Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ugye ez megbocsájtható?

Ugye ez megbocsájtható?

Figyelt kérdés
Kb 14 -15 éves koromban (most vagyok 26) a nagyszüleimmel laktam és nagyon sokszor volt olyan hogy a nagypapám csúnyán viselkedett a nagymamámmal stb. Én ezt ösztönösen kezeltem, volt egy alkalom amikor kisollóval megszúrtam, nekimentem stb de egyébként őt is szerettem. Mára nagyon megbántam ezeket a bűnöket mert sokat fejlődtem. Ugye vallási szempontból is meg lehet ezeket bocsájtani? Ugye nem itélhet el senki 26 évesen 14 évesen elkövetett dolgokért?
2017. jan. 18. 12:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg. A szándékos fizikai bántalmazáson van a hangsúly.
2017. jan. 18. 17:25
 12/20 A kérdező kommentje:
Ő viszont szóban bántalmazott engem és a nagymamámat is. Persze hogy egy 14 éves gyerek indulatból cselekszik ilyenek miatt
2017. jan. 18. 18:03
 13/20 anonim ***** válasza:

Csak magamat tudom ismételni: SENKIT nem ismerek, aki fizikailag bántalmazta volna az apját/anyját vagy nagyanyját/nagyapját.

Ez nem a "persze, hogy egy 14 éves gyerek ezt csinálja" kategória. Nem csinálja ezt egy 14 éves gyerek. Sajnálom, ha nem tudod ezt elfogadni.

(Olyanról tudok, hogy szódásszifonnal locsolgatta az anyját, ha az hülyén viselkedett)

Viszont kicsit unom már ezt a témát, bocs ha belezavartam a bűnbocsánatodba, menj el kétszer templomba és királyság lesz. Mintha meg se történt volna.

2017. jan. 18. 18:12
 14/20 anonim ***** válasza:
Utolsó de nagy a sötétség a fejedben és a szívedben. Semmiképpen ne menj fiatalok közelébe, pedagógusnak, lelkésznek stb.
2017. jan. 18. 18:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha nagyapád élne, és bocsánatot kérnél tőle, akkor azt mondaná, hogy ezeket már rég elfelejtettem, és nem haragszom miatta. Most Istentől kérjél bocsánatot, és kérhetsz a nagyapádtól is; attól még, hogy nincs köztünk, még eljut hozzá.
2017. jan. 18. 19:10
 16/20 A kérdező kommentje:
Így van, mellesleg az ilyet leszámitva, mindig mellette voltam és törődtem vele amig élt. sajnos azt gondolom mindannyian követünk el hibát. Én is kaptam azért bőven az élettől.
2017. jan. 18. 19:17
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha vádol téged a szíved,az miatt amit tettél,ha büntudatot érzel,akkor segít az 1János 1/9

Ha megvalljuk büneinket,hü és igaz,hogy megbocsássa büneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.

Tehát nemcsak hogy megbocsájt,de meg is tisztít.Én úgy gondolom,hogy Ő nem akarja azt,hogy életed egy pillanatát is büntudatban éld.

2017. jan. 18. 20:34
 18/20 anonim ***** válasza:

Isten szinte bármilyen * bűnt megbocsát, ha az illető megbánja, és elhagyja (azért nem írtam a megvallást, mivel ha valaki megbánja, akkor előbb meg is vallja, de fontos hogy el kell hagynia a bűnt.)

*Kivéve egyet. A Szent Szellem káromlást. Erről beszél Jézus is. De szerintem te biztos nem káromolod a Szent Szellemet.

2017. jan. 18. 22:14
 19/20 szp72 ***** válasza:

Isten minden megbánt bűn megbocsájt. Ha pedig ő megbocsájt, akkor magadnak is köteles vagy megbocsájtani, mert ki vagy te, hogy felülbírálod az Istent.

Remélhetőleg a nagyapád is megbocsájtott, ha nem így tett, az odaát nagyon kínos lehet.

2017. jan. 18. 22:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Lelkészként mondom:

Krisztus azért adta életét,hogy mindazok,akik belátják bűnüket,és kérik Isten bocsánatát,azokat megtisztítsa.Ha te ezt már megtetted,akkor tiszta vagy.

Bűnödet Jézus elvitte,a "Feledés Feneketlen Tavába"melyben tilos a horgászás!

Ha Krisztusnak adtad bűnödet,akkot többé ahhoz nincs jogod visszavenni!Ezt,tartsd tiszteletben!

Jó tudnod,hogy tehetetlenségedben mire vagy képes,és erre fel kell készülnöd a jövőben,hogy ismét ne történhessen hasonló!

2017. jan. 19. 05:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!