Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan, a 10 törvényből,...

Van olyan, a 10 törvényből, amely nélkül gyakorolhatjuk az isteni szeretetet?

Figyelt kérdés

Jézus,követői számára a "Szeretet Törvényét"hagyta,mely életünk irányítója kell hogy legyen.

Lehet-e szeretni isteni módon a 10 törvény áthágásával?

Melyik,a 10 közül nem aktuális a 21.sz.-ban?

Örökéletünk kérdésében(üdvösségünkben)van-e szerepe a törvény megtartásának?

2017. jan. 10. 17:47
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
A katolikus tanítás elég sok pontban téves, ebben nincs semmi újdonság.
2017. jan. 11. 18:41
 32/37 anonim ***** válasza:

31-es, ne kezdd el már te is!

Miért csak a katolikusok tanításai tartalmaznának tévedést? A te gondolkodásod, a te egyházad pedig nem?

Természetes, hogy mindenhol vannak tévedések, hibák, de hogy szapulni a katolikusokat, az jól megy nektek?

Jómagam nem vagyok katolikus, de tévedésnek minősíteni más egyházak tanításait, szerintem nem helyes dolog! Inkább azt kellett volna írni a kedves kérdezőnek, hogy nincs kárhozatos és bocsánatos bűn, de azért csak bevonta a katolikusokat is. Álszent magatartás!

2017. jan. 11. 18:45
 33/37 A kérdező kommentje:

Kedves 30.Hsz!

A RK egyház,már régen nem a krisztusi tanítás szerint tanít.

A Biblia,sehol sem tanít olyat,hogy bármely bűn bocsánatot nyerne Krisztus bűntörlő vére nélkül.

2017. jan. 11. 18:54
 34/37 A kérdező kommentje:

Kedves 32.Hsz!

Lehetett volna mellébeszélni,de a tény az,hogy a katolikusok találták ki a "bocsánatos,és kárhozatos bűnök"kategorizálását.

2017. jan. 11. 18:57
 35/37 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező! Kimutattad a fogad fehérjét: szeretetről kérdeztél, prédikálsz, de végül katolikusokat kritizálsz. Miért csak őket? Miért nem szapulod a többi vallást? Részemről befejeztem, más vallások lejáratásában nem veszek részt!
2017. jan. 11. 23:53
 36/37 A kérdező kommentje:

Érdekes érvelési rendszer:

Ha valaki kritizálni merészeli szent dogmáimat,akkor én duzzogni fogok!

2017. jan. 12. 04:44
 37/37 anonim ***** válasza:
Kérdező, olvasd el a 32. hozzászólásomat! Ha katolikus lennék, miért duzzognék a szent dogmái miatt? Látom, elég gyenge vagy a szövegértelmezésből, ezért is írtam, hogy befejeztem a veled való beszélgetést.
2017. jan. 12. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!