Mi lenne a legjobb megoldás?
Református családból származom egy olyan településről, ahol ha az emberről kiderül, hogy nem istenfélő, akkor már rossz embernek titulálják. Az egyetlen iskola is egyházi intézmény és ebből kifolyólag én is ebben a neveltetésben részesültem. Egyszer már megtértem (lehet többször is csak nem emlékszem), de valami mindig volt, ami kibillentett a vallásomból.
Nos, jelenlegi helyzetemben azt mondanám, hogy boldogan eléldegélnék ateistaként, de akárhányszor erre a döntésre jutnék, mindig előjön egy roppant fenyegető érzés, miszerint ha nem hiszek Istenben, akkor baj fog történni velem vagy valamelyik szerettemmel. Ebben még úgy ahogy hiszek is, hogy az emberi agy képes bevonzani dolgokat, de a belém vetett keresztény neveltetés miatt nem merek sokáig "hitetlenként" élni.
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás a számomra?
Segítsetek!
A kérdésed meg a kommentjeid alapján szerintem keress fel egy pszichológust.
"előjön egy roppant fenyegető érzés", "már jön is az emlegetett előérzet" - ezek pszichikai dolgok.
S ha neked ezekkel nem tudsz mit kezdeni már hosszú távon (pl. ellenben velem) akkor szerintem egy szakember tudná a legtöbbet segíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Személy szerint nem hiszek Istenben, vagyis úgy gondolom, hogy nem. Csak ezt az elhatározást megnehezíti a neveltetésem.
Még mindig logikusabbnak találom Darwin elméletét, mint a Bibliában leírt teremtés történetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!