Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, milyen gyakran...

Jehova tanúi, milyen gyakran tömjéneznek?

Figyelt kérdés
2017. jan. 6. 17:33
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
Amilyen gyakran Jézus, az első tanítványai, és amilyen határozatot hozott erről megváltó királyunk.
2017. jan. 6. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Tudod idézni a Bibliát, mely ige tiltja ezt? Nem az Őrtornyot, hanem a Bibliát.
2017. jan. 6. 18:31
 3/10 A kérdező kommentje:
#1 Értem, akkor ugyanezen a gondolat meneten haladva tovább, a tanúk gondolom kocsit sem vezetnek, mert az sincs benne a Bibliában?
2017. jan. 6. 18:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

tévedés, Jézus akkor szólított fel a tömjénezésre amikor az őrtorony kiadványok vasárnapi elemzésére, és a hétköznapokban történő osztogatására, illetve a biztosítási ügynöknek való öltözésre, és az ettől eltérő ruházkodás miatt való csesztetésre

a bibliában benne kell lennie, hisz ejhova tanúi mindent úgy és csak úgy csinálnak ahogy abban olvasható

2017. jan. 6. 19:26
 5/10 anonim ***** válasza:

A tömjén, a szentélynél használt szent füstölőszernek az összetevői közé tartozott, ezenkívül rátették a gabonafelajánlásra és a szentélyben lévő jelenlét kenyerének mindegyik sorára

A keresztények nem mutatnak be már állatáldozatokat, mert Jézus halála váltotta fel ezt.

Más áldozatot kell bemutatni a Bibliában leírtak szerint.

2017. jan. 6. 21:46
 6/10 anonim ***** válasza:
35%

Jézus imádkozott az alámerítése alkalmával. A Biblia feljegyzett néhányat az ő jelentőségteljes szavaiból, ahogy később Pál apostol idézett belőlük: „ ’Véres áldozatot és áldozati ajándékot nem akartál, de testet alkottál nekem. Egészen égő- és bűnért való áldozatokat nem akartál.’ Akkor azt mondtam: ’Íme, jövök (a könyvtekercsben írva van rólam), hogy cselekedjem a te akaratodat, ó Isten!’ ”

Jézus emberi életének egyszer s mindenkorra történt feláldozása eltörölte a kiegészítő áldozatok szükségességét a jeruzsálemi előképes templomban.

A dolgok tehát pontosan úgy alakultak, ahogyan Dániel megjövendölte a Messiás kiirtását: „A hét felén véget vet a véres áldozatnak és az áldozati ajándékoknak”

2017. jan. 6. 21:50
 7/10 anonim ***** válasza:
35%

Ez persze nem jelenti azt, hogy a keresztényeknek nem kell többé áldozatot bemutatniuk. Épp ellenkezőleg, Péter beszélt arról, hogy „Jézus Krisztus által Isten előtt elfogadható szellemi áldozatokat” kell felajánlani

Továbbá Pál apostol rávilágított arra, hogy egy önátadott keresztény élete – annak minden területe – joggal tekinthető áldozatnak 1Pét 2:5

(Róma 12:1) 12 Kérlellek azért titeket, testvérek, az Isten könyörülete által, hogy mutassátok be testeteket élő, szent, az Isten előtt elfogadható áldozatul; ez értelmi képességetekkel végzett szent szolgálat.

Egy keresztény tehát úgy mutat be áldozatokat Jehovának, hogy felajánl bizonyos dolgokat neki, illetve lemond bizonyos dolgokról érte.

2017. jan. 6. 21:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Living, értem most bemásoltál egy csomó dolgot, de ez engem nem érdekel, mert gondolkozó emberek vagyunk, és tudunk logikusan elméletileg válaszokat adni, szóval ami nincs benne szó szerint a Bibliába, akkor az nem gyakorolható, és ha igen ki dönti azt el, hogy az amely nincs benne a Bibliában egyáltalán használható e vagy sem ?
2017. jan. 6. 22:12
 9/10 anonim ***** válasza:
35%
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
2017. jan. 6. 23:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Éntömjénezni szoktak csak.
2017. jan. 7. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!