Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtértem, és szeretnék be...

Megtértem, és szeretnék be merítkezni. Melyik az a gyülekezet, ahol lehetséges ez, úgy hogy nem járok közéjük?

Figyelt kérdés
2017. jan. 7. 08:19
1 2 3 4
 31/34 Pietrosol ***** válasza:
5%

Szia!

Azt gondolod, hogy, ha a fejed búbjáig lemerülsz egy medencében, akkor az valamilyen szakrális változást indukál az életedben?

Nem kell lubickolás és nem kell elszeparált közösség. Minek is, ha itt van az egész. Bárhol, bármikor élhetsz teljes életet.

2017. jan. 9. 15:31
 32/34 anonim ***** válasza:

Igazad van Pietrosol!

Ezért nincs értelme az infatilisek keresztelésének.

A keresztvíz nem bír varázserővel.

Kereszténnyé,vagyis Krisztus követőjévé,CSAK a szív átalakulásával lehetséges,amit a Biblia így határoz meg:

"Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem...."

2017. jan. 10. 18:09
 33/34 Adviser válasza:

Kedves Kérdező!

Ha megtértél higgy és fordulj magadba, a hit nem külsőség, hanem belsőség, a Krisztusi szeretet nem helyhez kötött, jót cselekedni és tisztességesen (pozitívan) élni nem vallás(egyház) és templom kérdése.

Jézusban élő Krisztus szavait értsd és tartsd:

"Mert Isten bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én megtalálsz, hasítsd szét a fát, és ott leszek" (Tamás Evangéliuma)

További szép napot kívánok.

2017. jan. 15. 15:10
 34/34 anonim ***** válasza:

Már János is megmondta, hogy nem a vízbe merítésnek van jelentősége, hanem annak, amit ez kifejez. Az a fontos.

Mt 3,11

Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.

2017. jan. 16. 08:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!