Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok milyen gyakran...

Katolikusok milyen gyakran szoktatok gyónni? Mindig ugyanannál a papnál gyóntok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Előre is köszönöm a válaszokat!

És arra kérnélek titeket, hogy azok ne válaszoljanak, akik nem értenek egyet a gyónás intézményével.

Köszönöm!:)

2016. febr. 27. 08:24
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Az egyház elvárása az hogy egy évben egyszer a nagyböjt-húsvéti időben legalább gyónjon és áldozzon a hívő.

Halálos bűn elkövetése esetén ha áldozni szeretne valaki, mindig el kell menni gyónni!

Ami a javaslat az hogy egy hónapban egyszer legalább célszerű elmenni gyónni, mert az addig elkövetett dolgokra még vissza tud emlékezni.

Amúgy meg mindenkinek a lelkiismeretére van bízva a dolog. Én két hetente járok kb.

A gyóntató pap személye nem befolyásolja a gyónás szentséget ezért nem kellene különbséget tenni ebben az esetben közöttük. Persze megengedett hogy kihez szeretnél menni, egyéni szimpátia alapján.

Ez főleg akkor is lehet ha egyéb lelki kérdésed is lenne amit gyónás során megkérdezel. Én úgy vagyok vele hogy tulajdonképpen mindegy hogy kihez megyek.

2016. febr. 27. 14:05
 2/9 szp72 ***** válasza:
91%

Évente kétszer: adventkor és nagyböjtben. Néha máskor is.

Ugyanannál a papnál, néha másiknál is.

2016. febr. 27. 17:30
 3/9 A kérdező kommentje:
És van lelki vezetőtök?
2016. febr. 28. 19:41
 4/9 szp72 ***** válasza:
100%
Tulajdonképp az a pap akinél rendszeresen gyónsz és ismer téged az lelkivezetőnek tekinthető. Nekem ilyen van.
2016. febr. 29. 15:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Te az évente 2 gyónást rendszeresnek tartod?

Én mindenhol úgy hallottam, hogy havonta lenne ideális.

De azt túl gyakorinak érzem.

2016. febr. 29. 19:19
 6/9 szp72 ***** válasza:
89%
Évente egyszer kötelező. Az, hogy te ezen kívül milyen gyakran gyónsz rád van bízva. Valaki szeret gyakrabban gyónni, én nem, s nem is érzem különösebb szükségét.
2016. márc. 30. 21:56
 7/9 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Havonta soktam, a lelki vezetőmnél.
2023. jan. 24. 19:53
 8/9 A kérdező kommentje:
Hol találtál lelki vezetőt?
2023. jan. 27. 16:31
 9/9 IstenGyermeke1 ***** válasza:

A plébánosunk. Nagyon jófej pap. Nem sok hozzá hasonló van.

2023. jan. 29. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!