Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtértem, és szeretnék be...

Megtértem, és szeretnék be merítkezni. Melyik az a gyülekezet, ahol lehetséges ez, úgy hogy nem járok közéjük?

Figyelt kérdés
2017. jan. 7. 08:19
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
76%

"A bemerítkezésnek nem az a lényege hogy a gyülekezetbe bekerüljön valaki értsd már meg.Ez rólam és Istenről szól,nem a gyülekezetről!"

Akkor szerintem más vallásról beszélünk, mert a kereszténység lényegét te nem nagyon érted...

A bemerítkezés lényege pontosan az, ami szerinted nem: a gyülekezetbe, a közösségbe tartozás, az, hogy a hitedet közösségi és nem csak egyéni alapon éled meg. Nem, súlyos tévedésben vagy: a kereszténység nem pusztán egy egyéni meggyőződés, hanem egy kollektív is. Másképp nem nagyon tudnád értelmezni azt a krisztusi parancsolatot, hogy "Szeressétek egymást úgy, mint ahogy én szerettelek titeket" nem? Vagy igen? Ha igen, akkor kérlek, meséld el, hogyan tervezted ezt.

2017. jan. 7. 11:26
 12/34 anonim ***** válasza:
14%
Kérdező: miért nulla az a válaszom, hogy térdelj le és Istentől kérj útmutatást? Erre nagyon szertnék választ.
2017. jan. 7. 11:46
 13/34 A kérdező kommentje:

Kedves előző! Nem tudom! Kérdezd meg azokat akik lepontoztak téged!!

Nem veszekedni szeretnék! Először az Úrral szeretném rendezni a kapcsolatomat,elsősorban hozzá szeretnék tartozni,majd csak utána a gyülekezethez.Nagyon sok olyan keresztény ember van aki gyülekezetbe jár,aktívan részt vesz ott a szolgálatban stb,de a lelkében nincsen rendben,és nem igazi a hite.Nem értem miért tagadnák meg tőlem az emberek a bemerítkezést??? Ha bárhol szeretettel fogadnak,segítenek nekem ebben (és nem kioktatnak,sértegetnek,megtagadnak tőlem olyat amit az Úr rendelt el) akkor nyilván oda is járnék.Egyenlőre érdeklődtem,mint frissen megtért keresztény aki naponta imádkozik,Bibliát olvas,és próbálja Istennek tetszően formálni az életét,tetteit,gondolatait (nem tagadom, 30 év világi élet után,ez nem egyszerű) és akkor ítélkezésbe torkollik az egész...

2017. jan. 7. 12:03
 14/34 anonim ***** válasza:
25%
Én 36 évesen tértem meg, de eszembe sem jutott nem engedelmeskedni. Ahová vezetett, ott merítkeztem be és ott is vagyok azóta is. De én rá bíztam azt, hogy hova visz, hol tudom a legjobban őt szolgálni.
2017. jan. 7. 12:49
 15/34 anonim ***** válasza:
72%

De akkor mi a csudának akarsz te bemerítkezni, ha nem akarsz gyülekezetbe járni?

Ez olyan lenne, mintha én megcsinálnám a jogosítványt úgy, hogy eszem ágában se lenne hogy valaha is kormány mögé üljek...

2017. jan. 7. 12:53
 16/34 A kérdező kommentje:
Írtam,hogy akarok gyülekezetbe járni,de még nem tudom hova...nem tudom ennél érthetőbben megfogalmazni...
2017. jan. 7. 12:54
 17/34 anonim ***** válasza:
71%
Ha még nem tudod, melyik gyülekezetbe akarsz tartozni, akkor nem érdemes még megkeresztelkedni szerintem. Kutakodj, nézz utána a felekezeteknek, és válaszd azt, amelyik nézeteivel leginkább egyetértesz, amiben 100%-ig hiszel, és utána ott érdemes bemerítkezni. Szerintem.
2017. jan. 7. 13:27
 18/34 anonim ***** válasza:
4%
Ha nem tudod, hova fogsz járni, akkor azt sem, hogy hol szeretnél merítkezni.
2017. jan. 7. 13:40
 19/34 anonim ***** válasza:
8%
Ne legyél ennyire buta... ha evangélikus vagy, akkor már megkereszteltek, egy keresztény egyház sem fog újrakeresztelni, mert ilyen nincs. Ha még is ez az igényed, keress bármilyen szektát ahol elvégzik, vagy menj le a Balatonra és ússz egyet.
2017. jan. 7. 14:33
 20/34 anonim ***** válasza:
16ra: akkor várj még. Nem tudok ennél jobb tanácsot adni, mint azt, hogy ezt is bízd Istenre. Nem túl bölcs megoldás szimpátia alapján járni egy felekezetbe. Nem maradsz le semmiről, ha kivárod Isten útmutatását.
2017. jan. 7. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!