A katolikusok mire alapozzák a "tisztítótűz" tanát?
Ez egy Szent Hagyomány. Bibliában nincs benne, de a fenti link alapján utólagosan bele próbálják magyarázni.
Szia
Nem vagyok katolikus, de mivel engem is érdekelt a "tisztítótűz" tana", utánanéztem, és ezt találtam:
A római katolikus „egyház tanítása szerint túlvilági hely vagy állapot . . . , ahol azoknak a lelke van, akik a kegyelem állapotában haltak meg ugyan, de még nem szabadultak meg teljesen minden tökéletlenségüktől, vagy vezekléssel tartoznak a még meg nem bocsátott bocsánatos bűneikért, vagy a megbocsátott bocsánatos és halálos bűnökért kell meghatározott ideig vezekelniük, és ezáltal megtisztulniuk, mielőtt a mennyországba jutnak” (New Catholic Encyclopedia. 1967, XI. köt., 1034. o.). Nem bibliai tanítás.
Min alapszik a tisztítótűz tanítása?
A New Catholic Encyclopedia (1967, XI. köt., 1034. o.), miután leírja a katolikus szerzőknek a 2Makkabeus 12:39–45, a Máté 12:32 és az 1Korintusz 3:10–15 versekkel kapcsolatos álláspontját, beismeri, hogy „végső elemzésben a tisztítótűz katolikus dogmája hagyományon alapszik, és nem a Szentíráson”
Szia
A katolikusok bibliai helyekkel is alá tudják támasztani:
Az ortodoxok is beszélnek ideigtartó büntetésről, de ezt a pokolba helyezik.
Szia
Elmentem erre az oldalra/ nem először/, de már megint csak több oldal teológia, valós bibliai tanítás nélkül.
elolvastam belőle a :Mit mond erről a biblia részt.
Hát..., egy rakás biblia vers amelyet így is forgathatjuk - úgy is forgathatjuk.
Egyik sem támassza alá a purgatóriumot - még csak nem is utal rá, de belemagyarázza.
Idézet belőle:
'Ez a vers is a purgatóriumra utal. A sok verés a poklot jelentheti'
????? - mi van?
Utal - jelentheti
Most tekintsünk el attól, hogy nem utal rá és nem is jelentheti a szöveg azt; de komolyan, ennyi az alapja, hogy akár utalhat is rá vagy akár jelentheti is ezt?
20:32.
Azt kihagytad hogy mindent megbocsájt annak aki szívből megtér(nem csak felszínesen hogy 2 felé sántikál). Javaslom a Biblia elolvasását. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!