Szerintetek mennyire járunk közel az apokalipszishez, armageddonhoz, világvégéhez (mindegy, hogy nevezzük)?
Lehet, hogy a pillanatszerűséghez kellenek. De azért megfontolva, talán humánusabbak, mint középkori fegyverekkel végigmenni egy területen, és azokkal mindenkit egymás szeme láttára lemészárolni. Mert hangok "kiabáltak".
Természetesen elítélem a népírtást. Akár a múltban, akár a jelenben, akár a jövőben. Mert embertelenek.
Vidiripi
"Mert hangok "kiabáltak"."
Milyen hangok? És mit is kiabáltak?
Kedves Vidiripi, te beszéltél a "kiabáló hangok"-ről, csak idéztelek, de tessék, néhány "vérvonalvédelem" (legalábbis a mi Pannink tárgyalása szerint).
"És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát. A Lévi fiai pedig a Mózes beszéde szerint cselekedének, és elhulla azon a napon a népből úgymint háromezer férfiú. És mondá Mózes: Ma szenteljétek kezeiteket az Úrnak, kiki az ő fia és attyafia ellen, hogy áldása szálljon ma reátok."
Mózes V. könyve 7. rész
"Mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyre te bemenendő vagy, hogy bírjad azt; és sok népet kiűz te előled a Khitteust, a Girgazeust, az Emoreust, a Kananeust, a Perizeust, a Khivveust, és a Jebuzeust: hétféle népet, náladnál nagyobbakat és erősebbeket; És adja őket az Úr, a te Istened a te hatalmadba, és megvered őket: mindenestől veszítsd ki őket; ne köss velök szövetséget, és ne könyörülj rajtok."
Sámuel I. könyve 15. rész
"Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat. [...] Saul pedig megveré Amáleket [...] És Agágot, az Amálekiták királyát elfogta élve, a népet pedig mind kardélre hányatá."
Vidiripivel vitázni olyan, mint egy mocsárban vergődni. Minél inkább taposol, annál inkább magába szív az elmebeteg reakcióival és a rendszerinti gyermeteg kérdésözönével. Szerintem ő csak trollkodni jár ide, okoskodni, meg a többieket bosszantani. Mindezt kb. két évnyi kommentjeinek olvasgatása alapján állítom, és minden egyes hozzászólása csak tovább erősíti ezt a gyanúmat. Részemről megkapja a "GYK tüskéje" megtisztelő címet.
Mindenesetre egyéniség, az biztos. Nála idegesítőbb, bosszantóbb emberrel még soha nem találkoztam.
Vidiripi
PencroftTivald!
"Kedves Vidiripi, te beszéltél a "kiabáló hangok"-ről, csak idéztelek, de tessék, néhány "vérvonalvédelem"..."
A 19. komment a tiéd és abban bizony te említesz ilyesmit! S én erre reagáltam.
"Elég csak, ha valaki kiáll, hogy hangokat hallott a fejében."
Bár nekem inkább a lelkiismeret "hangja" jutott elsőre eszembe. A másik ilyen "hang" az amelyik olyan tettek elkövetésére sarkall egy embert mint például amilyenek a sorozatgyilkosok.
Az idézett részekről meg csak annyit hogy az a hang nem a fejében szólalt meg hanem a hang hozzá szólt! És volt hogy előbb Mózes szólt.
24 válaszoló!
"Minél inkább taposol, annál inkább magába szív az elmebeteg reakcióival és a rendszerinti gyermeteg kérdésözönével. Szerintem ő csak trollkodni jár ide, okoskodni, meg a többieket bosszantani."
Az elmebeteg reakciók alatt mit értesz? Elismerem van amikor bosszantok másokat, de hidd el hogy ők engem is bosszantanak!
"Részemről megkapja a "GYK tüskéje" megtisztelő címet."
Nem én nyerném a versenyt! Ha lesz oklevél vagy ilyesmi akkor majd beteszem a többi közé.
"Mindenesetre egyéniség, az biztos."
Bocs már hogy nem megyek a tömeggel. s mindenki mástól is elnézést kérek ez ügyben!
"Nála idegesítőbb, bosszantóbb emberrel még soha nem találkoztam."
Van 1-2 ember akikről ugyan ezt én is elmondhatom!
Kedves Vidiripi!
#19-es kommentem: "hangokat hallott a fejében"
A kiabálást már te tetted hozzá:
# 20: >>a hangok valaminek a megtételen után kezdenek el "kiabálni"<<
De szokás szerint értelmetlen vakvágányokra térünk ki, apró-cseprő dolgokról, hogy a lényeg elsikkadjon.
"Az idézett részekről meg csak annyit hogy az a hang nem a fejében szólalt meg hanem a hang hozzá szólt!" - Újfent idézném: "És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene:" - Vagyis Mózes mondja, s bár értelmezheted úgy, mintha kívülről jött volna az Úr beszéde, nem zárja ki, hogy az bezony a fején belülről. És azt sem, hogy pattant ki.
Ha elvonatkoztatunk a történet vallási kötelékeitől, akkor ez leginkább egy eléggé emberi döntés. Melyben nevezhetik a főszereplőnket pl. Joszifnak. Vagy Vlagyimirnek. De akár Kimnek. Sőt, Adolfnak.
Ha nem lenne a vallás Mózes háta megett, akkor az egész sztori főszereplője egy véreskezű diktátor, aki a népe megnyírbálásával jelenti ki, hogy ő a Jani.
Vidiripi
"De szokás szerint értelmetlen vakvágányokra térünk ki, apró-cseprő dolgokról, hogy a lényeg elsikkadjon."
A lényeg ne sikkadjon el! Felhoztál valamit és én arra reagáltam. De akkor térjünk vissza a lényeghez!
"Ha nem lenne a vallás Mózes háta megett, akkor az egész sztori főszereplője egy véreskezű diktátor, aki a népe megnyírbálásával jelenti ki, hogy ő a Jani."
Szerintem a lényeg az hogy a valláskategóriában felmerülő témák esetében van hogy kell a hit. Ha nem lenne a vallás?! Ha nem lenne a vallás akkor Mózes vajon a nép élére áll, kivezeti őket Egyiptomból? S ha ő az aki eldöntötte hogy elindulnak akkor hogyan döntötte el hogy hová induljanak s hogy bolyogjanak a sivatagos vidéken és a többi? S minden megpróbáltatás után nem mehet be az ígéret földjére. Csak láthatja azt. S tényleg ő lenne a Jani?
Ezek a kérdések olyan kérdések amelyekhez kell a hit. Mert ha te vagy a vezér akkor még is mi akadályoz meg abban hogy arra a földre lépj amelyre a néped is?
Nem olvastam el az eddigi válaszokat, ez most egy a többiekétől független, saját véleményem által gondolt random megfogalmazott válasz lesz.
Nem vagyunk annyira közel, az emberek szeretik erősen túlreagálni a természeti katasztrófáktól való félelmet és a következményeiket, legalábbis manapság, ugyanis mostanában mindent ami nem megszokott "világvége jel(ek)"-nek tekintik. Pl. van egy Youtube csatorna is (most nem szándékozom megkeresni, lehet már törölték is) de szinte minden hétvégén tesznek (vagy tettek) föl rá egy összeállítás videót amibe összefoglalták az azon a héten történt rossz eseményeket pl. árvíz, tornádó, földrengés (amik egyébként mindennaposak) és minden ilyen videót úgy neveztek el hogy "Signs of the End of the World part xxx" de mint mondtam, szinte világszerte mindennaposan történő események sorozata volt csak amiket előbb megemlítettem. A másik meg az atomháború. Szerintem egyik ország vezetője sem lenne olyan hülye (már bocsánat), hogy atomot szándékozzon ledobni, mikor tisztában vannak vele, hogy a világ sorsa van rajta, és emberek milliárdjai halhatnak meg 1000 ember miatt. Mostanában eléggé felkapott rettegés még az ISIS-től való rettegés. Sokak szerint ők képesek lennének leigázni Európát. Kétlem, hogy mikor sorra vesztik el a támaszpontjaikat és egyre kevesebben vannak még ezt valaha el is elérnék. Mellesleg kb 50ezren vannak, amivel nem sokat érnének, mert ha nagyobb lépést tennének meg, akkor a NATO és az oroszok pár nap alatt leigáznák őket egytől egyig (mondjuk ezt valóban nem kéne az utolsó pillanatig hagyniuk). Szóval lényegében, az internetnek hála az ilyen világvége teóriák fel vannak kapva és több emberhez jut el az információ mint az előtt, így többen tudnak értesülni róla és azt mindenki magának dönti el, hogy melyiktől tart a legjobban, de szerintem ami manapság komoly veszélyt jelent, az inkább az hogy mi írtjuk ki a súlyosan veszélyeztetett állatfajokat csak mert pár milliomos ürge még több pénzre vágyik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!