Megtértem, és szeretnék be merítkezni. Melyik az a gyülekezet, ahol lehetséges ez, úgy hogy nem járok közéjük?
"A bemerítkezésnek nem az a lényege hogy a gyülekezetbe bekerüljön valaki értsd már meg.Ez rólam és Istenről szól,nem a gyülekezetről!"
Akkor szerintem más vallásról beszélünk, mert a kereszténység lényegét te nem nagyon érted...
A bemerítkezés lényege pontosan az, ami szerinted nem: a gyülekezetbe, a közösségbe tartozás, az, hogy a hitedet közösségi és nem csak egyéni alapon éled meg. Nem, súlyos tévedésben vagy: a kereszténység nem pusztán egy egyéni meggyőződés, hanem egy kollektív is. Másképp nem nagyon tudnád értelmezni azt a krisztusi parancsolatot, hogy "Szeressétek egymást úgy, mint ahogy én szerettelek titeket" nem? Vagy igen? Ha igen, akkor kérlek, meséld el, hogyan tervezted ezt.
Kedves előző! Nem tudom! Kérdezd meg azokat akik lepontoztak téged!!
Nem veszekedni szeretnék! Először az Úrral szeretném rendezni a kapcsolatomat,elsősorban hozzá szeretnék tartozni,majd csak utána a gyülekezethez.Nagyon sok olyan keresztény ember van aki gyülekezetbe jár,aktívan részt vesz ott a szolgálatban stb,de a lelkében nincsen rendben,és nem igazi a hite.Nem értem miért tagadnák meg tőlem az emberek a bemerítkezést??? Ha bárhol szeretettel fogadnak,segítenek nekem ebben (és nem kioktatnak,sértegetnek,megtagadnak tőlem olyat amit az Úr rendelt el) akkor nyilván oda is járnék.Egyenlőre érdeklődtem,mint frissen megtért keresztény aki naponta imádkozik,Bibliát olvas,és próbálja Istennek tetszően formálni az életét,tetteit,gondolatait (nem tagadom, 30 év világi élet után,ez nem egyszerű) és akkor ítélkezésbe torkollik az egész...
De akkor mi a csudának akarsz te bemerítkezni, ha nem akarsz gyülekezetbe járni?
Ez olyan lenne, mintha én megcsinálnám a jogosítványt úgy, hogy eszem ágában se lenne hogy valaha is kormány mögé üljek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!