Kedves katolikusok, ti minden katolikus dogmát elfogadtok és hisztek, amit az egyház kimondott?
A dogma ugye tévedhetetlenség igényével megfogalmazott biztos hittétel.
A dogmát tudatosan tagadni nem szabad. Ha nem hiszed, amit a Katolikus Egyház a biztos tudásával hisz, akkor minek vagy katolikus, akkor menj át egy másikba, ahol jobban tudják vagy alapítsd meg végre az igazi tévedhetetlen egyházat.
Persze van úgy, hogy egy-egy hívő nem fogad el valamit s a lelki pásztor nem csinál belőle nagy ügyet, nem közösíti ki, gondolván hogy a hit alaposabb megismerése idővel majd jobb belátásra bírja.
A pápa természetesen csak akkor tévedhetetlen, amikor a tévedhetetlenség igényével szól. Ilyen nagyon-nagyon ritkán van, egy átlagos pápai nyilatkozat természetesen nem dogma, de ettől persze még lehet igaz.
15 éves hívő vagyok. Alapjáraton mindent elhiszek, és betartok, amit az egyház kiad. A pápai tévedhetetlenséget is. Ami azt illeti, böjtölök is, bár ezt sokan ellenzik. Sosem kételkedtem az egyház tanításaiban, mivel így neveltek. Egyszer sem jutott eszembe, hogy mondjuk ebből valami nem lenne igaz.
Ettől függetlenül senki se gondolja azt, hogy ilyen nagyon szent életű vagyok. Ugyanúgy járok bulizni, moziba stb. mint a kortársaim, úgyanúgy van barátom, sőt még néha csúnyán is beszélek. De bűneimet meggyónom. Templomban minden vasárnap vagyok, ls egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány parancsolt ünnepet nem tartottam még meg.
Mivel egy pár dolgot hihetetlennek talaltam,igy a többit is vitte magával.Ki hiszi a tisztitotüzet ha nincs?
Szent Antal ki a csoda olyan meg elég van.Es ha mindeniket a tempomba beraknák a misét kint kellene tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!