Ti mennyit fizettek havonta a gyülekezeteteknek?
"Érdekes az a szelekció, amiről írtok. Vajon Isten alkalmazza? Utánatok jogosan nyúlt, legyen bármilyen is a bűnötök, de más már nem érdemli meg még a ti irgalmatokat sem, csupán az ítéletetek maradt nekik? Krisztusi ez?"- Igen krisztusi. De az alamizsnának mi köze az irgalomhoz? Illetve Jézus kegyelméhez bármilyen ember [nemtől és bőrszíntől függetlenül] joga van jelenleg [mivel egy idő múlva Istennél is lejár egy kegyelmi idő, erről van írva a Bibliában]. Isten kegyelme nincs ingyen. Mivel Istennek vannak elvárásai, így nekem is ha valakinek adakozni akarok.
Istennek egy dolog a lényeges az emberben. Nem az hogy cselekszik-e jót másokkal, vagy nem [jót cselekedni nem nehéz], mivel a Sátán is adakozik [pl.: buddhisták és más vallásúak is sokat adakoznak, és ez által viszik bűnbe az embereke, mivel bálványáldozati ételből nem szabad enni. Pál mondja.], hanem hogy az illető megtartsa-e a parancsolatait [10 parancsolat + Újszövetségen leírtak].
Ugyanis itt már sok hívő nem veszi komolyan a témát. Az Ó és Új- szövetségben komoly szabályrendszer van leírva, amit a hívőnek meg kell tartania, ha örök életet akar magának. Mivel csak az, aki Urának vallja Jézust az üdvözül [és a szolga engedelmeskedik az Urának]. Ez le van írva a Bibliában.
Illetve van egy nagyon fontos dolog, hogy ki a szegény? Mivel Jézus azt mondta, hogy akinek KÉT inge van, adja az EGYIKET annak, akinek nincs.
Az öt kenyér és a két hal főleg arra ad bizonyítékot, hogy Isten szavával is él az ember, mivel maga az Ige [Jézus] szaporította meg az 5 kenyeret és 2 halat.
Kedves Mindenki.
Olvastam a válaszokat, és a legtöbbel egyetértek.
Legyünk már ész szerűek, úgy, hogy közben megmaradunk jó kereszténynek, és nem támogatunk mindent ami helytelen.
Nagyon kevés az a nincstelen, aki hajlandó változtatni, a legtöbb inkább marad rossz körülmények között, mert nem akar felhagyni helytelen szokásaival, és lusta.
Tapasztalatból tudom.
Bizony ha kellett mentem utcát seperni, megállókba kukát mosni. Pedig van szakmám, és voltam irodai dolgozó is.
Nem támogatta, hanem együtt érzett vele.
Azért támogatta, mert Jézus tudta, hogy hajlandó a tanítványa lenni, és változtatni az életén, és felhagyni a helytelen szokásaival.
az ilyen embereket kell támogatni legfőképp.
Kedves Válaszolók! Köszönöm a válaszaitokat.
(Az ateisták tényleg ennyire értetlenek, hogy válaszolnak egy olyan kérdésre, amelyik nyilvánvalóan nem nekik lett feltéve? Mint amikor férfiak válaszolnak arra a kérdésre, hogy "nektek milyen volt a szülés" stb.)
Azt viszont nem értem, hogy miért kell egyből egymásnak esni. Ez tényleg kiábrandító a kereszténységben. Nem az, hogy ha fűteni kell egy templomot akkor a Gázművek küldi a fűtésszámlát hónap végén.
Írjatok még és kérlek, hogy szorítkozzatok a tárgyra.
ha kizársz véleményeket azzal hogy törölteted ha neked nem tetsző akkor minek kérdezel kedves kérdező?
te nem kérdezni szeretnél csak megerősítésre vágysz
Nehéz így lebontani, mert változó.
Perselypénzként havonta kb. 1000 forintot adok. Ezenkívül fizetek "egyház adót", évente egy összegben, ami az évi fizetésem 1%-a kb. (15 ezer forint), illetve szoktam adni nagyobb összegeket kifejezetten célokra, ha épp aktuális (földrengés áldozatai, iskoláknak, szeretetotthonnak, stb.)
Római katolikus vagyok és van önálló jövedelmem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!