Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lenne a legjobb...

Szerintetek mi lenne a legjobb a megoldás? (SOS)

Figyelt kérdés

Problémám:

Nem bírok beilleszkedni az osztály közösségbe.Egész szünetbe ülök a padba és nézek ki a fejemből.Volt eddig 1-2 "barátom" de beteg voltam és azóta nagyon furcsák velem, mintha utálnának.Nincs semmi kedvem iskolába menni...jegyeim nagyon leromlottak már 4 tantárgyból bukásra állok.Egyszerűen nem tudok mit tenni ellene.Ismerőseim azt mondják menjek másik suliba.Én is erre gondolok. De van egy "kis" gond.Ez nem más mint anyum.Azt mondja ha elkezdtem csináljam is végig.Ezzel egyet értek de így nem bírom.

Nem foglya fel hogy megbukok ez miatt(is).

Mit tennénet a helyembe?

2010. nov. 14. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Először is próbálj beilleszkedni. Lehet, hogy most még nem megy, de próbálkozz. Légy mindenkivel kedves, próbálj közeledni feléjük.

Semmiképpen ne ülj egyedül szünetekben. Menj oda emberekhez, akikkel eddig jóban voltál, kezdeményezz beszélgetést. Akármiről. Kérdezd meg, hogy nekik is nehezen ment-e a matek házi, mert te nagyon megszenvedtél vele. Vagy hogy nem tudja-e merre van valami, segítene-e egy mondatot lefordítani angolból, stb. A lényeg, hogy próbálkozz.

Ha már bátrabb leszel, azokkal is próbáld meg, akikkel eddig nem voltál jóban.

Tudom, hogy nem egyszerű csak így odamenni valakihez, én ugyanezt éltem át, mint te. Én viszont nem változtattam, és az összes gimis évem így telt el. Rossz volt... Neked most itt a lehetőség, változtass.

2010. nov. 14. 19:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Valamennyire a barátaid, a betegség után meg már nem? És te nem kérdezed meg tőlük, hogy mi a bajuk veled? Lehet hogy semmi bajuk, csak annyi hogy ott ülsz és gyártod az elméleteket, hogy így utálnak, meg úgy utálnak.
2010. nov. 14. 19:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem hogy mi a bajuk és csak annyit mondtak hogy "már unjuk a sok betegségeidet-.-". Összessen 2 hétig voltam mandula gyulladás miatt.Na most erról nem tehetek hogy ennyi ideig kiírtak.
2010. nov. 14. 19:44
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem az van hogy nem merek odamenni mert már mentem oda különböző indokokkal de olyankor is elég durván közölták hogy menjek onnan.Szóval nem nagyon próbálkozok azzal hogy bevágódjak náluk.
2010. nov. 14. 19:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Fogadd el. Nekem sikerült. Az iskolába nem barátkozni, hanem tanulni mész. (most lehet lepontozni...)
2010. nov. 14. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nem sikerül beilleszkedni az osztályodban, szerintem keress az osztályon kívülről barátokat. Például valamilyen tanítás utáni programon, vagy szakkörön. Nekem bejött.
2010. nov. 14. 20:11
 7/8 anonim válasza:

Szüleid nem tudnak segíteni? Ha végképp nem megy, kérj segítséget a családodtól.

Hány éves vagy?

2010. nov. 14. 20:28
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát nem nagyon tudnak segíteni mivel eleve nem engedik az iskola váltás. Mondjuk szerintem az megoldana elég sok problémát.

16/lány

2010. nov. 14. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!