik akkor az igazságai sem változnak. Ezzel szemben az Őrtorony "igazságai" folyamatosan változnak. Kizárt dolog hogy akkor ezek isteni igazságok!

"Egyenenkent termeszetesen sok jó es rossz tulajdonsaggal, hajlammal rendelkezo tokeletlen, de a Teremtő "..." Isten irant elkötelezett emberek."

Ahogyan minden hívő emberre jellemzőek ezek.

"Hasznaljatok csak a Karoli Bibliat minnel korabbi kiadas annal jobb! /Mellesleg ugyanaz szerepel benne mint az altalatok le degradalt Ujvilag forditasban is./"

Azért kell a minnél régebbi Károli Biblia mert abban szerepel a "jehova" szó! Ez oka!

De már van PONTOS ismeretünk ezt a szót illetően és tudjuk hogy ez hibás!

S abban nagyon-nagyot tévedsz hogy ugyan az szerepelne a két fordításban!

Máté 20:28 Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét váltságul adja sokakért.

(Máté 20:28) Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és hogy lelkét váltságul adja cserébe sokakért.”

Kitalálod melyik az Ú.V.F.?

2János 1:10 „… soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha.”

2Ján 1:10 Ha valaki hozzátok megy, és nem ezt a tanítást viszi, ne fogadjátok be házatokba, és ne köszöntsétek,

Érdekes hogy a „soha” szót csak az ÚVF tartalmazza több fordítás az nem. De annak eldöntése hogy ez mekkora jelentőséggel bír az már nem az én dolgom.

Lukács 1:27 egy szűzhöz, aki a Dávid házából való József nevű férfiúnak volt eljegyezve. A szűznek pedig Mária volt a neve. 28 Bement hozzá az angyal, és azt mondta neki: Örülj, kegyelembe fogadott! Az Úr veled van, áldott vagy te az asszonyok között.

(Károli)

Lukács 1:27 egy szűzhöz, aki a Dávid házából való, József nevű férfi jegyese volt; a szüzet pedig Máriának hívták. 28 És az angyal, amikor bement eléje, így szólt: „Légy üdvözölve, te nagy kegyben részesített asszony, Jehova veled van.”

(Ú.V.F.)

2017. jan. 29. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!