Mózes 1. Könyvének a 37.1 -37.7 mi az egyes versek (pontok) jelentései?
Sziasztok,
Segitenetek legyszi Mózes 1. Könyvének a 37.1 - 37.7 ig kéne a versenkénti (pontonkénti) meghatározás hogy miről szól az adott pont.
Ezek a versek:
1
Jákób pedig lakozék az ő atyja bujdosásának földén, Kanaán földén.
2
Ezek a Jákób nemzetségének dolgai: József tizenhét esztendős korában az ő bátyjaival együtt juhokat őriz vala, bojtár vala Bilhának és Zilpának az ő atyja feleségeinek fiai mellett, és József rossz híreket hord vala felőlük az ő atyjuknak.
3
Izráel pedig minden fiánál inkább szereti vala Józsefet, mivelhogy vén korában nemzette vala őt; és cifra ruhát csináltat vala néki.
4
Mikor pedig láták az ő bátyjai, hogy atyjuk minden testvére közt őt szereti legjobban, meggyűlölik vala, és jó szót sem bírnak vala hozzá szólani.
5
És álmot álmodék József és elbeszélé az ő bátyjainak; és azok annál inkább gyűlölik vala őt.
6
Mert monda nékik: Hallgassátok meg, kérlek, ezt az álmot, melyet álmodtam.
7
Ímé kévéket kötünk vala a mezőben, és ímé az én kévém felkele és felálla; a ti kévéitek pedig körűlállanak, és az én kévém előtt meghajolnak vala.
Szia
Talán segíthetek:
37:1 Jákób pedig lakozék az ő atyja bujdosásának földén, Kanaán földén.
1. 1Mózes 23:4 „Jövevény(bukdosó) és telepes vagyok köztetek. Adjatok nekem birtokba egy sírhelyet nálatok, hogy eltemethessem halottamat a szemem elől.”
1Mózes 28:" Adja neked Ábrahám áldását, neked és a te magodnak veled együtt, hogy birtokba vedd a földet, melyen jövevény(bujdosó) vagy, s amelyet Isten Ábrahámnak adott.”
Héberek 11:9 "Hit által lakozott jövevényként(bujdosóként) az ígéret földjén, mint valami idegen földön, és lakott sátrakban Izsákkal és Jákobbal, akik vele együtt ugyanannak az ígéretnek voltak örökösei."
ha ez így megfelel, írom a többit is.
Ide is:
Ez egy történet. Az első hat verset szó szerint kell érteni. A hetedik azt jelenti, hogy József nagyobb lesz a testvéreinél, és ők meg fognak előtte hajolni.
Az álom be is teljesült az 1 Mózes 42,6-ban
42,6 József pedig az ország kormányzója vala, és ő árulja vala a gabonát a föld minden népének. Eljutának azért a József bátyjai, és arczczal [rész 37,7.] a földre borúlának ő előtte.
# 2/3 Időpont ma 10:32 -nél a pont, nyugodtan készpénznek veheted, KZitus nevű felhasználó válaszát nyugodtan felejtsd el, nem leszel tõle beljebb.
Mindenesetre a Bibliát illetõen ajánlom inkább ezeket a linkeket:
Ezek modern fordítások, könnyebben érthetõk és a tartalmuk ugyanolyan jól megfelel az eredetinek, mint az általad idézett szöveg megfelelt a középorban, 1585-ben és a következõ években, amikor Károli Gáspár a fordítást készítette. Akkoriban így is beszéltek az emberek magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!